Kde dať vybrať nosnú mandľu?

pani_holubova
20. nov 2023

Zdravím. Prosim viete mi poradiť z vašich skúsenosti, kde ste dali dieťaťu vybrať nosnú mandľu? Konkrétne miesto, lekár, videla som, že je v BB aj ORL klinika. Pomohli by mi veľmi vaše skúsenosti, nie som z okolia, no chcem pre dcérku to naj. Ďakujem ❤️

masandra
20. nov 2023

@pani_holubova ak je to možné, tak za mňa nedať vybrať, zvykne sa to potom ešte zhoršiť, nie vždy, ale dosť často. Mám veľa kamarátok, čo dali vybrať a ľutujú, radšej zvážte ak je to možné. Samozrejme aj to robí veľké problémy, tak nie je o čom.

jesenzima
20. nov 2023

Dávala som vybrať dcére v nemocnici v Trenčíne, konkrétneho doktora neviem, ale veľmi jej to pomohlo, odvtedy ani raz nebola vážnejšie chorá, čo sa týka dutín ..

mrazicka0972
20. nov 2023

Veľa možností tu v BB nemáte. Nemocnica objednáva až na budúci rok, tipujem už tak júl až jeseň ak vôbec.
ORL klinika vedľa nemocnice má tak 5-6 mesačné čakacie doby, bez ohľadu na stav dieťaťa. Ochota personálu 0 bodov.
Odporúčam novamed dr. Somorová 👌
Riešili sme to nedávno tak preto mám info. A tiež máme skúsenosť, že už keď potom dieťa ochorie má len mierny priebeh ak vôbec ochorie.

1mina
20. nov 2023

My sme boli v septembri v trencine, ja som bola spokojna. Operovala ju nejaka dr, meno uz neviem. Ale vsetko bolo ok, a teda moja mala problem s uskami takze nelutujem, ona uz strasne slabo pocula a stacila minimalne nadcha a hned bola nahluchla ze sme na nu museli kricat, hned po operacii sa mi na wc stazovala ze pocuje prilis nahlas ze je to neprijemne 😂 zatial je to cerstve ale oproti minulemu roku este nemarodovala dona.

jakubkoanjelik
20. nov 2023

My sme boli v nemocnici v BB, termín sme dostali o dva mesiace. To bolo ešte v máji. Teraz som bola konzultovať aj krčnú mandlu a povedali mi, že ak sa rozhodneme operovať tak v januári v pohode 🤷... Môjmu synovi výber nosnej mandle pomohol, pred tým mal z jednej choroby sopeľ aj dva mesiace a veľmi časté zápaly stredného ucha. Teraz je po týždni po soploch a zápal od operácie nemal.Ale zas sa mu niečo uchytilo na krčnej mandli a je znova v jednom kuse chorý. Chceme ešte skúsiť preliečiť a ak to nepomôže tak dáme von aj tú. Ale radšej by som bola keby sa to preliečilo.

ikaika
20. nov 2023

nas to tiez caka tak sa pripnem

regsy
21. nov 2023

@pani_holubova ORL klinika v BB - spomenuté ďaleké termíny sú blbosť. Pozri sa na webe, kde sa môžeš objednať. Práve som pozeral voľné termíny, najbližší sa dá už aj 30.11. už len si to zabezpečiť časovo. Sám som niečo riešil na klinike a čakal som za operáciou mesiac.

pani_holubova
autor
21. nov 2023

@regsy ďakujem, popozeram to keď zaspí. Boli sme doobedu z nás na ORL, odporučili operáciu ale zatiaľ som sa neodvolala ani na jedno číslo čo mi dali 🙈

xsuzannex
23. nov 2023

Orl klinika v bb je top. My sme cakali mesiac.. operovala mudr kmetova a nemozem nic vytknut. Boli sme s dcerou presne pred rokom a od vtedy mala sople 2x..

pani_holubova
autor
24. nov 2023

@xsuzannex aktuálne dávajú termíny na apríl 2024 🙈 v nemocnici máj 2024. Vybrali sme v novamede vo februári + 200€ platba.

mirkak66
13. máj 2024

@mrazicka0972 môžem sa opýtať na novamed. Akou metódou vám to tam robili? Odstránili mandle úplne?

mrazicka0972
13. máj 2024

@mirkak66 nosnú shaverovou aby nedorástla a pani doktorka zhodnotila, že bolo nutné zmenšiť aj krčné, tie spravili radiofrekvenčne aby mu stále ostali a plnili funkciu. Po zákroku nekrvácali a boleli menej. Pani doktorka bola tak milá, že obe spravila v jednej cene

mirkak66
15. máj 2024

@xsuzannex môžem sa opýtať koľko sa platí za zákrok?

xsuzannex
15. máj 2024

@mirkak66 my sme platili 50€ pred necelymi 2 rokmi. ale od vtedy sa zvysovalo. Neviem ale o kolko .

mirkak66
16. máj 2024

@mrazicka0972 prosím vás neviete koľko sa v ORL klinike platí teraz, prečo ste neboli spokojní s personálom. Zvažujeme či novamed či ORL a nevieme sa rozhodnúť

mrazicka0972
16. máj 2024

@mirkak66 s prístupom v novamede sme boli veľmi spokojní. Zlatá sestrička mi syna pretlačila ako náhradníka lebo bol akútny stav (zo zväčšenej mandle v noci prestával dýchať. Nakoniec aj po operácii dr. povedala, že ju mal prerastenú až do nosohltana a čudovala sa, že sa mu vôbec nejak dalo dýchať) behom 2 dní som vybavila u obvodnej predoperačné vyšetrenie a operovali ho o 2 týždne od môjho prvého telefonátu. Cena je 200€, to je už všade aj v nemocnici, aj na orl klinike.
Dr. Somorová mi syna na moju prosbu ráno ešte osobne vyšetrila a usúdila, že je potrebné zmenšiť aj krčné a navrhla, že to spraví v jednej cene, čo je super lebo ho nemusela uspávať 2x.
Na orl klinike pri rooseveltke nám chceli dať termín o 4 mesiace aj to len na vyšetrenie či operácia bude naozaj potrebná. Toľko ale nemohol vydržať, nepomohlo ani keď som povedala, že som zdravotníčka a je akútny stav. Iste by sa miesto našlo, hold vždy všetko záleží od sestričky. Jediné čo vedeli spraviť aby som zato nič neplatila, v tej chvíli mi ale peniaze boli samozrejme ukradnuté. Synovi je teraz výrazne lepšie 👌

twiksy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
twiksy
27. jún 2024

@mrazicka0972 Aj v nemocnici Roosvelt sa plati 200 eur ? a ako dlho trva a prebieha zotavenie prosim? je to jednodnova zalezitost ?

mrazicka0972
1. júl 2024

@twiksy áno, tam som iba volala ale sestrička mi kázala ozvať sa až o pol roka, že dajú syna na čakačku 😅 neviem prečo to nebolo možné zapísať ho hneď však deti chorľavejú každú chvíľu ale neriešila som, ochota tiež žiadna. Zotavenie trvá cca 2 týždne a áno je to jednodňovka. Po 2 týždňoch idete na kontrolu a potom už môže dieťa normálne fungovať