Gymnázium Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici

juhasovanina
20. okt 2024

som v deviatom ročníku a zatial si chcem dať prihlášku na GJGT, ale obávam sa že to je škola nad moju úroveň, som čístá jednotkárka chodím na súťaže, ale sa obávam toho že to jednoducho nezvládnem, že aj keby sa tam dostanem jednoducho nebudem vedieť sa dostatočne učiť alebo budem úplná spodina triedy, preto sa chcem spýtať či to naozaj je niečo náročné alebo to mám brať ako daľší gympel?

nelca84
20. okt 2024

@juhasovanina je to najlepsi gympel v kraji, ale ak si jednotkarka a mas dobre vysledky, preco si myslis, ze je nad tvoju uroven?

juhasovanina
autor
20. okt 2024

@nelca84 najmenšia chyba ma dokáže vyviesť z miery, tak a teraz rozmýšlam nad tými strednými školami a neviem čo mám od toho čakať

nelca84
20. okt 2024

@juhasovanina napriek tomu si jednotkarka, tak asi to nebude take zle. A zalezi aj ake mas plany po strednej...

aniele
20. okt 2024

Neboj sa. Je to kvalitná škola, ale nechodia do nej bohovia. Ak chceš na sebe pracovať, stojí to za tú výzvu. To, že možno nebudeš mať hneď tie naj... známky, vôbec nie je podstatné.

juhasovanina
autor
20. okt 2024

@aniele ďakujem, veľmi si tohto vážim len všade neustále počúvam že to je elita elít tak sú tu jednoducho obavy a niesom si ani celkom istá či zš na ktorú chodím sa neradí náhodov medzi tie “ľahšie”, predsa je v malom meste a prispôsobuje sa podľa triedy, a tá u mňa nieje nejako silná…

juhasovanina
autor
20. okt 2024

@nelca84 premýšlam veľmi nad medicínou, ale ešte nemám všetko jasné, tak preto chcem ísť na gympel, budem sa hlásiť aj do okresného mesta na gymnázium Martina Kukučína, toho sa tak neobávam, ale predsa GJGT by bol neskutočný úspech

ivkabojkasova
20. okt 2024

@juhasovanina Podľa mňa, keď spravíš prijímačky, tak tam oprávnene patris a asi na to budeš mať. Inak by si sa tam nedostala. Treba si veriť. Nepodceňovať sa. Držím ti palce 🙂

lulu1321
20. okt 2024

@juhasovanina Ninka, určite to zvládneš. V triede budete rovnako šikovní spolužiaci, všetci v novom prostredí. Pomôžete si navzájom. Odporúčam prirodovednu triedu, ak uvažujes o medicíne. Kúp si nejakú knihu zo SJL a MAT na prípravu na T9, to ti pomôže aj pri prijímačkách. GJGT je výborná voľba 🙂

nelca84
21. okt 2024

Presne tak, urcite skus tu prirodovedecku triedu. Bude to vyborna priprava na medicinu, Tajak je naj.

juhasovanina
autor
21. okt 2024

@nelca84 ďakujem veľmi mi to pomohlo 😊

samarra
5. nov 2024

@juhasovanina keďže si jednotkarka, tak je veľká pravdepodobnosť, že zvládneš aj testovanie nad 90% a pôjdeš bez prijímačiek👌. Určite do toho chod a pripravuj sa na t9. Aj komparo ti dá približné info, kde sa nachádzaš. Porozprávaj sa aj s výchovnou poradkyňou, triednou a slovencinarkou a matikarkou, vedia ti pomôcť, čo ešte môžeš vylepšiť, aby si bola na vysnívanú školu čo najlepšie pripravená. Držím palce🙂