Začíname v sanatóriu Helios v Martine

tessy2121
24. jan 2012

Ahoj dievcata,mame za sebou prvu navstevu a uz sme pisali ziadost do poistovne a teraz cakame. Tiez niekto zacina?

lucy130881
27. jan 2012

ahoj ano aj mi zaciname ale iba iui zatial.

dani125
7. feb 2012

Ahoj, tiež sme mali prvú konzultáciu, zatiaľ predpoklad IUI. Aké máte diagnózy?

tessy2121
autor
8. feb 2012

Ahojte,tak my uz cakame len na poistovnu. Nam je IUI zbytocne,mam nepriechodne vajcovody,takze nas hned caka IVF. Zatial bol len spermiogram a ten nedopadol najhorsie,dufam ze to uz pojde rychlo,to cakanie je hrozne.

zuzumatel
12. feb 2012

@tessy2121 Trošku na povzbudenie 🙂 Helios MT - 26. sept. 2010 embryotransfer a 14. mája 2011 najkrajší deň v našom živote 🙂 Viktória 47cm/2250g a Kristína 49cm/2840g 🙂 Držím palce..

elapp
23. feb 2012

@tessy2121 ahoj, u mna ten isty problem ako u teba, spermiogram tiez relativne ok. Ja som samoplatca a cca o 2 tyzdne zacinam stimulovat ... ty kedy ?

tessy2121
autor
25. feb 2012

ahoj,ja idem v pondelok do Heliosu,schvalili nam ziadost,tak mi vraj daju lieky. Neviem ci je to z stimulovanie.Este som zatial ziadne lieky nemala.

lucinkacinka
4. mar 2012

Ahojte,chodím tiež do Heliosu,mám za sebou prvé neuspešné IUI a zakám na druhý pokus.Je tu niekto podobný?

yourvoice
3. jan 2013

ahoj dievčatá, my sme boli dnes v centre na konzultácii u koordinátorky, predpísali mi lieky na stimuláciu a 12.01. by som mala začať...lenže prečítala som si pár príspevkov o ICSI a možnými komplikáciami a začínam mať strach, či vôbec začať? v niektorých príspevkoch sa píše, že pri ICSI je väčšie riziko, že sa narodí poškodené dieťa, alebo sa pridružia nejaké zdravotné komplikácie...mám z toho strach...

zuzu1108
3. jan 2013

@yourvoice ahoj 🙂 . Podla mna sa nie je coho bat. Ked to inak nejde a ked potrebujete ICSI tak sa vajicko neoplodni. Aj my chodime do Heliosu ale do Brna. A tiez sme dali ICSI. A mna ani nenapadlo ze by ich to nejako poskodilo. Ja si mysli. Ze keby to bolo take rizikove nemohlo by sa to robit. My pojdeme na KET dali sme si embrijka este na genetiku na PGD. Takze neboj urcite budu v poriadku aj po ICSi 🙂 .

agy77
3. jan 2013

@yourvoice ahoj, my sme tiez boli dnes u koordinatorky a 9.1. uz aj zaciname 🙂

yourvoice
3. jan 2013

ja začínam s liekmi 12.01. ale stále mám strach, či vôbec začať..bojím sa toho syndrómu....

yourvoice
3. jan 2013

mám z tých príspevkov zmiešané pocity...niektoré dievčatá nemajú dobrú skúsenosť s Heliosom...ja sa zatiaľ nemôžem sťažovať...veď pri tej diagnóze ako máme my sa asi nič iné robiť nedá....a ku nám boli celkom v pohode, akurát to bolo dosť rýchle...hlavne pohovor s dr..... no myslím si, že je to kvôli tomu, že je veľa párov, ktoré majú problém s otehotnením....ja vám všetkých želám nech sa to podarí, aby sme sa mohli už v tomto roku tešiť z drobčekov... 🙂

zuzu1108
3. jan 2013

@yourvoice myslis hyperstimulacneho syndromu? Toho som sa aj ja strasne bala. A bola som z toho dost na nervy. Riziko tu je, ale oni ta sleduju stale ,kolko folikulov sa ti rodi a beru ti pravidelne krv. Cize ti stale sleduju hladinu hormonov. A je dobre pit vela tekutin tri litre urcite.potom jest bielkoviny. Ja som ich nejako nejedla zamerne. A mne potom do zily pichli nieco este hned po odbere vajicok. A OHSS som nemala 🙂 .

yourvoice
3. jan 2013

presne tohto syndrómu, len som si jeho "meno" nezapamätala 🙂 , zuzu, neviem, či som to správne pochopila, ale vám to na 1. krát nevyšlo, preto teraz príprava na KET ?

agy77
3. jan 2013

Ja sa snazim velmi sa tymi moznymi komplikaciami nezatazovat, verim ze psychika je teraz najdolezitejsia, takze len pozitivne, skus to🙂

zuzu1108
3. jan 2013

@yourvoice a aku mas diagnozu ak sa mozem opytat? Nesmies sa riadit len tym co sa popise. Daj na svoj pocit. My chodime do Brna to je ten isty Helios a sme zatial boli spokojni 🙂 . A tam mi zistili ze mam endometriozu co mi tu na SK ziadny dr.nezistil. A ja mam este aj PCO a manzel nema najleosi spermiogram. Najpev sme boli v Gynfive v Ba ale po dvoch navstevach nebolo o com uz som tam ist nechcela viacej.

zuzu1108
3. jan 2013

@yourvoice No ja som normalne absolvovala ivf mala som dlhy protokol. Mala som 21folikulov z toho bolo 15 vajicok a 12 bolo zrelych 🙂 . Osem sa oplodnilo metodou ICSi a po PK na siesty den nam zostali tri embrijka blastocysty 🙂 . A dali sme si aj geneticke vysetrenie embrijok PGD a teraz cakame na vysledok. Lenze akurat boli sviatky tak az v januari sa dozvieme ako su embrijka na tom 🙂 . Odber som mala 13.12

yourvoice
3. jan 2013

nám zistili azoospermiu, hoci genetika bola v poriadku, tak asi nejaký prekonaný zápal a pod., mne dr. povedal, že u mňa to vyzerá aj na základe ultrazvukových, hormonálnych vyšetrení v poriadku, vraj som mladučká, (vek 30) nemal by byť problém s ICSI pokiaľ sa nájdu pri TESE spermie.....ale ak nie, ja nie som úplne stotožnená s darcom.... vy ste sa o darcovi s manželom bavili, teda ak ho potrebujete (kiež by ho nik z nás nepotreboval, však??!!)

yourvoice
3. jan 2013

@zuzu1108 , prepáč, že ťa bombardujem toľkými otázkami, keď sa vyvinú nejaké embryá, dá sa preveriť, či nebude bábätko poškodené? preto čakáte na tie výsledky, dobre som to pochopila?

yourvoice
3. jan 2013

@agy77 ďakujem agy za povzbudivé slová...som trochu pokojnejšia..ešte do 12. mám čas sa s tými myšlienkami vyrovnať...snáď to dokážem 🙂

zuzu1108
3. jan 2013

@yourvoice vobec ma nebombarduje 🙂 . Ak ti viem odpovedat tak ti odpisem 🙂.
Nam zistili pomalsie spermie a niektore mali zly tvar. Pre to sme mali ICSi. My darcu nepotrebujeme. Aj ja mam 30 rokov 🙂 . Ak chces mozeme popisat aj do int.posty 🙂 .
Ano ta metoda PGD urcite ju robia aj v Martine. Tak po predkzenej kultivacii na siesty den ,ak sa embrio vyvija tak ze je mozne mu urobit toto vysetrenie sa mu robia geneticke testy. Zistuju ci nema napr.dawnov syndrom, razstep chrbtice, vadu srdiecka.

magica78
3. jan 2013

@zuzu1108 ahoj prosimta kolko ste platili za PGD? dakujem , ja chodim do Heliosu a cakam na mrchu ale akosi nic aby som konecne mohla ist na KET.drzim vam palce

yourvoice
3. jan 2013

@zuzu1108 tak ak to pôjde všetko tak ako má, je tiež požiadam o tie testy, lebo sa tých chorôb u detičiek bojím, sesternica otehotnela prirodzene, všetko bolo celých 8 mesiacov v pohode a na poslednom sone zistili malému nádor na hlavičke...prežil s ním len 1 týždeň, preto sa toho tak bojím....(to len pre objasnenie)...budem rada ak si budeme vzájomne radiť a tešiť sa z dosiahnutých úspechov...zatiaľ sa maj krásne...musím končiť, prajem ešte pekný zvyšok večera!

zuzu1108
3. jan 2013

@magica78 ahoj , akurat dnes som premiestnovala papiere z Brna a stalo nas len to PGD 30000KC ale to je 1-3 embria kazde embrio nad tri je plus 6000KC

magica78
3. jan 2013

@zuzu1108 dakujem a kolko to trva ?

zuzu1108
3. jan 2013

@yourvoice fuuha tak to je zle 😲 . Pre nas osobne to je lepsie si dat tieto testy urobit pred a predist tak komplikaciam a sklamaniam aj ked uplne vaetko ti testy neodhalia ale velmi vela veci ano 🙂 . Jasnee budeme si pisat a neboj sa vsetko bude dobre 😉 .

zuzu1108
3. jan 2013

@magica78 nie je za co 🙂 . Trva to od dvoch do troch tyzdnov. Takze ja dufam ze buduci tyzden nam zavolaju s dobrymi spravami 🙂.
Tak ty si uz absolvovala aj ET? Inak tiez ti dali len Utrogestan pred KET?

magica78
3. jan 2013

@zuzu1108 ano mam neuspesne ET za sebou aj ustros som mala. a uz skoro mesiac mi meska mrcha tak zajtraidem na gyndu co dalej ay som moahl ist na KET

zuzu1108
3. jan 2013

@magica78 a nemohlo sa postastit notmalne 😉 ? Nerobila si si test? A tebe vklafali jedno embrijko? Mne budu len jedno v Brne uz len jedno vkladaju 😉 .

magica78
3. jan 2013

@zuzu1108 nie nie som tehu 😒 ano jedno ,lebo oni ked vkladaju nevedia ze ci sa este to jedno alebo druhe nerozdvoji .jedna kocka si teraz dala vlozit dve a po par tyzdnoch jej jedno odumrelo ,toto je velke riziko pri IVF. hovorilo sa ze maju v cechach uzakonit ze budu vkladat iba jedno . a aj u nas na sk sa to malo uzakonovat

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre