Ahojte, máte niekto skúsenosti so zväčšenými vaječníkmi po IVF? Nám sa podarilo otehotnieť hneď na 1.krát, ale už od odberu vajíčok(mala som tam aj cystu, ktorú mi pri odbere vajíčok prepichli) mám zväčšený a veľmi bolestivý 1 vaječník. Som v 15tt a je to stále rovnaké, dokonca si nahmatám hrču na bruchu. Lekári hovoria, že to prejde...no neviem. Bojím sa, čo bude, keď začne bábo rásť a kopať. Celá ľavá strana bruška ma z toho bolí. Tak ak o tom niečo viete....
Ahoj, ja mám ten vaječník práveže vysunutý hore a dopredu a ešte k tomu prirastený zrastami, takže ma bolí aj obyčajné kýchnutie. A tiež mi ho nepozerajú a to chodím na sono každé 2 týždne a je mi povedané len to, že to prejde. Akurát včera mi povedali, že mám placentu stále nízko a preto aj špiním.Sranda, 1.trimester som nemala problém, všetko sa začalo komplikovať až od 12.tt a odvtedy len ležím...ale dúfam, že to dobre dopadne, aj tebe 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ikabrano ahoj ja som tiez po IVF, este cca v 7-8 tt. ked som bola v nemocke som mala vajecniky cez 8cm kazdy, ale odvtedy mi ich na sone nikto nepozeral, tiez ma dr. odpinkal, ze to prejde. Aj mna bolievaju - obidva napr. ked cikam ale aj potom ma to este boli, ale nejak to neriesim. Rozhodne maternica pri tehu rastie smerom dohora, vajecniky zostavaju v podbrusku, nemalo by teda teoreticky vadit, ani ked baby bude kopkat. Ale ak mas pochybnosti bombarduj gynekologa, kym ti neda odpoved 😉