Integrovaný dopravný systém Banskobystrického kraja

29. jan 2024

Prosím poraďte kto sa vyzná v novom systéme s názvom Ids BBSK.
Deťom som dala v zákazníckom centre prerobiť karty, v rade stalo milión ľudí, otvorené iba jedno okieno, pani málo ochotná. Na niektoré moje otázky odpovedala ,,malo by to tak byť,, pravdepodobne,,
Mám dve deti 15r a 8r, chodia spolu ráno aj poobede, ja pracujem úplne na iný smer. Tak k otázke do školy to majú 15km s jedným prestupom, na dlhšej trase 25km(tiež s jedným prestupom)občas chodía aj vlakom zadarmo ale na 95% autobusom. Pri okienku navrhli mesačný lístok ale stále netuším či im to bude platiť na obe trasy, na iné trasy môžu mať na karte aj kredit ako mali vlani (lenže vlaňajší kreditov sa môže využiť iba na MHD, lenže v tom mesta MHD nie je)
aby v prípade potreby mohli ísť busom k starým rodičom alebo inde. Ani šofér autobusu mi nevedel poradiť. Ako budú vedieť šoféri či pôjde dieťa cez mesačník či cez môže sa stať že minú téz druhý kredit na cestovanie do školy aj napriek tomu že majú mesačník? Bude si treba inak pýtať lístok?

ukulela
29. jan 2024

Mesačník zo Zvolena do BB platí aj na zrýchlenom spojí ZV BB, aj na spojí, čo pôjde cez Sliac,, či Vlkanovu. Pokiaľ nevystúpila zo zóny.

autor
31. jan 2024

@ukulela toto som vyčítala aj na stránke idsbbsk, ale pri rozhodovaní mi to vôbec nepomôže. Deti necestujú z BB do zv. Síce to pani pri okienku povedala že by malo platiť, lenže mi to prd pomôže ak moje dieťa dostane pokutu....proste to mesto kde sa prestupuje na dlhšej trase neviem tam dostať. Keď kúpim dva mesačníky či iný typ tak to bude pridrahé cestovanie

ukulela
31. jan 2024

su vsetky mesta kazde v inej zone, alebo len v jednej/dvoch? ak kupis mesacnik na cestu zo zony A do zony B a mesto xy na prestupe v stanovenej zone, malo by to platit
BB ZV bol ako priklad trasy, ze rozne trasy na 1 mesacnik. mne riaditel IDS hovoril, ze z LC do BB bude platit rovnaky prestupny listok aj trasou cez BR aj trasou cez ZV. na otazku "ako zistia, ci nepojdem do Ziaru na cierno" odpovedal, ze tak neprejde cez pipacku, ze to system zaregistruje, ze si musi kupit listok a neplati mu predplatny.
mala by fungovat infolinka ked ti nevedia povedat v centre IDS (ale mali by vediet)
neviem ti pomoct, ked neviem odkial kam a cez ake mesto chces/potrebujes ist.

autor
1. feb 2024

@ukulela. 😭 mala by fungovať ani nefunguje

simca06022011
1. feb 2024

no.. je trasa, na tej trase ti dieta na mesacnik obojsmerne moze nastupovat vystupovat kde chce. Ak pojdu inym smerom, napr k starym rodicom, listok si kupia pri soferovi - kredit nabijas online.
my pouzivame isic, nikde som necakala, nevybavovala, cip, fotku, udaje som vypisala cez stranku, kupila mesacnik, kupila par eurovy kredit pre istotu a spolieham as na to, ze najlepsie si to clovek nacvici v praxi. Na tej istej karte je potom este ta mestska doprava.
Inak odpovedaju na emaily, tak konkretnu otazku napises = napisu ti odpoved. Cize im to napis, presne a konkretne aky mas problem a napisu ti.

simca06022011
1. feb 2024

Najlahsie je predsa prist do autobusu, a spytat sa vodica, este stale tam podla mna je a listky predava, ak sa pri nom da kartou listok kupit.... dufam :DD

autor
2. feb 2024

@simca06022011 šofér autobusu vie menej ako ja... akurát frfle že stroj ukazuje karta sa nenašla a máme ísť do Inf kancelárie, pri okienku je 100ľudí a to čakanie má už nebaví. Včera tvrdili že chyba je v autobusoch, už som im poslala cez sto euro a ani jedna z 3karty nefunguje. A mimochodom ani na maily.neodpovedajú.

autor
2. feb 2024

To je normálne ?že mám kúpený Mesačník mám kúpený kredit a nič . Šofér sa vyhovára na kanceláriu, v kancelárii tvrdia že chyba je v budovy.
Ako je toto doprava 21.storočia. tak gratulujem tomu čo to vymyslel

simca06022011
2. feb 2024

Tak na čo tam posielaš peniaze keď to nejde... dcéra včera prišla domov večer, že chodila zadarmo, lebo nefunguje im systém. Online sa dá všetko zaregistrovať ľahko...
Hlavne kľud🙂 predpokladám ze paniku maju tisíce ľudí, tak nestíhajú. Ja som mala odpoveď pred 2tyzdnami za pár hodín...

autor
2. feb 2024

@simca06022011 😂😂😂😂😂😂