Vzdávam hold každej snažilke, ktorá sa nevzdáva a bojuje

ivka3901
17. jún 2014

Ahojte všetky snažilky.moj príbeh je dlhý trápenia a túžby po bábätku dlhých 9 rokov bojujeme a nevzdávame.tento rok sme skúsili poslednú možnosť a ísť na darované vajíčka,kedže já mávam zakaždým málo a málo kvalitné.rozhodli sa´me sa ísť do dalekých čiech do Brna do REPROFITU a možno tam nám splnia náš sen byť rodičmi .....ale tým chcem povedať,že nás všetky obdivujem aké sme silné a nevzdávame a každá podla možností bojuje dalej a nevzdáva sa 🙂

elena131
17. jún 2014

ahooj..
drzim palce.
tiez bojujeem... no verim ze sa to podari

jarusmischo
17. jún 2014

@ivka3901
@elena131 Ahojte. Príspevok síce stručný, ale je plný odhodlania, čo mi dodalo kúsok sily a nádeje, lebo niekedy je to naozaj ťažké. Tiež sa snažíme a prajem nám všetkým, nech to raz dobre dopadne.

vanushka
17. jún 2014

@ivka3901 ahoj, tiez bojujeme, uz 5 rokov 😉 dievcata drzte sa, my to zvladneme a boj vyhrame !

stellamaris
17. jún 2014

@ivka3901 ja vzdavam tebe hold,citala som o tvojom snazeni,nemas to lahke.Ani ty sa nevzdavas,ja ti prajem,aby ti to Brno vyslo na prvy raz. 😉
Ani ja som sa 16 rokov nevzdavala,okrem neplodnosti ma trapil aj ex-manzel a postupne kapitulovali aj lekari.Nevedeli mi pomoct,tak som si pomohla sama a vysledkom je moj dvojrocny syn.Teraz ideme na druhe dieta.Nebude to lahke,vyvolat ovulaciu a dufame v pomoc v CARe.Dnes zacinam stimulovat a pevne verim,ze sa dopracujeme s manzelom k druhemu dietatu.Aj lekar v Care ma chvalil za pozitivny pristup k problemu. 😉
V uspech treba pevne verit a ten pride,mozno coskoro,toto si pripominam kazdy den a budem,kym nebudem druhe miminko drzat v naruci 🙂

ivka3901
autor
18. jún 2014

Ahooooojte baby moje som rada,žže ste reagovali na moj príspevok 🙂 Podporujem sa navzájom a budeme sa cítiť lepšie na dušičke 🙂

bobsent
18. jún 2014

@ivka3901 my sme bojovali skoro 10 rokov 😠 ivf sme vzdali, že to nemá význam. nakoniec(mala som presne toľko rokov čo ty) sme požiadali o adopciu.týždeň po schválení som ostala tehotná 😕 len tak, bez ničoho.po toľkých rokoch liečby(a 1 potrate). priznávam,že v tom čase som sa už vzdala. mala som pocit, že už nevládzem s neplodnosťou bojovať, a chcem konečne žiť inak, ako sa umárať za dieťaťom a tráviť najlepšie roky u lekárov-mala som toho všetkého dosť!
držím veľmi palce!

ivka3901
autor
18. jún 2014

ahoj bosent no vlastne my tiež bojuje ako som písala skoro 9 rokov a tiež je toto naše posledné IVF z finančných dovodov a z psychických a to som rada,že som ešte na toto posledné IVF prehovorila manžela,lebo je už dosť sklamaný z toho všetkého ☹ a tiež sme rozhodnutý pre adopciu,ked sa nepodarí 😒 čítaš mi myšlienky ani my už nevládzeme a zakaždým ked sa niekomu z rodiny narodí bábätko tak sa bojím,že moje srdiečko praskne od lútosti asi ozaj natom niečo bude na tej psychike 😒 a tvoj príbeh je toho dokazom

sally2401
18. jún 2014

my bojujeme 10 rokov, 11 IVF, posledné dva roky chodíme do RF Brno, kde sme maximálne spokojný, minulý rok po KET 2x potvrdené tehotenstvo, jedno skončilo 8tt, ďalšie 6tt MA, kto ma drží pri živote je manžel a podporuje ma do ďalšieho boja a ďalších IVF, nakoľko prirodzene to už nepôjde nemám ani jeden vajcovod. Po tom minulom roku sme sa rozhodli pre darované vajíčka, včera mala moja darkyňa odbery manžel bol na odbere spermií, dnes mám volať ako sa oplodnili a ak bude všetko v poriadku tak v nedeľu by som mala mať vklad. To je len tak v skratke o mojom bojovaní.....

speranza1
18. jún 2014

@sally2401 zelam Vam vela prevela stastia....a snimam klobuk dolu pred Vami a Vasim odhodlanim....

25daniela
18. jún 2014

Drzim prsty kazdej zene ktora takto bojuje a nevzdava sa...

gagik
18. jún 2014

je to strasne co sa nam stalo a ked si este aj pomyslim, ako ostatní prídu k detom ani nevedia ako škoda reči...stale rozmyslam, že som mala začat so snažením ovela skor, kašlat na školu na všetko, ale kto mohol vedet že to takto dopadne...
Hovorim, si že som mala začat možno už na strednej, že by som teraz nebola na tom ako som...

bobsent
18. jún 2014

@ivka3901 ja som strašne prežívala každé dieťa v rodine(okolí)hlavne po potrate.a moc pochopenia som si teda neužila 😖
ale po tých rokoch som odrazu toho mala dosť, aj tú adopciu som nejak moc neprežívala. zvykli sme si bez detí (ak sa to dá tak povedať). tak som si pomyslela, mám byť smutná celý život, takto sa trápiť, skúšať, samé vyšetrenia, lekári...aj ja chcem normálne žiť!
posledné cca 3 roky som si už naozaj život užívala,venovali sme sa jeden druhému..keď to nejde tak to nejde, nestrávim roky naháňaním niečoho čo sa nedá.
a ono to odrazu prišlo-až som sa vydesila 😉 už som bola inak nastavená a bála som sa moc. teraz si napr. neviem predstaviť druhé teh., cítim že mi stačí,aj kvôli veku. keby mi to pred 4 rokmi niekto povedal ovalím ho po hlave 😀
nemáš taký kritický vek, aby si ešte nestihla(aj dve naraz) 😉

gagik
18. jún 2014

@bobsent aj ja uz rozmyslam, či sa na to nevykašlat, nakolko tiez si hovorim celú mladoť stravit trapením sa a nahananím za dieťaťom, kotrého sa možno ani nedočkám...ale zas potom si hovorim, že sa nesmiem vzdať, musim bojovať, no neviem raz tak a raz tak...

janyc
18. jún 2014

Ahojte....ako sa hovorí "ak chceš Boha rozosmiať, povedz mu o svojich plánoch", ale niekedy ani tieto plány nevyjdú...naše boje za cieľom...vtedy treba prijať fakt, že to tak asi má byť....a zamerať sa na iné a hodnotnejšie veci, ako myšlienky na dieťa, ktoré nie je súdené...a plnohodnotne prežiť život, ktorý máme len raz. Ani ja som nemala šancu prirodzene otehotnieť, dokonca sme boli odkázaní na darcovstvo...a podarilo sa...každej silnej žene držím palce, nech nájde tú svoju správnu cestu 😉

bobsent
18. jún 2014

@gagik vieš, záleží v kt. si práve fáze-neplodnosť ako každá choroba prináša viacero fáz(ľútosť, hnev, rezignáciu, atď)ono ja som si aj hovorila, že nesústreďujem sa na to aj tak som nič iné nemyslela...ale po toľkých rokoch to proste prišlo samé, že sa už nechcem takto trápiť.človek sa má príliš rád 😉 na to aby presmútil celý život.teraz si hovorím, mala som si užívať voľnosti,nie po večeroch revať doma 😖 tiež som si vyčítala, že som mohla začať skôr,ešte som aj anitk. brala!no ale kto vedel? keby si vedela, robila by si inak. nevedela si=robila si to, čo si v danej chvíli pokladala za správne.

jajulaa
18. jún 2014

Dievčatá, všetkým držím palce, je to boj, ale ten výsledok stojí za to. A nádej je v tomto boji najdôležitejšia, lebo ja som vždy išla do každého pokusu s nádejou, že to vyjde 🙂 . Tiež sme bojovali dlhých 10 rokov. My máme nakoniec adopčiatko, najkrajšie na celom svete. A asi to tak nejak malo byť 🙂.

gagik
18. jún 2014

@bobsent no len kedy príde tá fáza rezignácie, že to jednoducho vypustím . Ja sa trapim 5 rokov a mám pocit ze moje pocity sú horšie a horšie (hnev, závisť, ľútosť...)

bobsent
18. jún 2014

@gagik myslím,že je to individuálne...závisí od okolia, akú podporu máš v rodine, hlavne aké manželstvo,
ako ťa baví práca, proste či ti má čo vyplniť život bez dieťaťa. v mnohodetnej rodine +kolektív samé maminy je to najhoršie.mne pomohlo,že som sa dostala do kolektívu, kde bolo viac bezdetných párov, nikto to nebral ako raritu,že nemáme deti(inde som si užila svoje). potom, prešiel boom keď všetci známi a kamaráti tehotneli rodili, a prišli od nich prvé sťažnosti, neprespané noci, koliky, choroby...som videla, že ani oni to nemajú vždy ružové. jedna lekárka(sama bezdetná) mi povedala: dieťa vás ešte neurobí automaticky šťastnou. bola by som ju zabila v tej chvíli. ale je to tak. nešťastné môžeme byť s deťmi aj bez detí..
ale jasné, že zlosť a hnev ma drapli aj v tomto období-vždy keď prišla mrcha! že zas nič...ono to úplne človek nevypustí,vždy bude niekde v duši ten kúsok bez dieťaťa.
a väčšina neplodných párov sa naozaj v dnešnej dobe dočká.len to čakanie.najhoršie je, že netušíš a nemôžeš nijako ovplyvniť kedy sa to skončí. držím palce.

ivka3901
autor
18. jún 2014

ahojte no páni tedak je nás veľa,ale som rada,že sa téma ujala a som rada,že každá može dať najavo svoje pocity a povzbudiť sa navzájom či to má dobrý koniec alebo .......

ivka3901
autor
19. jún 2014

no kde ste baby čakám na dobré správy 🙂

rienok
19. jún 2014

dievčatá, náhodou som natrafila na túto tému.... ja som si užila tiež dosť ale na 9 vklad sa zadarilo 😵
verte neverte nikdy som si nemyslela, že mať dieťa je také úžasné - teda chcela som a spravila by som pre to čokoľvek (bola som ochotná podstúpiť IVF toľkokrát kým lekári dovolia) a aj prípadnú adopciu sme už mali rozdiskutovanú. Nevzdávajte to NIKDY lebo neviete ako blízko ste pred cieľom..... prajem vám všetkým už len úspech, bezproblémové tehotenstvo (to som dostala ako bonus za vytrvalosť 😀 ) krásny pôrod .....detičky sú nádherné už len tým že sú

ivka3901
autor
22. jún 2014

rienok teším sa s tebou 🙂 už ajj my rozmýšľame nad adopciou,ked sa nepodarí ☹

ivka3901
autor
7. júl 2014

čavte baby tak konzultácia v Brne v REPROFITE úspešne za nami.pán dr.štelcl nám pekne všetko vysvetlil inak velký sympaťák 😉 no moj muž mal z toho trošku chaos tak som mu to v aute domov ešte raz vysvetlila a pochopil velmi sa bojí,že sa to zas nepodarí a pravdupovediac aj ja sa toho bojím ☹ ešte mesiac v robote potom hajde na 3 týždňovú dovolenku a potom hurá oddychovať pred ET ........teším sa,ale aj moc bojím

janikajanka
14. júl 2014

Ahojte baby, pripajam sa k vasim obdivovatelkam. Aj ja bojujem a zvazujem uz vsetko mozne. Drzime si palce!!!

ivka3901
autor
21. júl 2014

ahoj janikajanka vitaj medzi nami bojovníčkami 🙂 máš veľa IVF zasebou?

ivancek123
21. júl 2014

Ahojte baby,aj ja som patrila,medzi také bojovníčky,ako ste vy,viem čím prechádzate,8 rokov som sa liečila na neplodnosť,samé IUI a IVF,2 krát som potratila,ale nakoniec som sa po všetkom tom trápení,stala matkou a mám dve dcérky. Veľa síl a trpezlivosti,nevzdávajte sa.

matulinuska
21. júl 2014

Ja sice nemam problem s plodnostou,ale ako je pisane v nazve prispevku tak vas vsetky mooooc obdivujem. Sama si nedokazem predstavit ake je tazke nahanat sa za niecim tak velmi dlho,plno rokov. Ten pocit beznadeje ked dorazi mrcha ci test je negativny. No vsetkym vam drzim moc palceky nech vam to vsetkym do jednej vyjde 🙂..Uz len to ze takto bojujete davate vsetkym vediet ze ste silne zeny a deticky si zasluzite 🙂

kalista32
23. júl 2014

Pekný dník prajem spolubojovníčky 🙂 Ja sa snažím s mojou polovičkou 7 rokov 😒 mám za sebou 2 krát neúspešné IVF ☹ a do toho mi chýba l myóm a endometrióza s polovičkou skladáme zbrane a už sa nechceme tak trápiť zo sklamania a nezdaru ☹ zvažujeme pestúnsku možno je toto naše poslanie 🙂 😉 .držím všetkým pacle a prajem veľa šťastia 🙂 😉

rienok
23. júl 2014

@kalista32 prosím Ťa nevzdávaj to, poznám dievčatá s oveľa šialenejšími diagnózami a sklamaniami a majú ďeťúrence. Dajte si pauzu oddýchnite a uvidíš, že zmeníš názor.... chýba Ti asi vaječník nie myóm 🙂 alebo?

ivka3901
autor
23. júl 2014

baby nevzdávajte to PROSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIM povzbudte sa navzájom sme silné žienky a zvládneme to či skor alebo neskor inak aj my dávame poslednú šancu tomuto pokusu a potom ideme na adopciu ☹

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre