Ahojte, chcem sa spytat, ci pred kazdym KET sa beru lieky na zvysenie sliznice maternice? Cez leto este pred stimulaciou som mala 7DC hrubku endometria 9mm. Na jesen som mala stimulaciu, ET nebol kvoli nabehu na hyperstimulak. Dalsi mesiac som brala Lenzetto, no KET sa nekonal kvoli nizkej sliznici - 5mm. Dalsi mesiac som si na zvysenie sliznice mala pichal Menopur, vtedy mi sliznica narastla na nejakych 12mm avsak vklad nevysiel. Teraz si mam zas zacat pichat Menopur, avsak uprimne sa mi do toho velmi nechce, lebo mam pocit, ze tych liekov uz za poslednu dobu bolo nejako privela. Som 6DC a utz mi este tento cyklus nerobili. Na KET chcem ist urcite, akurat rozmyslam, ci tie lieky su ozaj take nevyhnutne. Dakujem za rady a skusenosti 🙂
@vazka1 tak ja som bola na stimulácii pri Kete a mala som 13mm...a zadarilo sa. Tiež mi to prišlo veľa liekov (brala som len estrofén a progesteron... Ale aj po potvrdení tehu)... No radšej som to dodržala. Asi to ma svoj vyznam🤷♀️... Keď už som sa na to dala, tak som to dodržala. Už keď ísť do toho, tak naplno... Ale to je môj názor. (chodila som aj na akupunktúru, čo podľa mňa tiež pomohlo).
Držím palce, nech ti to vyjde, akokoľvek sa rozhodneš.
Ak ti nerastie vystelka tak ako ma, tak ano, budes brat na nu lieky. Embryo sa dokaze uchytit len vo vhodnom prostredi ktore ma viacero podmienok. Jednou z podmienok je vyska vystelky tusim minimalne 7mm, druhou je jej struktura - musi byt zvrasnena.
https://www.modrykonik.sk/snazime-sa/endometrium/
K IVF patria proste lieky, cim viac treba telu pomoct, tym je treba viac liekov. Ale tato vystelka je nieco co urcite nechces zanedbat.
@emalka tomu rozumiem. Ale predtym nez som zacala brat akekolvek lieky, tak som mala uz na 7.den cyklu 9mm. Potom po stimulacii a Lenzetto zrazu len 5mm pocas ovulacie, netusim preco tak malo. Naposledy po stimulacii bola OK. A teraz zas dalsie.. som myslela ze aspon skontroluje a nie hned automaticky dalsie lieky
@vazka1 ahoj, ja som mala Ket bez stimulacie, neuzivala som nic.. ale kvoli sliznici som isla na ket o tri mesiace neskor, stale sme skusali cakat, ci predsalen sliznica sama nenarastie, dalsi mesiac bolo v plane uz nasadit hormony na rast, ale lekar mi hovoril, ze by bolo lepsie, keby vkladame v cykle bez liekov, a tak sa aj stalo a aj sa vklad vydaril.
@vazka1 hm, ja som najprv prišla v prirodzenom cykle, pozrel mi sliznicu, či treba stimuláciu...ja mam peknú sliznicu. Súhlasím, že stále do seba cpat hormóny je nanič. Oni väčšinou dávajú hormóny niečo ako poistku. Nech je sliznica co najvyššia. Ale mne sam lekár povedal, že neodporúča chodiť ako na bežiacom páse, aspoň mesiac prestávku od hormónov.
Podľa mňa máš pravdu.
@ailiba Prosim Vas, kolko ste brali pregesteronu pred otehotnenim? Dakujem.
@stefania100 kludne mi tykaj😉. Vobec som predtym nebrala progesteron, az po vklade. A pri prvom mi kazal vysadit hned, ako bola potvrdena akcia srdiecka a pri druhom myslim do konca 10.tt, to uz ma byt vytvorena placenta.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@vazka1 pod do skupinky IVF - rady, skusenosti, uspechy, tam sa dozvies vselico.