Ahojte. Potrebujeme detsky strojcek na zuby, viete mi niekoho odporucit , najlepsie Banska Bystrica. A aby nebol velmi drahy. A kolko asi stoji v dnesnej dobe strojcek na zuby?
Dakujem za kazdu odpoved.
@adamica Ahoj. My sme chodili k dr. Husárovej. Cenu ti tu dopredu nepovie nikto. Je to veľmi individuálne vzhľadom k použitým materiálom, ktoré preferujú samotní lekári. Aj zdravotná poisťovňa má vplyv na cenu. Na začiatku sa však vypracuje cenový návrh a ty buď podpíšeš alebo nie 🙂. U nás to prebiehalo tak, že sme pri každej návšteve zaplatili určitú sumu. Prvá a posledná bola najvyššia. Jednalo sa o odtlačky a odstránenie strojčeka plus retencnu platničku. Tu mal tak tesne urobenú, že ju nikdy nenosil. Treba si zvážiť všetky pre a proti. Či je to naozaj nevyhnutné a nepočkalo by to do vyššieho veku. Zuby múdrosti môžu celý úspech zo strojčeka neskôr pokaziť. Tiež kazy a olúpaná sklovina, niekedy sa trhajú zdravé zuby alebo sa obrusujú. Ja by som druhý krát už do toho dieťa nenútila. Počkala by som do dospelosti. Záleží však od vážnosti vašej situácie. Tie zuby, čo nám vytrhla, teraz chýbajú. Respektíve zrejme stačilo vytrhnúť jeden. Takto sa vlastne nedostavil želaný efekt.
@evinka400 presne pre toto sa nenahanam na strojcek s dcérou, uz v 7r jej dal vymenny listok zubar, pride mi to skoro. Zubárovi som rovno povedala ze po 12-13 roku najskor. Jednak hygiena zubov, rastu jej este... A este nemala von ani 3-4 dospelé a zubar ze "mozno bude chciet zubárka aj nieco trhať". No sorry, kazdy vlastny zub = dobrý zub, čeľusť narastie a zub bude chybat....
Ahojte. Dakujem za odpovede. Dcera ten strojcek na zuby potrebuje, inak by som tiez pockala na neskor.
@simca06022011 no u nás bolo treba potiahnuť na miesto očné zuby. A nakoniec mu chcela vytrhnúť ešte ďalšie zuby. Kamoska v ba riesila to isté a jej dcére nevytrhli ani jeden! Jasné že nie som doktorka a nechcem nikoho prácu znevažovať, ale mám pocit, že niektorí sa niečo naučia a už to používajú celú svoju prax. A všetko nové odmietajú.
Ja som Hudecovej tiez 3x volala po pol rocnych prestávkach a nemala ore nas miesto, ake tak treba skúsiť..
@evinka400 no nam trcia dvojky a aj ocne, vrchné. A kadečo. Lebo zuby nam nevypadavali mliečne, ale trvaly sa tlačil vzdy vedľa... Teraz to vyzerá rovnako aj so 4kou, ide zub vedľa.. 🤦🏻♀️ A mliecny este tam, zubarka, ze to vypadne... Cize nevypadne, zase pojdeme trhať tak ze ja sa rozhodnem a zubar urobi (pri spodnych zuboch som to takto riešila hned a tie sa jej pekne zaradili, zarovnali...).
@simca06022011 U nás sme čakali, či mliečne vypadnú. Tie čo mu trhala boli trvácne, horné. Podľa nej sa mu nezmestili do budúceho zuboradia. Neskôr sa ukázalo, že by sa predsa len zmestili, a preto chcela trhať ďalšie, spodné. To som už odmietla. Nás strojček asi opäť neminie pri ďalšom dieťati. Ale budem čakať, kým sa bude dať. Má nevyrastenú jednu mliečnu stoličku, zakliesnenú medzi trvácimi.
@evinka400 inak co zubar to ine nazory, ja riesim teraz inu pikosku moja ma napr. POKAZENE 4ky, uz asi aj viac ako 2r, a ani za boha jej to nechce zubarka vytrhnut, ze to vypadne.. uz to mala zahnisane.. a ze ked ju to neboli nebude jej to trhat? :D ako ja nerozumiem.. inokedy vrtaju plombuju zuby uz 5rocnym a tu uz aj vedla sa tlaci zub ... ze vraj sa to "malej nebude pacit".. no ako kaslem na to ci sa jej to bude pacit, ked to treba opravit :D Ako si ma dieta zvyknut na zubara, ked tam akurat tak pride usmeje sa a odide ? :D
Zbytocne nedam ziadny zub vytrhnut, to mne je uplne jasne... vsetko by sklbali :DD
@simca06022011 Skutočne záleží od zubára na ktorého človek natrafí. Niekedy mám pocit, že je to skôr o šťastí 😀
Nejaké ďalšie (nové) skúsenosti. Bol niekto aj u dr. Eduarda Hurtu?
@evinka400 dobry deň, čiže vy doktorku Husarovu neodporúčate? Naša dcéra ma predkus 1cm a bude potrebovať strojček skôr pretože kvôli tomu zle rozpráva … má teraz 6 rokov
@slniecko87 Dobrý deň, určite sa nájdu ľudia, ktorí sú s pani doktorkou spokojní. Ale ako som písala vyššie, nám chcela vytrhať príliš veľa zubov. Najprv bola dohoda, že to spraví tak, aby bol iba horný strojček a po dvoch rokoch zrazu že treba aj spodný. Plus chcela trhať ďalšie zuby. To som uz odmietla. Videla som vyrovnané zuby bez trhania a boli na začiatku v horšom stave, ako mal syn. Neviem však akým spôsobom sa v tom prípade postupovalo a o aký strojček sa jednalo. A to ma odradilo od ďalšej spolupráce s pani doktorkou. Najlepšie je podľa mňa osobne prekonzultovať postup s viacerými ortodontistami a potom sa rozhodnúť, koho si vyberiete. Každý stav chrupu je individuálny a čo nevyhovuje mne, môže Vám naopak vyhovovať.
My chodime k Husarovej, nie som nadsena. Od aprila tam chodime ako na klavir a este sttrojcek stale nemama a len peniaze tahaju z nas... a nieco povedia na jednej kontrole, na dalsej nieco uplne ine sa deje :DDD a neda sa to tam ani diskutovat, lebo STALE je tam iny lekar! zatial som u jednej asi ani nebola 2x. Ako fakt, minuly tyzden som sa strasne vytocila uz... o mesiac idem zase tam, a este stale nie na strojcek.... hlavne ze na jar sme museli RYCHLO trhat zuby aby mohli jej v lete (!!!!) nasadit strojcek
@simca06022011 ďakujem za váš názor. Moja dcéra ma iba 6 rokov ale ma predkus 1cm tak preto nám zubár navrhol strojček a keďže chodíme k Podolinskemu ktorý je vedľa Husárovej tak som myslela že to vybavím pod jednou strechou 🙂 ale asi skúsim skonzultovať aj inde…aj keď v BB už skoro nikto neberie ☹
@slniecko87 no tak chodte a uvidite, ja nchapem co sa u nas tolko natahuje... lebo teda nam bola odporucena, ludia spokojni.. vraj. Dcera ma spoluziakov 2.-3. navsteva a strojceky uz mali v ustach... a tu fakt, 4 navstevy a este nic. Pritom na prvej povedali co treba, do 2tyzdnov som vsetko vybavila (trhanie zubov), v juli som cakala ze narobia si uz snimky a vsetko (zrazu ze vraj netreba na klasicky strojcek, urobia nam plan, prideme v septembri) a v septemrbi zrazu treba snimky a neviem co, plan ani nahodou nie je este.. :DDD po plan mam prist ja osobne o mesiac a potom dostane dcera dalsi termin... cize ak budeme mat strojcek takymto stylom mozno na vianoce... ja nemam cas behat po zubaroch kazdu chvilu... ako ja som fakt znechutena uz.
inak v ziari vraj robi nejaky lekar strojceky a este aj lacnejsie.. vraj. Neviem. Len mi jeden znamy hovoril, ze tam vozia deti zo Ziliny, ale to by som ja logisticky nedavala kontroly atd
@simca06022011 ja pochadzam zo Žiaru nad Hronom tak sa skúsim opýtať. Ďakujem
Dobrý deň viete odporučiť niekoho v BB kto berie a aj cenovo. Ďakujem
My sme chodili do Zvolena na strojček, je tam dobrá zubná ortopédka. Či berie neviem, treba sa opýtať.
Dobrý deň, viete mi prosím poradiť? Boli ste niektorá na konzultácii ohľadom strojčeka a rozhodli ste sa že je drahá že skúsite inde? Mám taký problém , že sme boli na konzultácii vyúčtovala si konzultáciu cez poisťovňu a ešte aj zvlášť bolo treba zaplatiť 13e. Len teraz mám problém že nechcú inde zobrať ani na konzultáciu lebo už sme boli inde. Čo mám teraz robiť 🤦? Poraďte mi prosím, aké mám možnosti . Ďakujem
Ahojte. Mne obe deti chodia k mudr. Husarovej. Akurat dnes som bola so 6 rocnou dcerkou uz na otlacky. Zacnem, ale od zaciatku. Moj syn zacal v roku 2022 mal zubky 8 rocny vtedy ako F. Mercury. Cize velmi potreboval strojcek. Vsetko prebiehalo fantasticky. Strojcek nosi vkladaci . Zubky sa krasne napravaju. Pristup fantasticky od zaciatku . Platila som do 200 eur . No a teraz k dcere. Ta ma velmi hlboky zhryz. Horsie ako syn. Takisto konzultacia a dnes otlacky snimky rotngen...vsetko uzasne prebehlo ale rozdiel je v cene kedy ma uz tento vkladaci strojcek vyjde okolo 500 eur. Cize ja ale urcite odporucam pani doktorku s jej timom. Pristup fantasticky a odbornost ani nehovorim. A nam to vyhovuje, lebo byvame 5 min od nej a skolu mame min od nej.
Pisala som sem prednedavnom, teraz mi vyskocila tema.. tak dcera chodi k Mudr husarovej, a napriek tomu, ze to bolo kadejake a natahovalo sa to strasne velmi u nas (ako som opisovala), som velmi spokojna s tym ako postupujeme, s vysledkom, ako mi vsetko vysvetlila, ukazala fotky atd. Tiez ma dcera velmi hlboky zhryz, zuby kadejako boli porotovane. Strojcek sme zalozili na zaciatku novemra a neskutocne rychlo vidno vysledky v podstate ja ako lajk ked som sa pozrela tak za mesiac mala zuby na mieste :D. STrojcek komplet bude u nas na dlhsie, nakolko najskor sa posuvaju vrchne zuby, potom sa zalozi aj spodny, atd... dokopy cena je taka ze "wow" (za cele tie roky so vsetkym je fixny strojcek na obe zuboradia naceneny cca 2,8t eur), lenze plati sa to tak postupne po malych sumach, ze mi to v podstate ani nepride... jedine vyssie je to na zaciatku ked zakladaju nove to som platila cca 260EUR za tie vrchne.
Dokonca ani udrzba, jedenie uplne vsetko je v pohode, bolesti ziadne...
@adamica my sme boli u Dr. Hudeca 😊