Zlý spermiogram

andrea1267
3. máj 2021

Ahojte, chcem sa spýtať. Ako vam boli podane vysledky zo spermiogramu? S partnerom sme boli v CAR a vysledok bol podaný iba cez telefon s tym ze: spermií je malo a aj tie malo su mŕtve. Zivych strasne malo. Nic viac. Žiadne konkretne info. Samozrejme kontrolny spermiogram bol robeny o 2mes.po prvom. Partner vsak bol chorý, potim seknuty v krížoch(pred tym 2.spermiogramom) Skratka povedali nam po tom druhom iba to ze sa to nezlepsilo od toho prveho a hned nam odporucili umele oplodnenie. Chcem sa opytat, ma niekto taketo skúsenosti? Ako ste to riešili? Sme mlady par, snažíme sazatial iba 1,5roka.

nafka0483
3. máj 2021

@andrea1267 Mali sme v CAR normalnu konzultaciu, kde sme presli kazdu jednu polozku v spermiograme, bolo vysvetlene aka je hodnota, aka by mala byt, co sa s tym da robit, ake mame dalsie moznosti atd.
Ak nie ste spokojni, tak prejdite do ineho centra.

Dolezite je aby bol manzel vysetreny urologom/andrologom - hormonalny profil, usg semennikov, stery na rozne bakterie. Cca po 3 mesiacoch bez uzivania liekov, bez chorob urobit zas kontrolny spermiogram. Medzitym lekar poradi - spravna zivotosprava, ziadna sauna, vela sedenia, horuce kupele, nosit volne spodne pradlo, nasadit vitaminy... ak budu vsetky vysetrenia ok a spemiogram stale zly, tak patrat dalej - endokrinologia, hematologia, reprodukcna imunologia, genetika.

maxxim
3. máj 2021

@andrea1267 Ahoj
ja osobne podla mojich skúseností by som zacal problem riesiť u urologa. Zakladný hormonalny profil na hormony, sono a funkčnosť pohlav. Ustrojenstva. A druha volba vybaviť genetiku. V Banskej B. Je velmi milá a ochotná lekarka, statna... kontakt by som aj mal mať.
Lebo ak je genetika zlá, škoda riesiť vsetko ostatné a ak bude ok, tak robiť vyšetrenia a vylučovacou metodou príjst na kameň úrazu"..
Hlavne nehadzať flintu do zita. Prajem vela síl.
Ja mam z toho všetko pochodené, ak budeš chcieť niečo viac opísať, kludne mi napíš súkromnú správu.

andrea1267
autor
3. máj 2021

@maxxim ahoj,
Dnes som tam volala znova a povedala nám že šanca na prirodzene otehotnenie je nulová, nakoľko partner má diagnózu -nekrozoospermia.
Pani doktorka sme aj vraveli že partner majú neaku genetickú chybu vrodenú, nebol však na širších vyšetreniach iba jeho sestra a jemu len následne bolo potvrdené že prenáša tiež ten gén.
Chcem sa tá opytat, myslíš že by sa dalo niečo robiť aj s tou genetikou? Že keby sa zistilo že na vine je genetika že sa to dá riešiť?alebo proste je to už tak a skratka nič s tým neurobíme?

andrea1267
autor
3. máj 2021

@nafka0483 prosím vás v akom centre ste boli?

nafka0483
3. máj 2021

@andrea1267 Nespokojni sme bli v Gyncare, presli sme do Heliosu - tam bol pristup perfektny.
Urcite dajte partnerovi vysetrit genetiku - odborny lekar vam vysvetli zistenu diagnozu aj vam povie ake mate moznosti. Su to specificke veci, na fore sa tazko niekto odborne vyjadri bez vysetrenia.

maxxim
3. máj 2021

@andrea1267 Milá žienka, ak je zlá genetika tak cesta je naozaj na 99,9 % neuspešná a ak by si aj otehotnela z umeleho( ak by predsa len nasli zivú spermiu pomocou chir. zákroku Mesa -tese, tak je velka pravdepodobnosť že sa neujme plod, a ak by aj tak je velké riziko potratu. Predstav si genetiku ako kód chromozonov. Jeden lekar mi to vysvetlil tak, že ak si kúpiš auto, ktoré má zlú koncepčnú chybu, tak akokolvek ho budeš vylepsovať, stále ten základ je zlý. Čiže genetický kód sa nedá upraviť. Ako napriklad ja môže darovať krv no nesmie darovať kostnú dreň.
Čaka Vás namahavé obdobie, no budte silný, lubte sa ešte viac, bud mu prevelkou oporou a nestracajte nadej že je vsetkemu koniec. Je i iná cesta, i ked narocnejšia, no v skutku Vás to zocelí a budete sa poznať ešte lepšie.
Budete sa važiť viac navzajom a spoznate hodnoty zdravého vzťahu.
Chce to čas, a hlavne treba pochopiť že to nieje jeho vina. My už bojujeme cca 1,5 roka od tejto nedobrej spravy, no vieme že cesta vedie spoločne z nadejov, a tá je velká.
Kludne sa pýtaj na čokolvek, mam uz toho dosť za sebou. Dôlezité je hlavne pre Vas to aby sa určila diagnoza a vyvodila sa i adekvatna liecba hormonmi ak mu chybajú. Skrz testosterón aby bol pod dohladom a idealne je i spraviť denzitometriu skrz hustotu kostí.
Kontakty na lekarov mam ak by bolo treba.
Ak chceš napíš mi sukromnú správu.
Drzte sa

erccu
26. apr 2022

Chcem sa vás opýtat partner bol na halosperm, po pol hodine mu povedali že sa halosperm nedá urobiť, a keď sa pýtal ďalej tak mu povedali že všetko mu vysvetlí doktorka ale tam ideme az o dva týždne, mal niekto takýto istý problém ?? Čím to bolo spôsobené?? Som z toho celá nervózna 😔

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre