Zamrazenie vajíčok

0sjuzi0
6. jún 2023

Ahojte, mám čerstvých 32 rokov a nového priateľa. Gynekologicka mi robila test ovariálnej rezervy (Ovariálna rezerva je vlastne počet vajíčok (známych ako oocyty), ktorý žene zostal vo vaječníkoch). A výsledok bol, že som prišla o viac ako 50%, čo nie je zlé ale ani dobré. A tedy odporúčanie lekárky bolo, že ak ešte neplánujem otehotnieť, že mám porozmýšľať nad zamrazením vajíčok. Následne som si čítala niečo o tom na internete a nie je to vôbec také jednoduché ako to možno znie. Máte s tým niekto prosím skúsenosť? Vôbec neviem ako sa k tomu postaviť. S priateľom sme spolu naozaj krátko, nemôžem a ani ho nechcem postaviť do situácie "poďme si založiť hneď rodinu". Zároveň má varianta zmrazovania dosť desí. ďakujem za každú reakciu 🙂

zoe_2
6. jún 2023

Kamoska zamrazila kvoli diagnoze POCS a bolo to na tru navstevy klinky za 1200€ je viac nez rada te tak spravila

sushi15
6. jún 2023

@0sjuzi0 napis SS

zojanka
6. jún 2023

@0sjuzi0 aké ti vyšlo AMH?

0sjuzi0
autor
7. jún 2023

@zojanka nezapamatala som si to presne, lebo som ostala trochu v šoku, info som mala do telefónu, ale buď 2,3 alebo 2,5.. pamatam si len, že spodná hranica je 0,7 a vrchna 7,3 a že som už prišla o viac ako 50% ....

gejb
7. jún 2023

@0sjuzi0 ja sa spýtam, veľmi laicky na tých 50%. Dajme tomu ze menštruáciu máš od 15 hypoteticky, čo je 17 rokov, znamená to teda ze máš vajíčka ešte na ďalších 17 rokov teda do 49 rokov? Čo je bežny vek menopauzy... lebo mne tých 50% vôbec neznie zle, na takýto krok by som videla dôvod keby ti povedal ze máš už len 2-3 roky. Alebo tomu zle rozumiem?
Lebo doteraz som nevidela ze by sa uvadzala tato hodnota v %.
A mne vyšlo amh 2,7 a doktorka povedala, že je to dobré.

iorika
7. jún 2023

Ahoj,ja by som navstivila nejake centrum asistovanej reproducie a tam sa poradila,urobia ti vysetrenia a poradia.Je pravda,ze ked si das zamrazit vajicka v 32,tak su kvalitnejsie ako ked mas 38.Ale mozes aj napisat do centra a oni ti poradia.

zojanka
7. jún 2023

@0sjuzi0 amh 2,3-2,5 nieje vôbec zlé. Ak nieje iný problém vôbec sa nemusíš hrnúť hneď do mrazenia vajíčiek. Ale začala by som pomaly rozmýšlať nad rodinou v blízkej budúcnosti (dajme tomu za 1-2roky) a neodkladala to ďalších 5rokov a viac.

gejb
7. jún 2023

Pozrela som v papieroch nech som presná... AMH som mala 2,48 doktorka v CAR povedala ze je to OK a dalej neriesila.

0sjuzi0
autor
8. jún 2023

Baby, dakujem za vase komentare 🙂 veľmi mi nezaujaty pohľad pomohol nepanikáriť 🙂 to zmrazenie na mňa pôsobí ako dosť veľký zásah, a určite by som ho zvážila povedzme o polroka, keď uvidím, že to s novým priateľom nikam nevedie 🙂 ste super

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre