Vyžaduje sa pri IVF, aby boli muž a žena manželmi?

22. okt 2022

Vyžaduje sa pri procese IVF aby boli muž a žena manželmi alebo môžu byt slobodní ?

evinku
22. okt 2022

Slobodný... My sme tiež není s partnerom zobraty a nebol problém

s_o_n_i_k_e
22. okt 2022

Dôležitá rada ak nie ste svoji ak budete mrazit tak určite solo vajíčko sólo spermie
Pokiaľ sa rozídete bez jeho súhlasu nie je mozno vložiť embryo. Ak budete mat vajíčka viete vyuzit s buducim partnerom. Cenná rada.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
s_o_n_i_k_e
22. okt 2022

@bilberryday to ano ale myslim to ze ak ste manželia jento ine ako frajer osobne poznam dva páry co sa rozišli a jedna chcela babo že chcela riesit aj ze sa s nim dohodne ze mu da papier od notara ze si nebude nič narokov, ale jasne aj to sa môže stať asi ak by muž zomrel asi tiež nepovolia, ci? 🤔

dominikahr
23. okt 2022

@s_o_n_i_k_e a aky by to malo zmysel ked chcú ísť do IVF mrazit osobitne? To o čom ty píšeš nieje IVF je to len úschova materiálu ktorý sa robí ked je buď zdr. Problém alebo niečo iné. To ako ked by chceli vklad tak rozmrazia jedno vajíčko? A oplodnia ho? A budu platiť za každé PK? A všetky metódy oplodnenia čo nieje lacná záležitosť? Píšeš o úplne rozdielnych veciach. Ano stáva sa že sa par rozide. No s tým sa nič neda robiť. Embrya sa dajú zničiť, a žena/muž (možno obaja, podla toho kto ma problém) vecsinou musí s novým partnerom všetko absolvovať odznova.

s_o_n_i_k_e
23. okt 2022

@dominikahr nechapeme sa ja riesim iný pohľad na vec, nevadí. A áno viem koľko to stoji my sme po druhom IVF. Ak sa rozídu pridu pri mrazených embryach o vsetko žene ostanu v tom pripade zmrazené vajíčka ako bonus pre ženu a muž si myslím ako uz vieme môže plodit aj v 50. Čiže mladsie nemudeme. Ja som sa rozišla po 11 rokoch v 34rokoch predpokladam že viete, že kvalita vajicok je iná v 20 a ina v 35. Nechapem ženy prečo majú stále potrebu len útočiť na druhe ženy fakt tento svet je na hlavu...

dominikahr
23. okt 2022

@s_o_n_i_k_e a kto útočí? Ja som ti napísala že je to su dve rozdielne veci to je úročenie?? A ano chápeme sa. Len neviem ako by si to chcela urobiť pri IVF? Co nedáš všetky vajíčka opldonit? Autorka sa pýtala na IVF nie na úschovu vajíčok. Ty tu píšeš o tom ako si ma dat zmraziť osobitne materilal. Keďže si po 2 IVf tak by si mala vedieť že to pri IVF nieje možné. Keďže každy par chce čo najviac embryí aby mali čo najviac pokusov. Nikto neútoči 😊

lsmn
23. okt 2022

Ahoj, ani my s partnerom nie sme manzelia. Nie je problem, nikto nic neriesil. (HELIOS Kosice)

sussah
24. okt 2022

Mozu byt slobodni samozrejme 😊

martinaju
26. okt 2022

@s_o_n_i_k_e blbost riadna čo ty riešiš.. niektore ženy su radi že maju 5 vajicok vhodnych na plodnenie aj to hovorim niekedy vela. My sme mali dost ale ani ma nenapadlo mrazit zvlášť. Hned sme dali oplodnit a mrazili sa embrya…my sme mali 15 ale to je ako teda vsetci tvrdia dost velky nadatandard. A tych embryi je viac… a pary sa väčšinou rozchadzaju keď to nevyjde nie v procese. Niekto ma asi peniaze na vyhadzovanie… 🤷🏽‍♀️ Nas jedno ivf (4transfery) vyslo 4500 eur plus co preplatila poistovna takze si to preprataj kolko by to bolo ak by sme davali oplodnit eozmrazene vajicko a spermiu… a teda tie vajicka mozu stracat kvalitu ako aj spermie ale pri tych spermiach tomje zanedbatelne kedze je ich vela. No ďakujem pekne za taketo rady

martinaju
26. okt 2022

Nie nemusite byt manželia ale muž v car podpisoval niečo že dieta prijme za svoje a ak by rak nespravil tak sudom mu bude určené otcovstvo. My sme sa brali až teraz keďže ja som odmietala čakať s babom a on chcel tiez dietatko a bola korona (svadbu sme chceli normalnu)

martinaju
26. okt 2022

@s_o_n_i_k_e nikto neutoči ale neraď hlúposti. Pýta sa na ivf nie na mrazenie vajicok v 20 aby mohla riesit tehotenstvo v 40. Treba sa najskor do veci trosku rozumiet a potom davat taketo super rady

dominikahr
26. okt 2022

@martinaju presne som jej to aj ja napísala a už hneď bola urazená že útočím. 🙈🙈

mareri
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre