Ako dlho ostaneme po pôrode v nemocnici?

8. jún 2023

Ahoj prosim vas ako dlho ostaneme po porode v nemocnici? Za predpokladu samozrejme, že nebude mať malé žltačku a nejake komplikácie... Jedna sa o BB roosevetlova nemocnica. Púšťajú domov aj cez víkendy? Ďakujem

abbey1
8. jún 2023

Ako dlho chceš. Nejdeš na výkonu trestu.

autor
8. jún 2023

@abbey1 to čo je za odpoveď? Však nemôžem odrodiť a ísť domov za hodinu🤦‍♀️...robia sa nejaké testy dieťaťu atď nie? Jedno dieťa už mám, ale keďže sme museli po pôrode riešiť hneď jeho operaciu, tak sme tam ostali 2 týždne
..čiže neviem aká je "normálna" dĺžka či 3-5 dní. Ale ak by to malo byť ako vravíš, tak by mi to ideal po 3 dňoch vyhovovalo kvôli staršiemu súrodencovi 😁.

nelca0510
8. jún 2023

Je to normalna odpoveď. Reálne môžeš ísť aj po hodine od pôrodu domov. Ty áno,dieťa nie. Ale v iných nemocniciach 72 hodín,aby sa urobil v nemocnici ešte odber z paticky.

zanetakovacsova
9. jún 2023

Po sekcií som išla domov po 4 dňoch.

sandyan
9. jún 2023

Ja som porodila v utorok pred 10tou vecer a pustili ma domov v sobotu rano. Keby som stihla porodit v utorok do 18tej tak ma pustia uz v piatok.

simca06022011
9. jún 2023

Podľa stavu, 3dni a viac.

jazula
9. jún 2023

Síce nie v BB, ale nás pustili po 72 hodinách (skoro presne🙂) a bolo to v sobotu.

jaskolka
9. jún 2023

72 hodín je taky štandard) kvôli vyšetreniam bábätka) ak si mala vaginálny pôrod, a je všetko v poriadku na oboch stranách.
Po sekcii o deň - dva dlhšie. A pokiaľ viem, tak púšťajú stále, aj cez víkend a sviatky.

ibrunova
9. jún 2023

4x24 hodín kedysi bolo

maryetta
9. jún 2023

Vsade je to ine. Po sekcii napr na 5.den domov.
Pri poslednom sa drobec narodil vo stvrtok pred obedom. A nedelny obed som uz mala doma.
Ale v inej nemocnici. Ale myslim ze kym nie su komplikacie tak…

majka176
9. jún 2023

Ja som rodila v stredu ráno a domov nás pustili v nedeľu po obede. Takže po 4 dňoch a prepúšťajú aj cez víkend.

autor
9. jún 2023

Dakujem😊

katrin69
9. jún 2023

Ako prvorodička som rodila v pondelok a pustili ma v piatok... Ako druhorodička som opäť rodila v pondelok a pustili ma vo štvrtok. Potrebujú vás veľa naučiť a keď ste schopná sa postarať o dieťa, pustia vás.

euka210
9. jún 2023

4 dni, sekcia 4-5dni

evkamotka
9. jún 2023

@katrin69 ono to napr v ruzinove zavisi od toho, ci v ten den rodis doobeda alebo poobede. Ak poobede/vecer, uz sa ten den nerata a si tam akoby o den dlhsie

poslednepogo
9. jún 2023

TN 3 dni

nevenka
9. jún 2023

V BB to zavisi od toho, kedy porodis. Napriklad dcera sa narodila o 00:45 a ten den sa nam ratal ako "nulty".
My sme mali bradykardie, syn, aj dcera, museli mat kardio vysetrenie, syn brat antibiotika pre podozrenie na sepsu. S nim som sla domov po 11 dnoch, s dcerkou 6 dni. To bolo pred 9,5 rokmi a takmer 8 rokmi.

Dalsie dve deti - obe silne zltacky, syn nar. v 12/2020, pustili nas na 6.den, s dcerkou v 2023 tiez na 6.den.

Podla mna ten 5.den je normal tu, len ja som mala drobne deti, co slabo jedli, tak aj toho sa bali asi...Ale ziada podvyziva zas, len nemali 4 kg, no 😆.

Sesterka v LC sla domov na 4.-5. den.
Sestru v RS teraz v 2023 by pustili aj na 4.den, len tiez to skomplikovala zltacka.

Za mna, kedze BB ma oddelenie patologickych novorodencov, predcasniatka atd., vsade vidia patologiu, za kazdou malou vecou. Ale zase lepsie, ako daco zanedbat. Spoluziacke sa stalo v Banskej Stiavnici, ze ich prepustili a doma jej maly zmodraval, urgentne museli ist na operaciu srdiecka do BA. Nastastie, este vcas...
Alebo by som sa nechcela vracat so zltackou potom a detske oddelenie, ak by to nedosledovali...

nevenka
9. jún 2023

@evkamotka aj v BB je to tak.

nevenka
9. jún 2023

Cez vikendy pustaju v BB. Naposledy som rodila v januari, v pondelok vecer, pred polnocou, pustili nas v sobotu.

zuzanockamt
9. jún 2023

Išla som domov presne po 72 hodinách. V MT môžeš ísť aj po 24 hodinách domov.

denisah6
9. jún 2023

Ja som rodila v piatok, malý sa narodil o 23.53. v pondelok o desiatej sme už boli doma. Keďže sa narodil ešte v piatok, tam sme mohli ísť domov.

ajka_paradajka
9. jún 2023

Ja som rodila v máji, rodila som v sobotu ráno a už v utorok nás pustili domov, ale to aj skrz toho,že sa prerábalo sestonedelie a mali dosť obmedzenú kapacitu. Samozrejme ja aj mala sme boli úplne zdravé, mala nemala ani zltacku.

katrin69
10. jún 2023

@evkamotka Prvý krát som rodila 13,31 a pustili ma na piaty deň a druhý krát 7,30 a pustili ma vo štvrtok... A aj moju susedku, ktorá bola druhorodička a prišla až v utorok pustili so mnou vo štvrtok. Prvorodičku by len tak nepustili asi

zuzinka888
10. jún 2023

Ano po 72 h. Uz som cakala pobalena, vychystana s papiermi v ruke, maly v autosedacke. Len mu vzali 3 kvapky z paty, a " utekali sme"