Baby, prosím namerali mi vo veku do 30 rokov nízke AMH...0,6... ☹ ..máte nejakú skúsenosť ako to zvýšiť alebo aspoň udržať?..
Otehotnela niektorá aj s napriek nízkej hladine AMH?
Ďakujem
a z akého CAR ste išli kam?-tam vám ju už lepšie nastavili?...no dobre a pri takomto AMH teda vôbec nie je šanca prirodzene otehotnieť?
@elenkataki1 v Brne v Reprofite to bola katastrofa so stimulkou a vyslo nam to v Iscare v Martine. My sme mali problem aj so spermiami s ich tvarom. Snazili sme sa 6 rokov neuspesne a pri takom nizkom AMH jednoducho nie je moc cas cakat na prirodzeny zazrak. Ty ho mas este trochu vyssie tak mozno je sanca ale vzhladom k mojim skusenostiam by som necakala na nic.
Iscare v Martine je supeer..to si si teda pocestovala!
@elenkataki1 my sme pre babo spravili maximum co sa dalo...pochodili sme vsetky vysetrenia az v Prahe sme boli. Ale Iscare v MT, dr. Galo a embryologicky tam su jednoducho pre mna naj aj pristupom aj odbornostou.
Mám S-Anti-Mullerian hormón 0,03.Beriem púpalku forte a čakám na menzes a začnem s clostylbegytom a tiež s nosifolom duo. Zaberie? Alebo máme ísť do centra asistovanej reprodukcie? Odporúčate niečo iné? Ďakujem za každú radu.
@martinam1812 na clostyl reagujes dobre? Niekomu sa robia cysty. Ta hodnota je dosť nízka. Neviem, či to pomôže.ja by som radšej isla už aj kôli veku sa poradiť na konzultácie do centra.
Ešte som ho nezačala brať. Len teraz mi ho doktorka predpisala na moju žiadosť, no nebola optimistická. Mám brať dva mesiace a potom mám prísť na sono či sa niečo zmenilo počas ovulácie.
@martinam1812 viem, ze dievcata beru DHEA a niektorym to pomoze. ja som mala 0,31 a boli sme aj koli tomu na IVF lebo sa nedarilo. no, vyskusat mozes, liecba moze zabrat, len nestracaj cas, ked budes vidiet, ze nepomaha.
@martinam1812 no to este nic neznamena a dolezite su aj ine faktory ako amh
ake mas fsh vies?
@zibi no to mám veľmi vysoké 48,09. Doktorka mi povedala, že ak je 3x vyššie ako S-luteinizačný hormón tak otehotnenie je už nemožné. Ja má 2x aj niečo.
Beaka som dheu a msla dom10vajicok amh mam 0,53cize nic moc a vek 37skusaj vsetko co ti baby rafia mne ta dhea pomohla no prirodzene zo adi nepojde.. Neboj podporis vitamunmi vyber si dobry car a urcite sa podari drzim prsty🙂
@martinam1812 no tak to ti nepomoze tym padom vitamin D lebo nedostatok niekedy sposobuje nizke amh
preto netreba cakat
skus cim skor stimulku
dobre su tie softy pri nizkom amh
nie vela folikov, ale zrele
hlavne asi nie dlhy protokol , keby ti davali klasicke ivf , skor kratky
ked mate ale dobre spermie tak ti podla mna moze kludne stacit aj IUI .nemusis ist do ivf..vela bab po clostyle otehu, aj ked nemaju pravidelne cykly a velke problemy s ovu a podobne... najdolezitejsie su dobre spermose...
cize vsetko zavisi velmi od toho ...
Zdravím Vas potrebujem sa neako poradiť možno poradiť mam 28r nemam momentalne priatela rozišli sme sa pred 3 mesiacmi na zaklade určitých veci mi doktor robil vysetrenia a zistil že mam AMH 0,32 & FSH 14
Určite chcem mať este deti da sa to neako ustalit udržat v centre sa vyjadrili pokial nemam partnera nemaju co riešiť ..... som zufala :(
@elenkataki1 Ahoj holky, zalozila jsem si ucet jen, abych mohla nekomu z vas dodat nadeji! a rict svuj pribeh. je mi pres 40, nizky amh 0,51. absolvovala jsem mobilizaci kostrce a hned ten samy mesic otehotnela. O dite jsem se snazila nekolik let. nechala jsem si i schvalne zmerit amh, ktery jsem najednou mela 0,94. snad nekomu tato informace pomuze a doda nadeji.
@zibi vdaka za odpoved, takze zohnat swanson 5000 a na zaciatok si dat aj 3 tabletky denne a potom jednu dlhodobo uzivat. Koncom mesiaca ideme do Grecka, tam niečo nachytam prirodzene. A co sa tyka kotvicnika, nemate niekto dobru skusenost s konkr doplnkom? Vceliu mat kasicku mam aktualne cerstvu, ked mi skonci, pojdem asi do lyofilizovanej. 🙂
@zajaciq ja by som velmi nekombinovala tie doplnky kadejake.
moze ti to rozhadzatvl cyklus. A kotvicnik moze rozhadzat aj cyklus podla mna. A ako pises,mas vyssi teststeron,ja by som do toho nesla.
Skor si kup doplnky, co maju ucinky na folikuly.
napr.ubiqiunol. Je to nieco ako koenzym q10,len uvinnejsi aj na foliky,aj na spermie.
Melatonin,aspon 3 mesiace na foliky pred ivf super.Ten ma asi najvacsi vyznam brat.
Skus ked tak macu a inozitol. Tie vplyvaju na folikuly a mozno kvalitny multivitamin,kde mas vsrtky vitaminy a mineraly.
Imunoligiu predpokladam mas za sebou.
Ked mas fsh v norme,to amh vypoveda o pocte folikov na povrchu vajecnika.A naozaj decko koreluje ,teda je vzajomnu suvislost medzi nizkym deckom a amh.Pretoze vitamin D je potrebny na mnoho procesov v tele a plodnosť,nie je pre telo prvorada.
Ked je ho malo,berie si pre kosti,zuby ,vnutorne organy,ktore potrebuju vitamin D.
Tak ako zelezo,dlhodoby nedostatok sposobuje anovulaciu.Proste telo ho dava na dolezitejsie veci.
Robili halo okolo amh,no studue ukazuju,ze nie je to uplne podstatne.Ked je pocet astralnych folikulov ok, fsh v norme, tak mozes mat ako keby len chemicky nizke amh.
Pri decku ber magnezko,obera telo o magnezium.
Swanson je naj v tomto.
Vies co,ja som citala a aj brala 10 tabliet naraz,potom pauza tyzden a taku schemu,ze 3,2 1 tabletky po 2 tyzdnoch .Ono ked ides na dovolenku,dobre je nekremovat sa cca 15 minut,ruky nohy, opalovat a potom krem.Ale po dovci by som dalej decko brala.
A, ze vraj je dobré brat aj vitamin K,tusim 2nie som si ista, ze prebytok decka ti pojde do kosti a nie pecene.
kludne sa pytaj ked budem stihat,napisem
@kako23 proism z akeho CAR ste isli do akeho? 🙏🏻 dakujem
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, mne vo veku 30r. kleslo AMH na 0,13. Ked som mala 28r.tak bolo 0,25. Takze za dva roky kleslo o polovicu. Mne pomohli mnozstvo kvalitnych vitaminov a tabletky maca s kotvicnikom.Podarilo sa nam otehotniet na 3xIVF a sme v 27tt. Takze Tvoje AMH je este relativne dobre. Strasne dolezite je spravne nastavit stimulku. Dva krat pocas IVF nam strasne zle nastavili stimulku ale na treti pokus po zmene centra to uz vyslo super. Keby si chcela viac info, kludne napis aj do IP.