Zákonník práce a reprodukčná medicína

leplezetlen
5. jan 2015

Ahojte.Mate niekto skusenost oblasti zamestnavania a reprodukcnej mediciny? Je mozne aby so mnou zamestnavatel ukoncil pracovnu zmluvu z dovodu vyuzitia asistovanej reprodukciu? Je v zakonniku prace ukotvane ze so zenou ktora ma aplikovanu asistovanu reprodukciu nemoze byt ukoncena pracovna zmluva pocas pokusoch alebo uz pocas tehotenstva, aj ked reprodukcia bude neuspesna? Dakujem

stenin1013
5. jan 2015

zakonnik prace stanovuje dovody pre ktore moze byt PZ so zamestnancom ukoncena zo strany zamestnavatela vypovedou. Vyuzitie asistovanej reprodukcie medzi tieto dovody nepatri. Zamestnavatel teda nemoze takyto dovod pre vypoved pouzit, nemoze ist nad ramec toho, co mu umoznuje ZP.

alison758
6. jan 2015

ako pise stenin nemoze.dokonca mas narok na pn a pocas pn ta vyhodit tiez nemoze a ked otehotnies uz vobec nie, ale moze si najst dovod ako to spravit aby to nebolo protizakonne

leplezetlen
autor
6. jan 2015

Dobre baby a co ked vo vypovedi uvedie nenapadnutelny dovod?

maznacik007
6. jan 2015

@leplezetlen pocas pokusov vyuzitia reprodukcnej medicíny nie si zakonom chranena pred vypovedou /ale teda dovod musi byt iny/ chranena si jedine ak predlozis zamestnavatelovi pisomne oznamenie o tehotenstve t.j. prefotenu tehotensku knizku

maznacik007
6. jan 2015

ako ak by mu vadilo to ze vynechavas pracu /resp. beries P cka pri pokusoch nie su neobmedzene ako pri tehotenstve... tak isto ma nejake paky ako to riesit ... ja by som sa skusila dohodnut ...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre