Vysvetlenie výsledkov - Zona Pellucida

15. okt 2021

Ahojte zienky , prosím Vás tie ktoré ste v týchto výsledkoch zbehlejsie , viete mi poradiť čo znamená tá zona pellucida , vyšla mi totiž vyššia ako má byt a doktorka sa tvári že nič sa nedeje .
Z centra mi poslali výsledky kvôli tomu že idem na ďalšie vyšetrenia a keď som sa raz pýtala doktorky na tuto pellucidu povedala že oni take nerobia a dokonca googlila čo to znamená . Tak som v šoku lebo sestrička mi poslala výsledky a hopaaa! Vidím že to robili aj mne a mam to zvýšené a doktorka ani nevedela že čo mi dávala robiť aké vstupné vyšetrenia !?!?! A keď som sa vtedy pýtala ako vyšli povedala že ok ale nieje to tak. Mám tam zvýšené hodnoty

liwiss
15. okt 2021

Ahoj, myslim ze to je vlastne ten obal vajicka jeho hrubka aj to moze byt problem ze sa vlastne spermia nedostane cez to vajicko.. aka ti vysla hodnota?

autor
15. okt 2021

@liwiss vyše 10 a hodnota bola dobrá do 10

liwiss
16. okt 2021

Ja sa cudujem, ze to neriesia a nechali to tak lebo niekde som citala, ze museli preto podstupit ivf lebo by nemala sancu sa spermia predrat cez to vajicko.. skus sa na to este raz spytat.. niekedy mam pocit, ze my musime im hovorit ze vyslovene chceme nejake vysetrenia.. kolko sa uz snazite?

autor
16. okt 2021

@liwiss strašne som už na dne z toto Gyncare a doktorky , ona je mladá a nič nevie !😥 už ťaháme na štvrtý rok :( ono sa to dá liečiť intralipidovymi infúziámi, ale čo má dorazilo že nevedela že mi to ona dávala robiť ? Nechápem už naozaj

liwiss
16. okt 2021

Do ktoreho Gyncare chodis do Nitry? Lebo my tiez a uz od februara a snazime sa vyse roka a zatial nic.. uz aj dobry spg ma priatel takze uz nas neriesia max iui alebo mame sa snazit prirodzene to je cela odpoved moje zufalstvo uz preslo do takeho stavu ze mam pocit ze dieta nam nie je sudene.. uplne ta chapem nie si v tom sama ❤️

autor
16. okt 2021

@liwiss my chodíme do NR Mudr Hladovcovej , a tiež nás nerieši . Presne aj nám hovorí že mame skúšať prirodzene , choré , my už tam nebudeme chodiť . Lebo toto je extrém .
Ty si spokojná s jej prístupom ?😭

autor
16. okt 2021

@liwiss úplne aj ja sa v tom utapam že nám nie je súdené a asi sa nedočkáme 😭😭😭😭❤️

liwiss
16. okt 2021

Niekedy mi to pride ako na beziacom pase sup rychlo vsetko nestiham ani reagovat.. neviem najskor som aj velmi chcela ist do ivf ale casom som si uvedomila ze asi este chvilu pockame ze rok a nieco este nie je az taka dlha doba a ze skusime iui aspon tych 3x co hovoria lebo nemaju nam na zaklade coho preplatit potom ivf tak asi najskor touto cestou ale 4r je uz velmi dlho.. na tvojom mieste by som skusila vymenit car ja uz keby mam ist tak urcite do Brna velmi si to tu baby chvalia a aj ivf ked by som mala podstupit tak v Brne v tom Reprofite maju velmi dobre vysledky takze kto vie co aj nas caka. Musime byt silne a trpezlive aj ked ano niekedy je to hrozny zaberak na psychiku proste tolke roky a nic a nesnazia sa ani hladat nejak do hlbky tu pricinu.. ty si bola aj na hemato, endokrinologii, genetike a tej reprodukcnej imuno? Ja som bola na endokri a na hemato tam mam vsetko v poriadku a rozmyslam ze este dame tu genetiku a reprodukcnu.. lebo co ak nahodou v car robia len zakladne tieto vysetrenia tak lepsie je mat aj odborne vysetrenie..

carduelis
16. okt 2021

Dievcata poculi ste uz o Naprotechnology? Pozrite si o tom nieco. Ma vyssie percento v dosahovani tehotenstva ako ivf. Niekedy mozu byt len male prekazky a zena neotehotnie, ale lekari to malokedy podrobne vysetruju. V Napro sa zena nauci dokonale sledovat cyklus a hlien pod dohladom skolitelky, zaznamenava ho a vezme ju potom vyskoleny gynekolog ktory rozumie zaznamom a tomu preco je dobry hlien nevyhnutny k otehotneniu. A tam byva castokrat problem.
www.plodar.sk

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre