Dievcata prosim vas o radu. Liecim sa na ochorenie SZ a uzivivam euthyrox. V pondelok som bola na krvi a v utorok na KET. Dnes som volala o vysledky a sestricka povedala, ze su zle, ale staci ak budem pokracovat v uzivani ako doteraz a buduci tyzden v piatok pridem na kontrolu a p. Doktorka mi upravi davky az v piatok. Myslite, ze to staci, ze to malicje moze vydrzat do piatku? Dakujem pekne za nazor.
@nufinkanufka neuzivas doplnky stravy? vitaminy, rybi olej atd? mne to uplne pokazilo vysledky
Euthyrox uzivam uz viac ako rok. Uzivam vitamin D a inocolic combi a este magnezium si davam, inak nic
@nufinkanufka o maličké sa neboj,ešte je moc skoro. Ťažko radiť,keďže každý organizmus reaguje na lieky inak a zvlášť v tehotenstve. My máme SZ dedicne,všetky ženy v rodine. Moja mama ho brala dlhé roky a hodnoty lietali, prestala brat a má pokoj,už 3-4r v norme. Ja som bola na vyšetrení až po 3MA,dovtedy som ani nevedela,cítila som sa o.k. lieky som nechcela a doteraz ich neberiem,stravou to viem ukocirovat.(nakoniec príčina potratov bola v inom)Zalezi aké máš hodnoty,ako sa cítiš a čo poradí aj gyn.
@kubkovamama snad mas pravdu, uz som potratila kvoli SZ, to som este nevedela, ze mi trevaba lieky.prosim ta akou stravou si vies pomoct?
@kubkovamama a este prosim ta ako si myslela, ze je este moc skoro? SZ este nema taky vplyv na malicke? Sice ani neviem ci sa zahniezdilo a uz sa bojim...
@nufinkanufka myslím si,že ešte nemá vplyv od utorka určite nie,lekár by ti povedal a mal by teda čo a ako. U nás v rodine sa všetky snažíme zdravo jest a keď budeš čítať a hľadať nájdeš,ktoré potraviny majú vplyv na činnosť sz a tvorbu hormónov. Makrobiotika je super,ale asi nie pre tehotnú. Kelp-morska riasa napr,môžeš to sypať do všetkého slaneho,všetky tie japonské riasy sú veľmi zdrave a upravujú činnosť sz,nori vločky.Malo sladkosti a kuracieho
@kubkovamama dakujem ti velmi pekne, skusim nieco pohladat.
@nufinkanufka neviem sice, co je zly vysledok u teba, ja som 2xotehotnela pri hodnote tsh cez 8, mam dve zdrave deti...predtym som mala problemy s doplnkami, ktore obsahovali jod, pre tehotne, ktore sa liecia na sz existuju dokonca doplnky bez jodu
@nufinkanufka len chcem dodat, ze po vselijakych skusenostiach som nakoniec brala len kys. listovu a zelezo, a euthyrox samozrejme..
Pokiaľ viem pri zníženej činnosti štítnej sa magnézium nemá uzivat
@sisala neviem presne ake mam hodnoty, len mi povedala, ze su zle, tak snad to bodka vydrzi do buduceho tyzdna. Dakujem
@annaksz tak to som nevedela, uz ho brat nebudem. Dakujem za info.
@kubkovamama ako si to ustriehnes stravou ?
Ináč o tom jode to som čítala,že to nie je vhodné brat pri liečbe SZ
No uz si ho veru nedam, brala som ho, kvoli babu, vraj je dobry na vyvin.
A este sa vas spytam. Ten inofolic combi myslite he ok?
@hanatom žiadne sladkosti,kuracie,sója,naopak fermentovana je vhodná.Riasy morské aj chlorella.. Každá potravina vplýva na tvorbu hormónov a negatívne všetky polotovary,chemické prísady atď. Pred 100r ľudia jedli inak a o SZ a kope iných chorôb ani nevedeli. Vyššie pisane
Ako je to u vás s váhou?
@nufinkanufka ako si dopadla?
@sisala az zajtra idem, mimi sa zatial drzi tak snad vydrzi..
@sisala dopadla som dobre, pani doktorka mi pridala lieky a o 6 tyzdnov na kontrolu😊
@nufinkanufka super, drzte sa 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@nufinkanufka Ahoj. A ako dlho uzivas uz ten Euthyrox? Inak, tu na MK je aj, dost aktivna, skupina Stitna zlata. Tam skor najdes odpoved. 😉 https://www.modrykonik.sk/group/2168/detail/