Život v Anglicku a umelé oplodnenie na Slovensku

christiana81
29. júl 2013

Prosim poradte mi piste svoje nazory a skusenosti ... zijeme z priatelom v UK ale chceme podstupit ivf na SLOVENSKU s tym ze priatel ostane v uk a ja pojdeme sama domov ak bude treba pribehne na otocku co si otom myslite kedy sa mi staci poistit na slovensku aby mi schvalili ziadost o ivf a preplatili to? prosim mate s tym niekto skusenosti? ak ano ako dlho to vsetko asi trva ako ste to zvladali a podarilo sa? prosim za kazdy prispevok budem vdacna vopred velmi pekne dakujem 🙂

uankab
29. júl 2013

@christiana81 , mozno hlupa otazka a tiez nepoznam vase okolnosti, ale preco to neriesite v UK ked tu obidvaja zijete? urcite budes potrebovat jeho podporu ked pojdes cez ten proces, nie je to sranda... kamoska to absolvovala na slovensku, jej manzel v belgicku a domov behal ako na husle (a to sa da dochadzat autom, nemusel aspon lietadlom).. plus byvala u rodicov, ktori jej velmi pomohli, vozili ju na vysetrenia atd..
nam sa druhe babo nedari uz nejaku dobu a akurat zvazujeme navstevu fertility clinic, vsetky potrebne vysetrenia sme mali spravene pod NHS...

lubicaligocka
29. júl 2013

Ak nemate deti tak by ste to mali mat aj v UK zadarmo. Inak sukromne soft ivf okolo £ 2 900 na slovensku alebo v cechach. Partner musi prist na kliniku len raz na odobranie spermii ale doporucujem ak vam to cas a financie dovolia nech ide s tebou aj na odber vajicok a vklad.

christiana81
autor
29. júl 2013

@uanka dakujem ze ste nato zareagovali 🙂 nechcem to riesit v uk pretoze tu sa to riesi velmi dlho doktory vsrtko flakaju...oni su schopny mi dat namiesto liekov paracetamol a pocujem len same staznosti a doma predca vsetko rozumiem mam klud a priatel nemoze ist somnou pretoze pracuje na zmluvu takze nejak by sme to museli zvladnut nevies ako dlho to vsetko trva ? A ci sa mi staci doma poistit v dany mesiac ako to zacnem ? Dakujem

christiana81
autor
29. júl 2013

@lubicaligocka dakujem za reakciu mozem sa opytat mas s tym skusenosti ? Ale ak by som bola na sk poistena tak suma by bola predpokladam mensia ci ?

happyfrog80
30. júl 2013

ja by som to riesila v Uk ,nie vzdy sa ludia stazuju na zdravotnictvo,na Sk to ide dolu vodou tiez,takze to je tak na rovnakej urovni.Mladí lekari a sestricky .Co od nich cakat?A skuseny lekar zas caka na uplatok hmm ,ja som pre Uk .A uz ked manzel pracuje na zmluvu tak sa da tiez dohodnut na neplatenom volne .Ovsěˇ zalezi na zamestnavatelovi.

lubicaligocka
30. júl 2013

@christiana81 moj priatel je anglan takze sme sa najskor inf tu v UK ale kedze ma uz 2 deti tak by nas tu tu stalo okolo 7000 to je ivf + mesa/ tese

rozhodli sme sa pre reprofit brno . na slovensku sa mi to moc nepozdavalo ... Na brno su super ohlasi a sukromne to je okolo 3500

su ochotny a ak zijete v zahranici ta udrziavas kontak cez net.
Ak sa poistis na slovensku tak aj poistovna preplaca len je to zdlhave . Nam to za to nestoji a ani sa to neda . musela by som tu prerusit pracovny pomer . kedze si nemozes plati NI tu a aj poistovnu na slov. Je to bud alebo ..
Parter musi ist na kliniku len raz da odber . A tebe staci ist raz s nim na pohovor daju ti lieky on podstupi odber a potom ked sa vratite do uk mozes sa rozhodnut kedy zacnes s Hormonalnou liecbou ( na druhy den menstrulacie) . na prvy scan mozes ist do u.k. a potom na 2 scan , odber vajicok a vklad naspat na klinyku to by si mala take 2 tyzdne .

My sme boli na velku noc na odber a injekcie si zacinam pichat az teraz asi o tyzden ...
toto je z brna z reprofit

Podmínky pro úhradu IVF cyklu ze zdravotního pojištění

Jeden léčebný cyklus IVF hrazený zdravotní pojišťovnou zahrnuje zvlášť úhradu za stimulační léky a zvlášť úhradu za provedené výkony ukončené embryotransferem.

Jednotlivé pojišťovny hradí maximálně 4x stimulační léky a maximálně 4x výkony ukončené transferem embryí (pokud v prvních dvou cyklech došlo k transferu pouze jednoho embrya).

Pokud byla transferována embrya dvě, hradí pojišťovna 3x stimulační léky a 3x výkony IVF.

Všechny pojišťovny hradí léčbu neplodnosti od 22 let s výjimkou žen, u kterých byla zjištěna neprůchodnost vejcovodů. U těchto je léčba hrazena již od 18 let.

Léčba neplodnosti je hrazena do 39. nebo 40. narozenin ženy (dle směrnic jednotlivých pojišťoven).

christiana81
autor
30. júl 2013

@lubicaligocka Dakujem ti velmi pekne no mna uk brno vynde odost drahsie cesta je neskutocne draha a nemam tam kde u koho presvat byvat... na slovensku som uz raz bola v centre v kosiciach kedze tam som zila a schvalili mi to do 2 tyzdnov a bola som aj na vysetrenie , ale to bolo davno a zo starym partnerom ... preslo par rokov a teraz 10 teho augusta sa budem vydavat na slovensku myslite ze ak by sme zasli do toho centra tak by nam poskitli infromacie? vopred velmi pekne dakujem

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre