Ahojky, s priateľom plánujeme kúpiť pozemok v dedinke Belina. Pozerali sme, že blízko tej dedinky je mesto Fiľakovo a Lučenec. Chcela by som sa opýtať, či náhodou tam niekto nežije, a nepovedal mi akí sú tam ľudia, či sú tam Rómovia a Maďari. Dá sa tam zohnať práca, poprípade aká je tam dopravná dostupnosť?
@marsmykkok A je to, povedzme "bohatý" región, alebo skôr z tých chudobnejších slovenských krajov?
Pozri si nezamestnanosť v okrese Lučenec, pracovné ponuky na profesii, busy do dediny. Vybavenie, obchod, škôlka, prejdi sa po dedine.... To to veľa povie.
autorka Chudobnejší. Ale zase ten Lučenec nie je úplne zle, je tam nejaká práca, veľké plus, že sa buduje postupne dialnica, čo spojí Lučenec so Zvolenom/Banskou Bystricou. Ja si napríklad v Lučenci viem predstaviť bývať. Fiľákovo ale už nie, tam fakt zastal čas.
@ukulela no prechádzka by bola fajn, to máte pravdu, ale bývam až za Prahou, takže cesta do Beliny by ma vyšla draho. Preto som si skôr myslela, že by som sa opýtala. Fiľakovo je asi malé mesto všakže, takže asi tam nebude toľko pracovných ponúk. Navyše, ak je tam veľa maďarov, tak zrejme na viacero pracovných pozíc budú vyžadovať maďarčinu.
Starosta mladý, 600 ľudí, zš s mš s jazykom maďarským. Fiľakovo sú Maďari, Rőmovia, Slováci na tretiny, hovorí primátor. Je to pekný prihranicny región, no koniec sveta. Treba sa prísť pozrieť. Záleží aj akú prácu hľadáte. Pozri firmy v Lučenci a okolí.
Byt vami hladam niečo bližšie Zv a Bb, napr Zvolenská Slatina, Dobra Niva, Badin, Vlkanova.. drzim palce
Bývam v Lucenci a byvat vo Filakove vobec 🫣 vo Filakove uz aj v potravinach potrebujes madarcinu. Za pracou ludia cestuju do LC. Nechapem aj ked sme na SVK ale niektory sa tam s tebou inak ako po madarsky nerozpravaju. Ja som v LC spokojna, velky vyber skol, skolok, priroda, sportove vyzitie, pre deti obrovsky park, nemocnica, poliklinika, … da sa tu jednoducho zit 😆 ale co sa tyka prace zalezi co hladas …
Romov je dosť celkovo už od Zvolena smer východ, teda Zvolenská Slatina, Detva, Mýtna, Lučenec, Rimavská Sobota a tak. Madarov je vo Fiľákove a okolí tiež dosť. Lučenec trocha menej. Práca Fiľákovo bieda, Lučenec nič moc, ale dá sa. Dedinu nepoznám, iba ten region, v tom neporadím.