Vysoký oxidačný stres spermií. Má zmysel IUI?

pietrula
29. jún 2022

Ahojte.

Mame udajne velmi zly vysledok: 2mV / 10na6. Neviem sa vsak docitat ani v AJ, nakolko zla je tato hodnota. Merali vasmu partnerovi tento parameter? V CARe mi dnes na prvej konzultacii povedali, ze na IUI mam zabudnut kvoli mojmu velmi nizkemu AMH, ze mi uteka vlak. Zatial sa snazime 3 mesiace. (AMH som is dala zmerat len nahodou a katastrofa).

Dakujem za odpovede.

veselo_neveselo
29. jún 2022

Tak asi pocuvaj co vravia v CARe, nie? Ked je malo/nekvalitne spermie, tak tomu predsa treba trochu pomoct, hlavne ked nemas cas na rozhadzovanie. Pokial s tym nemas iny (moralny alebo financny) problem, tak sa drzte doporuceni.

ilovepizza
29. jún 2022

@pietrula nam vysiel oxidacny stres vraj v norme, ale teda neviem aky udaj tam bol a amh v poriadku tiez.. takze my sme skusili iui a uvidime.. ale ja teda sa riadim tym, co mi hovoria/odporucaju v car, ved preto som tam aj isla. ale ked mas tuzbu skusit najprv iui, tak im povedz, ze to chces napriek vsetkemu vyskusat. budu ta cakat este hyfosy, ale v podstate hned po nich, pokial budes ovulovat, mozte vyskusat iui a ked nevyjde, tak mozes zacat stimulovat na ivf. zase ber to tak, ze oni vam odporucaju, co je z ich hladiska najlepsie riesenie, ale ty sa mozes rozhodnut aj podla seba. v kazdom pripade, iui ma len 12% uspesnost, takze velke ocakavania od toho tiez netreba mat.

pietrula
autor
29. jún 2022

@veselo_neveselo Dakujem za nazor. Ale v kazdom CAR mozu povedat ine, presne to bola kamoskyna skusenost. Ako citam vsetko mozne, nikto tu v prispevkoch nespomina, aku mal partner hodnotu pre oxidacny stres a mnohym take vysetrenie nerobia, prip. urobia po 2 MA a pod. Mame v rodine rakovinu, neviem, ci si trufam na najvyssiu davku stimulacie, aku mi odporucaju pre IVF, preto sa zamyslam nad IUI.

s_o_n_i_k_e
29. jún 2022

@pietrula my sme mali vysoky oxidacny stres ja mam vsak 36 tak sme sli rovno do ivf. Ak ste mlada a mate cas dajte si vitaminky aj muzickovi menej stresu tiez vitaminky veľa je písané na internete rady. Hlavu hore, je to len o Vas a to aby ste boli obaja v pohode a nikdy nerobte nieco co nechcete. Vsetko je v hlave a zakladom je byt v pohode hlavne duša. Pekný večer. 😉

pietrula
autor
29. jún 2022

@s_o_n_i_k_e Vdaka za reakciu 🙂 Jediny problem ste mali s tym oxid. stresom, ine nic ?

s_o_n_i_k_e
30. jún 2022

@pietrula manžel ma len nočné tak sa to dalo čakať 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre