Ahojte, chcela by som sa len poradit ohladom KET a progesteronu.
Mala som mat prirodzeny/native KET, cize dominantny folikul, ovitrelle atd. Už dva krat sa mi stalo posebe, ze som mala zruseny KET, lebo som mala prilis vysoky progesteron. Raz som bola 14 den na ultrazvuku a raz 12 den cyklu.
Vie mi niekto povedat ci je to v poriadku mat tak skoro vysoky progesteron, teda ze ovulacia uz prebehla? Ci moze byt aj iny dovod? Bezne mavam 31-32 dnove cykly, tak mi to nejak nevychadza.
Kvoli tomu mi teraz idu dat riadny KET s estrofemom. Myslela som si ze estrofem sa pouziva ked neprebehla ovulacia alebo ze je nizka vyska endometria, co neni moj problem.
Poculi ste o takomto pripade? Vdaka
@e1i ano to viem, mne len hlava neberie ako je mozne ze uz mam 12sty den vysoky progesteron, ked mam 32 dnove cykly. To by potom lutealna faza mala tak 20 dni, co neni mozne. Zdrava lutealna faza byva 12-16 dni.
Preto som sa pytala ci vysoky progesteron moze mat iny dovod ako ovulacia.
@linda1205 mne sa presne toto stalo 2 krat a stale som chcela ist v native (s ovitrelle) - tak do tretice bolo vsetko ok a isli sme do toho. Ja si myslim ze nie je dovod na riadeny ket a brat estrogeny v pripade ze pravidelne ovulujes a mas peknu sliznicu. Tak ci tak sme dost toho uz pobrali tych hormonov.
a dovodom vysokeho prog. bolo ze uz teda ovulacia prebiehala, alebo prebehla....raz na 14. den a myslim ze ten druhy krat dokonca 12. den cyklu uz (a to som vtedy mala extremne kratky cyklus - ale stava sa to - o to skorej som potom mala tu dalsiu kontrolu)
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@linda1205 tiez sa chystam na ket a brali krv na progesteron. Ak by bol vysoky zrusia,ale bol ok tak bude. Ide o to aby si mala dostatocne dlhu dobu ten progesteron. Ak je vysoky,nevedia ako dlho. Pri riadenom s estrofemom sleduju len vysku sliznice,ovulacia vtedy nebude. Mala by mat min. 7mm