Dobrý deň,
mám už 32 rokov a rada by som sa niekedy stala mamkou. Otec je však v nedohľadne.
Prosím, má niektorá z Vás skúsenosť so zmrazením vajíčok? V okolí nemám nikoho o kom viem. Chcem si (a hádam aj svojmu budúcemu manželovi) dať takýto vianočný "darček", ale mám z toho strach.
Je to pre mňa veľmi citlivá téma, pretože po dieťati veľmi túžim, nechcem si ho "urobiť" len z vlastného egoizmu, ale chcem mu dať aj rodinu.
Ako veľmi náročné je to? Zvládnem odšoférovať domov? Aká klinika je najlepšia aj z hľadiska prístupu nie len odbornosti?
Ďakujem ❤️
Po celkovej anestéze nemáš šoférovať a odísť z kliniky s doprovodom. Najlepší sú v CZ
Je to dobrý nápad, keby si ich do budúcna nevyužila, môžeš ich darovať. Šoférovať nie, ale môžeš si vziať taxík, ked o tom nechces nikomu hovoriť.
Ahoj urobila som presne to čo zamýšľaš a bolo to skvele rozhodnutie. Stimulácia bola náročná ale mala som 28 vajíčok. Držím ti palce
Určite choď do toho, ja som tieto info nemala a keby áno dávať mraziť vajíčka na 1000% a dá sa to zvládnúť. Odber sa robí v narkoze, potom si 2h na pozorovaní na izbe. Po odbere však šoférovať nemôžeš, musí po teba niekto prísť, aby prebral za teba zodpovednosť, po mňa prišiel manžel, tak sa dohodli s kamoškou, známou, niekym, aby ťa len prevzal, prídeš domov, daš si deň kludu a život ide dalej 🙂 Jedine čo má napadá, ak by si šla na odber bez narkozy, ale to neviem, byť pri vedomí, keď mi niekto ide injekciou do každého vaječníka a berie oocyty, ale tak každý máme iná prah bolesti 🙂 Držím palce!
V Martine Reprofit. Každopádne po zákroku som bola dosť mimo a doslova pretrpela cestu domov.Nešoferovala som.Niekoho najdi na doprovod.
Keby som o tejto možnosti vedela pred 10 rokmi tak by som to spravila. Miesto toho som čakala na toho pravého potom sa nám nedarilo, začal tlačiť vek a aj tak sme museli ísť do IVF. Takže za mňa odporúčam, stimuláciu som nemala náročnú, hoci som sa jej bála a dlhou som sa jej snažila vyhnúť. Ale po odbere vajíčok v narkoze by som nevedela šoférovať, bola som otapena a povracala som sa ešte v aute keď manžel šoféroval, takže za mňa jedine a doprovodom. Tuším v tých papieroch bolo aj niečo o tom že s tebou bude niekto 24 hodin po odbere vajíčok keby nastali komplikácie.
Prečítaj si na internete social freezing. A za mňa gyncare je super 🙂
Ďakujem veľmi pekne. V mojom okolí nemám nikoho, kto by ma v tomto podporil. Moji najbližší ma od toho dosť odhovárajú a tvrdia, že je to blbosť. Dosť ma to zranilo a úplne sa s nimi o tom baviť nechcem, keďže reakcia je, že vymýšľam blbosti namiesto toho, aby som si našla chlapa 😀
Ďakujem, že aj keď ste cudzie veľmi láskavo ste zareagovali.
Lenže nájsť chlapa nie je ako "hop na tela bude krava" v dnešnej dobe nájsť muža, ktorý je do voza aj do koca, na trvácny vzťah nie je vôbec ľahké. A aj keby nejaký vhodný stal teraz za dverami, tak kým ho spoznas, kým sa odhodlá na záväzok, nehovorím konkrétne o svadbe, môže to byť aj záväzok spoločne bývanie, hypotéka, pes, dieťa, tak nejaký čas prejde a ani sa nenazdas a budeš mať 35 a po 35 klesá plodnosť u žien. Navyše muži v dnešnej dobe majú väčšinou sedavé zamestnanie, nosia mobil či vrecku s čím sú spojené poruchy spermiogramu a otehotnieť nemusí byť vôbec jednoduché vtedy kedy sú zamyslite. Môžu prejsť mesiace aj roky kým sa podarí. Dieťa môže tým pádom prísť aj pred 40 a keby ste chceli aj súrodenca, môže to trvať ešte dlhšie a byť veľký vekový rozdiel, alebo sa nakoniec rozhodnete, že mu nechcete ísť na stužkovú ako dôchodci. Nehovorím že to bude tvoj scenár. Bodaj by nebol. Mám kamarátku, ktorá mala 32 keď spoznala svojho manžela, do roka bola svadba a do roka dieťa. Ale presne táto kamarátka mi keď som mala 28 hovorila že na deti mám čas a ako sa ukázalo, nemala som, lebo sa 5 rokov nedarilo a konečne sa až teraz po 35 narodeninách dočkám dieťaťa. Veľa sme sa pritom trápili, poznačilo to aj vzťah a prežili sme to len vďaka tomu že sme veľa komunikovali, obetovali a nevzdali. Ale preto som si povedala že nebudem počúvať cudzie rady, aj keď možno dobre mienené , mám vlastnú hlavu a viem ju používať. Preto ak máš na to financie, lebo nie je to lacné a máš preštudovane čo všetko to obnáša a si s tým stotožnená, išla by som na tvojom mieste. Je smutné, že si nenašla podporu v blízkych, ale možno to pochopia o pár rokov, že mať takúto poistku nie je na zahodenie.
Ak máš na to peniaze, si stotožnená s tým, že si budeš 10 dní pichať hormonálne injekcie a potom pôjdeš do narkózy, kľudne choď do toho. Ale ani zmrazenie vajíčok ti nemusí zaručiť, že budeš mať dieťa. V skupine o IVF je kopec žien, čo majú za sebou aj 10-20 vkladov a dieťa stále nemajú.
Určite si to daj spraviť.Co by niektori za to dali, keby to vedeli skôr...rodinu nepočúvaj.
Všetko máš tu. Aj zo skúsenosťami. Ak som ale to video správna (ne)pochopila, tak neviem či už nemáš vysoký vek na to. Každopádne fakt si to kukni.
https://www.youtube.com/watch?v=ZwlPgz7NUJgSkvele rozhodnutie. Ja kazdemu vravim ze nech si zmrazia vajicka, lebo je to hrozne trapenie ked sa nedari.
Náročné ani nie, aspoň pre mňa nebolo, ale určite by som po odbere nešoférovala. Nikdy nevieš, čo sa stane, ako tvoje telo zareaguje na narkózu, či nebudeš mať komplikácie...
Ahojte, prosím aké lieky ste brali ma stimuláciu vajíčok, pred ich odobratim ? Myslíte prosím , že jednotlivé CAR sa líšia v tom aké lieky predpisujú na stimuláciu vajíčok pred vykonanim social freezing ? Ďakujem vám
@johana_kamenska ahoj .myslím že u každej pacientky je to individuálne. Ja si picham momentálne gonal a od dnes pridávam meriofert.
Baby ako to vychadza financne? Vdaka
@simca115 ďakujem a ako sa cítiš po injekciach ? Môžu byť injekcie nahradené tabletkami ? Alebo vždy sa pri stimulácii musia podávať injekcie ? Ďakujem
Ahoj, ja som si tým prešla, ale šoférovať domov nemôžeš, musí si na kliniku po teba niekto prísť, keďže budeš po narkoze.
@johana_kamenska neviem vôbec to jediné s gynekológom sa poradiť
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Odsoferovat určite zvládneš, náročné to je podľa toho ako sa k tomu postavis, je veľká výhoda vek netlačí tá čas takže to bude v pohode. Odporúčam ísť na úvodnú konzultáciu na viacero kliník, konzultácia je zadarmo a najlepšie si spravíš obraz či ti prístup vyhovuje, tu ti každá odporučí kliniku kde jej pomohli k dieťatku ale to neznamená že na rovnakej klinike neboli ďalšie desiatky žien sklamane. Držím palce nech sa rozhodneš už pre zmrazenie alebo ešte budeš čakať na prípadného otecka