Ahojte dievcata, partner ma zle vysledky, vyse 80 % spermii s fragmentovanou DNA. Ideme na umele, mame sancu? Existuje metoda kde vyberu len dobre spermie a tie pouziju na IVF? Dakujem
@tinka133 bol len na jednom halosperme, ci aj na kontrolnom? Fragmentacia dokaze dost kolisat. Moj muz mal raz 3% a potom 37%. U urologa bol? Mozno ma nejaky urologicky problem ktory sposobuje taku vysoku fragmentaciu... Netreba hned zufat. A ano, existuje specialna metoda na rozlisenie fragmentovanych a nefragmentovanych spermii. Vola sa MACS, ale na nu treba mat dobre mnozstvo spermii.
@tinka133 mate... z ivf ket mame 2 deti a kedze sme ziadnu antikoncepciu neriesili, lebo ved manzel mal zly spermiogram, zadarilo sa nam po 8 rokoch prirodzene 😲😇🙏 takze nestracaj nadej.. drzim palce
my sme mali zlu morfologiu spermií - len 2,5% dobrých a potom už len 1,5% - prve dieťa IUI, dalšie dve prirodzene
Lenze tu nejde o zlu morfologiu, ale zlu fragmentaciu, to je velky rozdiel. Fragmentovana DNA spermii znamena, ze DNA informacia je poskodena, co znamena ze bud nemusi oplodnit vajicko, pripadne ak oplodni, embryo sa moze prestat vyvijat, alebo v pripade tehotenstva je vysoke riziko potratu. Muz so zlou morfologiou moze mat nizku fragmentaciu, rovnako ako muz s vybornou morfologiou moze mat katastrofalne vysoku fragmentaciu.
Kazdopadne su to pekne zivotne prihody, vzdy ma potrsia taketo prirodzene tehotenstva aj pri zlom spg
@jerryjanka
@zuzkavladko ja som to pisala v ramci toho že nadej je vždy - my sme mali ešte kopec dalších diagnoz aj u mňa o to to bolo ťažšie, jeden nepriechodny vajičkovod, druhy vaječnik ovuloval tak 2x ročne, PCOS, atd. dokonca dr. Krajkovič z Heliosu sám povedal že sa nám pomocou IUI podarí maximalne jedno dieťa, ak vôbec, a potom jedine IVF lebo sa mi uzavrie aj druhy vajičkovod, je to len otazka času. No a dopadli sme takto. Držím palce každopadne.
@tinka133 moj mal zlu morfologiu (1 percento len dobre) v jednom centre, v dalsom 10 percent dobrych (vysetrovane o 4 dni neskor), mal ich aj pomalsie... a v ten mesiac co boli robene tieto spermiogramy som otehotenela, prirodzene..tolko k doveryhodnosti vysetreni...nestracaj nadej, nech chlap uziva doplnky (maca, kotvicnik atd), plus skuste akupunkturu (my sme vyskusali), odsleduj si plodne dni (2 dni pred ovulkou a v den ovulky sexik)...
Ďakujem Vám
Jasné, že máte šancu. Môj manžel mal 2 mil. A z toho iba 2% s dobrou morfológiou a IVF nám vyšlo hneď na prvý krát. Dnes už máme úžasnú 9 mesačnú dcérku. Keď je príčinou neplodnosti muž, tak to ide jednoduchšie a šanca je vyššia 🙂 držím palce
@tinka133 určite máte šancu 😉Manžel hrozný spermiogram oligotheratoastenospermia či ako to bolo už ani neviem a hneď na prvý pokus máme krásneho teraz už 13 mesačného syna 😊 ak je u teba všetko oka tak oni tých pár dobrých spermií nájdu a oplodnia vajíčka... Určite myslite pozitívne... Šanca určite je... 😉 Veľmi držím palce
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@tinka133
Ahoj moj ma tiez zly akurat sme pred odberom vajicok ....je tam sposob ze vajicko oplodnia napychnutim alebo len k vajku daju spermie...