Ahojte, chcem sa opytat dievcat, co menili CAR - ako je to s prenosom vasich udajov a dat? Daju mi to v starom centre, resp. posielaju do noveho oni sami ako ked menite nap.r obvodneho lekara?
@milus777 my sme tam totiz absolovali IVF a chcela by som, aby nove centrum malo vsetky moje zaznamny z toho..neviem ako sa to v tomto pripade robi..
Aj mna by to zaujimalo
@monka_brumka ja si myslim ze staci v centre kde ste boli popytat nejaky vypis z vasej liecby aby ste mali pre nove centrum... Maju tak vasu kartu zalozenu tak by nemal byt problem s tym
No teoreticky by nemal ale ci aj prakticky..ma niekto skusenost s tym pri zmene CAR?
@monka_brumka ahoj ja idem tiež zmeniť Car,, A rozhodla som sa že pôjdem do Olomouca K Dr. MACHACOVI.. Ty ideš kam?
Ja som bola v heliose v martine. Volala som koordinatorke a vyziadala si vsetky vysetrenia a papiere od ukonov ktore so mnou robili. Poslali na mail ja som zaplatila a hoyovo.
@milus777 ak sa smiem spýtať prečo ste menili Reprofit za Reprogenesis? Včera sme boli prvý raz v Reprofite, ale čakala som po takom chvaleni asi niečo iné, tak zvažujeme či ísť do ivf tam alebo by sme ešte skúsili Reprogenesis.
@evushka007 ahoj tak podstupili sme tam ministimulaciu a nenasli sa ziadne vajicka.... Ale to kvoli mojmu nizkemu amh.... Tak nam odporucili darovane ale tam mali dost dlhu cakaciu dobu asi 7 mesiacov a my sme chceli hned. Tak sme presli do reprogenesis lebo tam mali bez cakacej doby. Obidve centra podla mna super. Ani na reprofit nemozem nic zle povedat. Aj ked trosku lepsi pocit som mala z reprogenesis. Kazdy par tam dostane svoju referentku z ktorou vsetkp riesi a aj dr su tam uplne super.... My sme mali dr koukala a vzdy odpisal hned v ten den ked som sa daco pytala. Vklad robil dr stecl ktory presiel z reprofitu.... Ale podla mna su obidve centra super. Sa mi zda ze reprogenesis stipku draksie...
@evushka007 a mozem sa opytat ze preco si mala taky pocit z reprofitu? Vraj odkedy ho prevzala penta tak je to trosku horsie ale nemam osobnu skusenost.my sme boli aso pred 4 rokmi tam...
@milus777 vieš čo mala som dojem, že zdravotné problémy sú menej dôležité ako platba.. Ako jasné, platba je hodne dôležitá súčasť celej liečby, ale napríklad nám nepovedal ani kedy sa robí spermiogram, či treba ešte niečo s imunitou riešiť. Mne vôbec nikto ešte nerobil test na alergiu na partnerove spermie. Neviem ani či to treba (ale zase objektívne treba povedať, že som sa ho mala spýtať a to som v tejto otázke neurobila). Tiež mám problémy s menštruáciou, na začiatku
krv taká že treba menší tampón a potom deň napríklad nič a potom zase rovnko ako prvý deň a až potom veľa krvi a 8hodinový tampón mi pretečie veľa razy aj za hodinu. Tak sa pýtam, že ktorý deň je prvý a on rovno na to, že nevadí že je to takto. Tak nasadíme antikoncepciu a to sa zrovná. Na moje oponovanie že neposledy sa mi zrovnal po nej cyklus až po pol roku akosi nereagoval a prišlo mi to že prečo z toho robím vedu. Ale z predstavy ďalších hormónov som veru neni nadšená, už beriem hormóny lebo mám microadenóm na hypofýze a zníženú fukciu štítnej žľazy. Na stránke písali že v podstate prvý deň silného krvácania sa dá považovať za prvý, tak pre istotu som sa spýtala a táto odpoveď ma len viac zmiatla. Do správy o tabletkách nepísal nič. To že máme krátky protokol som sa dozvedela až keď mi doktor podal správu a keď som sa ho pýtala čo to je povedal, že to najmodernejšie čo je s menej liekmi. Viac info som nedostala. Že je aj nejaký dlhý alebo nejaké riziká akosi nepovedal, to som si prečítala až tu. Celé to trvalo tak pol hodinu aj so sonom. Možno som si vytvorila zlú predstavu potom čo som tu čítala, ale tieto info mi akosi prišli slabé. Možno tomu dáme ešte šancu a popýtame sa ho v maily a uvidíme čo odpíše. Zase každý môže mať slabší deň, aj on. Tak zvažujeme...
@evushka007 tak ak z toho maš taký pocit tak by som to asi riešila zmenou centra.mozem sa opýtat ze ktorý dr to bol?my sme vtedy mali dr otevrela....na prvej konzultacii mi tiez urobil sono,zobral krv na amh a manzelovi spermiogram...potom po meily poslal vysledky.ale teraz ked si to napisala tak tiez si nepametam zeby sa ma pytal na reprodukcnu imunologiu alebo stitnu zlazu a tak...to zase v reprogenesis bol dr uplne precizny...dokonca odomna pytal vsetky vysledky vysetreni:imunologia,genetika....a pred ivf nam kazal este urobit obidvom odber na komplet vysetrenia pohlavne choroby, protilatky a mne na stitnu zlazu...tam som mala dajaky hormon stitnej trosku zvyseny tak povedal ze nech idem este na endokrinilogiu si predpisat lieky a az tak urobime ivf...takisto mesiac pred ivf predpisal aj prednison pre istotu,anopyrin a kyselinu listovu...potom utrogestan a estrofem...takze tam bol pristup uplne na vysokej urovni a bolo vidno ze nic nechce zanedbat...komunikovala som s dr este aj pocas tehotenstva a stale ho zaujimalo ako to pebieha....na meil mi odpisal vzdy asi do hodiny.raz mal dovolenku tak mi rano o 6 odpisal zo sukromneho meilu ze ma dovolenku ale zajtra sa mi bude venovat...takze ten dr bol uplne super...ja si reprogenesis nemozem vynachvalit...mali sme dr koukala a vklad robil dr stecl...podla mna najlepsie centrum nielen v cechach a na slovensku ale aj popredne v europe o com svedci aj fakt ze vzdy ked sme tam boli tak tam bolo plno zahranicnych parov co rozpravali po taliansky,nemecky a tak...dokonca tam maju aj sestricky co ovladaju cudzie jazyky aby mohli s nimi komunikovat....
@milus777 boli sme u doktora Franka. Mne predpísal nech urobia tu na SK hormonálny profil, ja už mám celú endokrinológiu podchytenú kvôli nádoru (lieta mi z toho prolaktin) a zníženej funkcii štítnej čiže to už riešiť v podstate nemusel. O imunológií ako som písala nepadlo ani slovo, tak neviem. Možno sa to rieši až po hormolnálnom profile kde uvidí čo a ako, fakt netuším. Pohlavné choroby viem že budú brať lebo to je zo zákona podmienka v ČR pri IVF. Na genetiku sme neboli, ani neviem či máme ísť alebo nie, tieto info mi chýbajú.
@evushka007 tak si myslim se aj oni urcite urobia vsetko ako treba. Reprofit si tiez dievcata chvalia. My sme genetiku mali urobenu davno pred ivf. Urcite vam dr este povie ze co a ako. A co sa tyka tej imunologie tak nam dr povedal ze kortikoidy predpisuju preventivne kazdej aby telo nevypudilo embryo.tak mozno to nespominal a budes tiez brat prednison alebo medrol. Drzim palce a daj potom vediet ze ako ste dopadli 🙂
@milus777 snáď áno, však toľkým babám pomohli.. 🙂 a ak by sme neboli spokojní vždy sa dá ísť na druhé ivf inde 🙂
@ladymel8 ja do ISCARE ku Reissmullerovej...uvidime ako to bude..par dni po neuspesnom transfere sme sli na kontrolu do stareho cetrna GYNFIV a noveho ISCARE, ze co povedia. V oboch sa v principe zhodli na tom, co by urobili inak, ale v ISCARE ked ma pozerala, nasla polyp na maternici, kt. nevznikol zo dna na den...to je vsetko ok, nevadi, len ked ides na IVF, brani uhniezdeniu vajka...ten isty den som bola na kontrole v GYNFIV,k de ziaden polyp nikto nespomenul...takze asi tak..
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
My sme boli v reprofite a potom sme presli do reprogenesis... Nijak sme to neriesili.len sme v reprogenesis spomenuli ze co sme absolvovali v reprofite a preco sme prisli k nim. Papiere k vysetreniam sme mali svoje so sebou. Oni si nanovo urobili komplet svoju kartu lebo dr sa na vsetko pytal a aj vysledky vysetreni si zapisal... Z reprofitu si myslim neprenasali nic...