Cestovanie MHD v BB s kočíkom. Od nepamäti doprovod dieťaťa v kočíku alebo babyvaku neplatil. Pred dvoma rokmi z oficiálneho cenníka toto privilégium vypustili, ale lístky si doprovod kupovať nemusel ( revízori sami tvrdili, že si matky lístky nekupujú, rovnako to tvrdili zamestnanci na dopravnej kancelárií aj vodiči autobusov). V polovici augusta začali revízori požadovať lístky aj od doprovodu ( zatiaľ len s upozornením, bez pokuty) . Od 1.9. Sa začalo pokutovať. Dnes opäť na cestujúcich vyskakuje v autobusoch toto . Šoféri nikdy neprestali tvrdiť, že doprovod sa prepravuje zdarma. Mesto nevie dať oficiálne vyjadrenie ( ak nerátame komentár pána Noska v jednej diskusnej skupine). Je toto možné v jednom meste v ktorom sa hrdia modernizáciou MHD?
@nafka0483 zamestnanci dopravného podniku by ale mali mať jasné a jednotné informácie. A nie lepiť po autobusoch takéto zavádzajúce oznamy .
Uprimne? Je to svinstvo uz len z toho pohladu, ze to tam vsunuli bez toho, aby na to upozornili cestujucich a navyse, bol tu tichy konsenzus, ze mamicky neplatia. A potom sa na to zacalo upozornovat v tych skupinach na FB a je to...No a ak mamicka nema kartu, tak dakujem pekne, ked su tam 2-3 kociky a musi sa drat dopredu a kupovat listok a dieta necha v kociku same. Ano, vsak asi sa mu nic nestane za tu chvilku. Ale ludia, co nastupuju vpredu, tak sa tam strkame jeden cez druheho. No chodim malo s kocikom, ale ked uz, je to o hubu, kolkokrat ani nikto nepomoze, alebo sa ponukne dochodca s palickou 😔 a este ma raz sofer skoro privrzol vo dverach, lebo som nastupovala ako posledna s kocikom.
Inak, B.Bystrica je na bizarnosti rozneho druhu priam bohata 🤪
@nevenka mne už kočík spadol takto 🙄 išla som si kúpiť lístok dopredu, lebo som po nastúpení zistila, že označovače nefungujú , nechala som kočík odparkovaný na mieste na to určenom a šla som dopredu. Zatiaľ sa autobus pohol a kočík sa prevrátil dozadu. Celé nedomyslené je to. Ak chcú aby sme platili, nech k tomu prispôsobia podmienky. Nie tam takto šaškovať lebo to, že tie označovače nejdú sa stáva pravidelne.
@nevenka to máš takú pravdu...
Mali by mat ale vieme ako to chodi, cize plati to co je v oficialnych pravidlach
@nafka0483 veľmi zlý prístup, mávnuť nad tým rukou lebo to tak chodí... Na mnohých zastávkach nie je prepravný poriadok k dispozícii , v autobusoch je nalepený na spodku kabíny šoféra , osoba , ktorá nastúpi zadnými dverami s kočíkom si na základe tohto oznamu lístok nekúpi ( nepôjdeš zakaždým po nástupe ten cenník študovať keď vidíš pred sebou toto ) , nastúpi revízor, dostaneš pokutu . V BB je cena lístka nepriamo úmerná kvalite poskytovanej služby ( za 1€ cestuješ v preplnenom autobuse bez klimatizácie, nonstop problémy s dobíjaním dopravných kariet, nefunkčné stanice na kúpu lístka, rušenie zastávok bez oznamu verejnosti... )ešte ťa aj zavádzajú a primátor sa chváli modernizáciou MHD, ktorá nič pozitívne občanom nepriniesla.
No ak je v autobuse vylepeny oznam ze neplatis a pride revizor a chce ti dat pokutu tak nezaplatis, odvolas sa - hned by im zalezalo na tom aby to mali poriadne osetrene.
Ak chodis casto a vies ze v podmienkach je ze platis, tak si listok kupis.
@nafka0483 a určite s odvolaním uspeješ ako ľudia, ktorí dostali pokutu keď boli problémy s dobíjaním kariet. Vodiči odmietali dobíjať karty z dôvodu poruchy systému. Ak si nemal dosť peňazí na karte vodič ťa poslal sadnúť bez lístka. Takto to NE-fungovalo dlhšiu dobu kým dali systém do poriadku. Ja tu poukazujem na to, že jedno krajské mesto nie je schopné zabezpečiť pohodlnú prepravu MHD v rámci mesta aj napriek tomu, že si cestujúci za to zaplatia naozaj kráľovské peniaze. Ja osobne MHD využívam raz do roka presne kvôli týmto problémom ( tiež som raz dostala neoprávnené pokutu - napriek tomu, že som si lístok zakúpila to systém nezaznamenal ), v rámci mesta sa presúvam pešo, spojom idem Max keď idem s deťmi na kontrolu do nemocnice , ale je to veľká hanba . Mesto je plné áut aj kvôli tomuto.
Poukazujes, ale na nespravnom mieste 🤷♀️ Tu ma fore s tym nic neurobime
prosim ta a o co ti vlastne ide v tejto diskusii? v bystrickych facebukovych skupinach sa to riesi uz nejaky cas. mne je to uz jedno lebo s kocikom uz nechodim. minule som sa este pohorsovala nad jednou mamickou, nastupila s kocikom, dieta nepriputane, dala ho v smere jazdy, keby ten sofer brzdil tak ako bezne 26,28ky, tak by to dieta uz bolo vysypane z kocika, pozerala do mobilu, potom dieta vybrala a posadila na sedadlo. bezpecnost toho dietata nulova.
ak ta to tak stve, tak daj podnet do telky, mozno sa to kobecne ujasni.
@heln nikdy nesúďte matku pokiaľ nie ste v jej koži. Ja chodím s kočíkom, snažím sa,aby malý bol vždy v kočíku a pripútaný. Ale išla som minule k doktorke s malým. Bol objednaný ráno,ale ráno volala sestrička,aby sme prišli okolo 11 30 hod.Ak by sedel počas cestovania v MHD v kočíku,tak by zaspal. Keby som ho zobudila krátko pred vstupom do ambulancie,tak by ho doktorka nevysetrila, lebo by bol nervózny. Druhý prípad: stratili sme v priebehu troch dní topánky. Súrne som potrebovala ísť kúpiť nové do mesta (na druhý deň sme cestovali na viac dní preč). Ak by sedel v kočíku,tak by počas jazdy v MHD zaspal a potom by bolo nemožné mu skúšať topánky. Tak som ho vybrala z kočíka a posadila na sedadlo.
Mne raz takto neslo kupit listok a nakoniec pozeram, ze mi to stiahlo 3x 🥺
Plati to co je v oficialnych prepravnych podmienkach dopravneho podniku, nie co povie sofer.