Vyšlo vám mimotelové oplodnenie i napriek hydrosalpinxu?

emma536
13. okt 2015

Ahojte. Pred dvoma mesiacmi som podstupila laparoskopiu pre mimomaternicove tehotenstvo. Mala som ho na pravom vajickovode. Pri laparoskopii mi zistili ,ze na lavom vajickovode mam mierny naznak hydrosalpinxu s malym mnozstvom volnej tekutiny. Teraz sa chystam na moje prve IVF (uz mam schvalenu aj ziadost,ktoru mi mimochodom schvalili za tri dni), ale teraz neviem ci ist najprv na laparoskopiu a dat si odstranit vajickovod kde mam hydrosalpinx, aby som mala vacsiu sancu na uspesnost,alebo to risknut a skusit prve IVF. Preto sa vas pytam,ci sa niekomu podarilo IVF,aj napriek hydrosalpinxu. Dakujem

pufa
13. okt 2015

Mne lekár odporúčal vybrať, aj vybral. Ta tekutina moze vyplaviť embryo, resp. tam moze vzniknúť zápal pocas tehotenstva atd. Takýto vajickovod je uz prakticky nefunkčný. Schválenú žiadosť musíš využiť ak sa nemýlim do 6 mesiacov, to by ste určite stihli. Ak máte problem iba s vajcovodmi, šanca na otehotnenie prostredníctvom IVF je velmi vysoká. Držím palce!

katuska151183
1. nov 2017

ahoj. bola si potom na laparke, alebo si isla hned na IVF, a kedy ti to vyslo? ja mam ten isty problem, a 21.nov idem na laparoskopiu, a az niekedy vo februari na moje prve IVF. dakujem za odpoved.

emma536
autor
1. nov 2017

Ahoj. No ja som laparoskopiu síce podstúpila,ale doktor mi vajickovod nakoniec nevybral, pretože skonštatoval,že nebol dôvod ho vyberať. Len ho prečistili a tekutinu vypustil. Brala som potom tabletky, aby sa mi ten zapal zase nevrátil. To bolo v juni a v júli som podstúpila vklad, ktorý bohužiaľ nevyšiel. To bol môj tretí vklad. Ostalo nám posledné embryo. V januári sme sa odhodlali ísť na posledný vklad. A aké bolo naše veľké prekvapenie, keď Docentka v centre po sone skonštatovala,že sactosalpinx nevidí 😉😊. Takže chvalabohu,že mi vtedy na laparoskopii doktor vajickovod nevybral. V centre mi Docentka odporučila wobenzym, ktorý som brala tak dva mesiace. Je to vlastne proti zápalu. V marci som podstúpila posledny vklad, ktorý bol úspešný a teraz som v ôsmom mesiaci tehotenstva 😉😊. Tak držím palce, nech vám to vyjde.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre