Zistili vám dôvod neúspešného KET?

klarka0002
11. feb 2020

Ahojte žienky túžiace po potomku 😊 Rada by som zistila co najviac relevantných informácií o príčinách neúspechu ket alebo et? Neviete náhodou o centre ktoré sa podrobnejšie zaoberá touto problematikou? Som po niekoľkých neúspešných ket. Chodím do Ferticent v Bratislave ale tam mi nevedeli poskytnúť info o dôvode. Ďakujem za odpovede.

martaatram
11. feb 2020

@klarka0002 to by zaujímalo aj mňa... 🙄

lelluska
11. feb 2020

@klarka0002 ahoj, mne zial nie. Pred začatím IVF procesu ani mne ani partnerovi nenasli žiadnu zdravotnú príčinu prečo sa nedarí. Po neúspešných pokusoch mi len odporúčali skúšať ďalej. Pytala som sa na ďalšie vyšetrenia, ktoré som nakoniec podstúpila na vlastnú žiadosť, ich odpoved bola treba skúšať dalej, veď ste “relatívne” mlada (mám 29).

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
80katka
11. feb 2020

@klarka0002 ahoj, nikde nepovedia konkretnu príčinu, u mňa je to určite vekom, mam 39.skusame od mojej 36.mam šťastie, že mám syna, mala som ho mladá a ani neviem ako... takze mne lekár len ten vek pripomína, že ten kazí genetiku embrya.

klarka0002
autor
11. feb 2020

Logika by mi diktovala že ak viem dôvod teda príčinu, najprv by som mala vyriešiť to až vtedy by to mohlo vyjsť. Takto bezhlavo zbytočne vyhadzujem peniaze a ničím si hormónmi zdravie...zdá sa ze vedci maju ešte co skúmať.

jajulec
11. feb 2020

@klarka0002 neviem aké vyšetrenia ti už robili, mne už napadá len reprodukčná imunológia. Nám nenašli nikde nič, všetko je pekné a v poriadku a transferom to končí 🙄

klarka0002
autor
11. feb 2020

@jajulec u nás tiež. Detto.

zuza00
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klarka0002
autor
11. feb 2020

@zuza00 je pravda ze sme nedali embrya na genetiku. Spätne ľutujem. Ešte máme 5 zmrzliniek. Pri ďalšom odbere folikov by som určite dala vyšetriť.

zuza00
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
11. feb 2020

kolko dnove vam vkladali embrya? urcite si dat embrya geneticky vysetrit. a u partnerov reproimuno. uvediem priklad my sme mali 5 embryii na treti den. a potom zo 4teho na 5ty den 4 odumreli a ostalo jedno jedine. cize keby sme nemali predlzenu kuktivaciu a vkladali by mi 3 krat trojdnove tak mam za sebou minmalne 3 neuspesme kety a mozno este aj horsie...

klarka0002
autor
11. feb 2020

@juliet86 vkladali mi nádherné 5 dňové.

ikuska187
12. feb 2020

@klarka0002 treba mať vyšetreniu hematologiu, reproimunologiu, hormóny štítnej žľazy. Ak všetko ok, resp zaliecene, tak pozrieť dutinu maternice, či tam nie je nejaký polyp, zrasty... hysteroskopiou, či niečo nebráni uhniezdeniu. Genetika embryí je skvelá aj keď finančné náročná vec, lebo väčšinou za neúspechom (neuhniezdenim, skorým potratom a to aj v bežnej populácii bez ivf je zla genetická výbava embrya). Hatchujuca blastocysta je len morfologicky ukazovatel, to neznamená, že je vnútri ok. Ďalej to môže byť nekvalitná sliznica, nereceptivna sliznica maternice a ci sa nám to páči ci nie, posledné slovo má vzdy príroda. Úspešnosť ivf sa pohybuje okolo 30 percent (záleží od problému páru, čím viac problémov, tým šanca klesá), v lepších CAR 40 percent, vklad geneticky ok embrya je so 70 percentnou úspešnosťou. Nikdy a nikde to nie je žiaľ so 100 percentnou úspešnosťou.

balalea
12. feb 2020

@klarka0002 my sme mali len jeden ET (2 mrazacikov ešte mame) a bol neúspešný.. do ďalšieho vkladu má dr nepustila , poslala má na hemato,reproimuno a štítnu žľazu..vzhľadom k tomu že ja sa tvarom ako super OK, problém sme mali na strane MM, ale oplodňovali sme metódou MSS,ICSI a mali PK. Čiže u mna dr hneď riešila, i keď ako je tu spomínané úspešnosť je cca30% ale aspoň budeme vedieť čo je OK a čo nie pred ďalším vkladom

kilauea
13. feb 2020

@klarka0002 ahoj, mne po negatívnom krvnom teste po ET odporučili v centre absolvovať hysteroskopiu-kamerou pozrú dutinu maternice(polypy, zrasty, endometrioza), skontroluje sa výstelka maternice berie sa aj vzorka na hystologiu. KET nám vyšiel 😊

klarka0002
autor
13. feb 2020

@kilauea Ahoj. A bolo to potrebné? Našli ti niečo?

klarka0002
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ikuska187
13. feb 2020

@klarka0002 tu hysteroskopiu ti odporucam aj ja. Bola som 2x, najprv som ťažkosti mala, krvácanie mimo MS pred IVF, tak mi IVF odložili, že najprv hysteroskopia, aj keď sono bolo opakovane ok a boli tam 2 polypy. A potom príprava na KET a na kontrole sliznice na sone už riadny 1 cm polyp, tak zase. Niektoré CAR vklady robia aj s polypom, pre môj je to úplná kontraindikácia vkladu a ja by som do takého terénu ani vklad nechcela, čiže zase, ale nic strašne to nie je.

klarka0002
autor
13. feb 2020

@ikuska187 Ďakujem.

kilauea
13. feb 2020

@klarka0002 mam v maternici prepažku odborné sa to bola uterus subseptum takto zistili presne ako veľmi rozdeľuje maternicu, ktorá časť je väčšia následne na to vkladali embryo do pravej časti, ktorá je väčšia. Je to 15min zákrok ja som ho podstúpila v anestéze. Určite to vyskúšaj, držím palce 😊

klarka0002
autor
13. feb 2020

@kilauea Ďakujem.

daniela2707
15. feb 2020

@80katka kamoska 39 mala jedno jedine embryjko,mala Ohs,et nebol a ket jej vysiel. Pritom chodi aj na reproimuno,vysledky nema idealne.. Dokonca jej chceli nasadit aj kortikoidy , nech absolvuje najskor liecbu,odmietla. A je tehotna....zazraky sa veru deju!

daniela2707
15. feb 2020

@kilauea to je zaujimave... mne este pred asi 15 timi rokmi doktor povedal,ze mam dvojrohu maternicu. Pred 11 tomi rokmi som otehotnela prirodzene,teraz riesim Ivf,et neuspesny,ket tiez. Mam uz sice 42.. mam to spomenut doktorovi? Nic mi v centre nepovedali,ze mam taku maternicu,ze by to zmizlo alebo to nevideli?????

80katka
16. feb 2020

@daniela2707 áno, dejú sa zázraky a mňa nejak to šťastie stále obchádza. Toto čakanie je najhoršie, 4 deň po et a začínam mať pocit na MS, mam ju mat v stredu. Utros mi nikdy nezadrzal ms, takže ju budem mat skôr než pôjdem na krv 25.2.Začínam sa vyhadzovať, tak ako vždy pred MS. Keď som bola tehu, mala som krasnú plet hneď od začiatku.

kilauea
16. feb 2020

@daniela2707 Ahoj, môj gynekológ mi urobil všetký možné vyšetrenia co vedel a s tým má poslal do centra. Bolo tam napísané aj o prepažke takže to vedeli od začiatku tou hysteroskopiou zistili ako veľmi rozdeľuje maternicu a ktorá jej časť je väčšia. iste im to spomeň. Nech sa skúsia na to zamerať.

lenteraz111
16. feb 2020

U nás dôvod teratospermia, proste zle spermie. Ponodla až metóda picsi, na 5 krat. To pretriedia najsilnejšie spermie cez kyselinu hyaluronovu - tuším 🤔😂 a potom tými oplodnia vajíčka.

daniela2707
16. feb 2020

@kilauea dakujem

daniela2707
16. feb 2020

@80katka drzim palce!!!

kilauea
16. feb 2020

@daniela2707 držím palce ☺✊

petinka30
17. feb 2020

@kilauea ahoj ja som išla na druhý vklad. U mňa je vraj podľa výsledkov všetko ok. Mala si niejake pocity pri zqhniezdení alebo niečo naznacovalo že to už je tehu. Kedy si si robila test. Ako si sa strqvovala a aké si mala najcastejsie polohy počas dňa a počas spania

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre