Ahojte, s manzelom sa uz snazime dva roky o babo ale zatial neuspesne. Mame za sebou viacero biochemickych tehotenstiev a vsetky testy mame v poriadku. Takze podla testov sme zdravy par a nevedia zistit pricinu preco sa nam to deje. Zacali sme premyslat ze by sme sli 1 max 2x na IUI a ked to bude neuspesne skusime IVF. Chcem sa este predtym vsak poradit s gynekologickou co by nam skor odporucala ci ma pre nas to IUI vobec zmysel kedze nam sa otehotniet podarilo ale skoncilo to ako biochemicke tehotenstvo. Vy ste na tom boli ako co mali podobnu situaciu? Pomohlo IUI ak ste mali opakovane biochem. tehotenstva ci je to blbost v yomto pripade? Do tychto veci sa velmi nevyznam preto ma zaujma aj vasa skusenost. Mimochodom riesili by sme to v Kosiciach v Gyncate ak ma sntym niekto skusenost mozete tiez napisat ci ste boli spokojni a kolko ste platili (hlavne to IVF). Dakujem za odpovede 🙂
@selenka7 ano uz mame aj toto vysetrenie za sebou. Uz som bola aj na hematologii, manzel bol na spermiograme, mame za sebou aj vysetrenie stitnej zlazy, chromozomov, a neviem coho vsetleho este. Aktualne sa chystam na vysetrenie lepivych dosticiek. Uvidime co nam este tam povedia.
@selenka7 a vlastne aj tam dopadli testy vporiadku
silno drzim palce, to je super, ze ste nic nepodcenili 🙏
este treba mat geneticke parove vysetrenie. ak bude vsetko ok, tak potom uz len ivf.
@selenka7 dakujem velmi pekne. Este mam otazku na tie protilatky proti embryu. Ako to vedia zistit? Lebo teda boli sme na imunologii a vraveli sme im vsetko co sa deje a teda spravili nam testy na protilatky proti spermiam. Robili aj nejake testy na cytokiny a vsetko bolo v poho ale tie protilatky proti embryu akosi nespominali. To je nejake ine vysetrenie cibsa to robi vtedy? Lebo teraz som dost zmätena kedze som myslela ze nam spravili vsetky testy. Uz len na to sme cakali od zaciatku marca do augusta
aha, to uz asi mate, ked pises, ze chromozomy...
@kiwi3 ano to uz mame 🙂 a vsetko je ok nastastie
@selenka7 jedine doktor vravel ze ked zistim ze som tehotna mam hned prist na testy. Tak to sa robi asi vtedy ci ?
Proti embryu sú tie cytokíny, konkrétne embryotoxické cytokíny sa to volá. To robia automaticky na imunológii.
Ahoj. Síce zatiaľ nemám skusenost s pozitívnym koncom. Ale som na tom pravdepodobne veľmi podobne ako ty/vy.
Tiež mám za sebou biochemické tehotenstva aj spontánne potraty (v priebehu 3 rokov 4). Po štyroch sme sa rozhodli ísť tiež na IVF. Keďže bola domnienka, že sa embryo neudržalo kvôli tomu, že by mohlo byt geneticky nevhodné, tak sme sa rozhodli, že po OPU dáme embrya na genetiku. Aj keď sme predtým tiež mali spravené vyšetrenia z genetiky páru, ktoré dopadli OK.
Absolvovala som 1 KET. Test opäť pozitívny, na sone geštacny vak a v 7tt opäť koniec (hcg mi začne vždy klesať) . Tak som bola v máji na hysteroskopii maternici, či sa ešte niečo nezistí tam, ale tiež všetko v poriadku.
Ideme teraz skúsiť opäť KET (máme ešte 4 zamrazené embryá). Mam teraz nasadenu inú preventívnu liečbu.
Napíš mi správu ak chceš 🙂
@bambulka711 aha, tak to sme mali vporiadku 😅. Ale dakujem za vysvetlenie 🙂.
Ak vieš otehotnieť, ale neudrží sa embryo, tak môže byť viacero dôvodov ešte. Robia sa ešte aj špeciálne vyšetrenia, či máš v maternici "priaznivé prostredie". Ďalšia možnosť je, že embryá nie sú geneticky zdravé a preto sa ich príroda takto zbaví. To ale bežný gynekológ nevie zistiť. Ja byť vami, idem do CAR. Tam tie vyšetrenia tiež nič väčšinou nestoja. Rozdiel je v tom, že oni sa na to špecializujú komplexne. Väčšina bežných gynekológov je to prikrátka - samozrejme časť výnimkám.
...protilátky proti spermiám, proti trofoblastu (placente) a proti obalu embrya (zona pellucida) - tu je o tom viac: https://reprogenesis.sk/poskytovana-starostlivo...
@bambulka711 nuz robili mi testy aj stery v CAR a vraveli ze je vsetko ok. Vlastne cez nich som sa dostala aj na repro. Imunologiu do Presova. A na genetike vraveli ze mame dobre chromozomy a nemame ziadne dedicne ochorenia nejake vazne, ktore by to mohlo sposobovat. Doktorka vravela ze jedno/dve biochemicke sa vyskytne bezne ale ze viac by sa pri normalnom zdravom pare vyskytovat nemali.
To, že vy máte genetiku ok neznamená, že aj embryá ju majú. Môžu mať napríklad Downow syndróm a to nie je dedičná záležitosť. Vaša genetika hovorí o tom, že nie ste prenášačmi dedičných genetických ochorení
@bambulka711 :/ hm. Tak skusim este to vysetrenie na lepive dosticky a od januara chceme ist do CAR tak uz uvidime co nam tam povedia. Preto som aj cchela vediet od zien co si tym presli ci mame ist rovno na IVF alebo este skusit aj IUI ale to nam zrejme tiez az tam povedia. Len nechcem aby nam to IVF nukali hned ze je to jedina sanca a to len preto lebo viac na tom zarobia. Uz sa nam stalo ze nas doktorka strasila ze ked som uz mala biochemicke tehotenstvo ze je velmi nizka sanaca ze vobec budem tehotna a treba ist hned na IVF a pod. Nuz mali sme z tej doktorky dost neprijemny pocit. Este vravela ze snazit sa normalne o dieta je len strata casu ze IVF je istejsie a to nevravela len o nas ale celkovo. Doktorka z CAR
Napis mi správu
Ja som práve v procese IVF, včera sme mali odber vajíčok. A mňa teda nikto do ničoho netlačil, rozhodnutie bolo na nás. A pri IVF si platíš len lieky a doplnkové metódy. Takže podľa toho, čo chcete, si doplatíš možno 2000e. Kdežto pri IUI platíš 250e za každý pokus, plus možno 60e za lieky a úspech malý.
@bambulka711 ano viem 😁 dost sledujem skupinu grafy bazalnej teploty a mam tam vyvolene dievcata ktorych pribeh za dietatkom sledujem trosku viac a si jedna z nich 😅 strasne ti fandim 👌🙌
Haha, vďaka. No tak vieš, že my sme si tiež prešli IUI a nakoniec sme aj tak skončili pri IVF. A naozaj, nikto nás nikam netlačil, nenútil... Nehovorím, že je to jednoduché rozhodnutie, ale príde mi, že tá šanca je tam o dosť väčšia...
Autorka prečítaj si toto - https://www.postoj.sk/161687/muz-daroval-spermi...
@hopsas dakujem za zaujimavy clanok ale tieto clanky nevyhladavam 🙂
Ja len fakt jednu vec poradim ak pojdete do IFV. Nespoliehaj sa len sa stanovenú liečbu hlavne pri vklade embrya. Mam za sebou 3 vklady a upešny bol až ten treti. Pred nim som si dala skoro rok pauzu a cvičila Mojžišovku, gyn.naparky, rozne čaje , bylinky...vela toho.Ak chceš , napišem ti to aj do SS. Možno by stalo pred IFV tiež toto všeko skusiť aspoň na par mesiacov, ak vyslovene nemaš prekažku prirodzene otehotnieť. Ja som dosť ťažko znašala všetky procesy, ale inak sa u mňa nedalo.
...pri tebe ma napadla ešte PRP terapia, neviem či to poznaš. Ak maš biochemické tehotenstvá.
Autorka tak skus este protilatky proti embriu alw to robia v Nitre.Este si daj to urobit a ak nie potom zvazuj umele.A iui asi nema naozaj u vas vyznam.
Lebo v starsich diskusiách napr bola zena kt mala 8 umelých a potom sla na reprodukčnú imunologiu do Nitry,az tam jej zistili ze ma protilatky proti embrii po liečbe medrolom sa jej az podarilo umele.
@lynda888 tu je to celkom dobre napisane. Neabsolvovala som to, len som nad tym uvažovala, ak by sa nedarilo : https://gyncare.sk/c/uspesnejsie-tehotenstvo-a-...
@dobryden tie protilatky uz som bola a to mam vporiadku tiez. Nuz teraz cakam kym ma zoberu na lepive dosticky ako este toto dopadne a potom pojdeme asi do CAR ked bude aj tu vsetko ok
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
mate aj vysetrenia na reprodukcnej imunologii? Ak vies otehotniet, ale nedojde k uhniezdeniu, alebo odide prilis skoro, mozno Tvoje telo tvori protilatky proti embryu/trofoblastu. Ak uz chcete riesit v KE, odporucam ist priamo do Ambulancie pre poruchy plodnosti Zdruzenej tkanivovej banky. Urobia vam kompletnu reprodukcnu imunologiu. https://unlp.sk/ambulancia/ambulancia-pre-poruc...