Ahojte,
Chcem sa spýtať mamičiek, ktoré majú reálnu skúsenosť. Doteraz sme chodili na BB. Teraz som chcela vyskúšať niečo nové, našla som Montessori dielničky. Síce viem o čom je Montessori, ale zatiaľ mám dojem, že je to len drahý detský kútik. Je tu mamička, ktorá to už má vyskúšané a vedela by mi povedať názor.
Ďakujem
My chodíme na dielničky a za mňa je to super, sú dve miestnosti v jednej sú hry a druhá kuchynka
Cieľom dielničiek a montessori je ,,Pomôž mi, aby som to zvládol sám”
priklad dieťa si vyberie hru dá si ju na určene miesto ( máme koberčeky dieta si ho rozloži predtým ako sa ide hrať , každý má svoj) tam sa hrá s hrou po skončení hru odloží na miesto a berie si ďaľšiu - hry sa menia každý týždeň len pár ich ostáva stále (krmenie škrečka, polievanie kvetov, knižní kútik), syn sa tak učí že každá vec má svoje miesto a po skončení činnosti sa dáva všetko na svoje miesto alebo na miesto nato určené
poprípade činnosti/hry robí pre svoje potešenie a nie aby potešil okolie
v kuchynke - máme vodu na pitie dieta si samo naleje, krajanie rôzneho ovocia, žmýkanie citrona , umývanie riadov po použitý ....
odporúčam sa opýtať či majú ukažkové hodiny poprípade jednorázový vstup
dielničky sú viac o hlave ako o pohybe preto my chodíme aj na plavanie a gymnastiku
@antonia15 happy gym kukni, v mc mamina
Babybalance mas jednu akcnu hodinu, na montessori dielnickach budete hodinu tichucko sediet a menit stanovistia s "pomockami". Ale odporucam oboje. Len sa to neda extra porovnavat. Na babybalance by mali byt tiez prvky montessori.