Ahojte dnes nám prišli výsledky z CAR. Ja mám potvrdené PCO hodnoty až 11 normálne je tak max do 3… nemám žiadny progesteron preto žiadna ovulacia ani menzes . A malo vitamínu D ten som si hneď aj nasadila … mám naďalej užívať lieky ktoré mi na poslednej konzultácii dali a prísť najbližšie na folikulometriu . Manželovi prišlo vo výsledkoch že ma všetko v poriadku až na normálnu morfológiu spermií to ma len 1% a ma byt minimálne 3% . Výsledok teratozoospermia , Doporucenie IUI alebo IVF …. Skúste ma prosím trochu upokojiť že nieje ešte nič stratené a bude aspoň nejaká liečba u nás úspešná 😞 po pravde som zhrozena čo všetko nám zistili pritom prvé dieťa sa nám podarilo dva roky do zadu ani nevieme ako od vtedy sa toľko toho pokazilo Ach … na konzultáciu a folikulometriu idem až tak o 2 týždne tak sa potrebujem do vtedy trošku upokojiť ak máte niekto s týmto skúsenosť …
@anjelicek26 ahoj áno napísala som aj do tej skupinky tak uvidim čo mi ešte napíšu tam. Momentálne mi nasadili utrogestan , siofor a letrozol , keď dostanem menzes čo by som mala po užívaní utrogestanu tak mám volať a objednať sa na folikulometriu … vôbec neviem čo nás ešte čaká , čím si budeme musieť všetkým prejsť a mám z toho strach . Vôbec ani nepoznám všetky tie skratky ako IUI , ICSI, IVF všetko som si musela googlit lebo nemám ani ponatia … partner užíva už druhý mesiac folandrol a začali sme sa obaja zdravšie stravovať aj viac pohybu on hráva futbal a trénuje skoro každý deň takže toho sa tak nebojím a nadváhu nemáme ani jeden …. Sama som prekvapená z čoho sa mi spravili tie PCO vraj to zvyknú mať ženy čo majú trošku viac kg ale očividne to nemusí byt pravidlom
@lucy3080 ahoj, tiež mám PCOS,manžel morfologia 2% a po vyše 2 rokoch žiadne dieťa,boli sme na prvom IUI neúspešne, tiež som si musela všetko naštudovať, lebo PCOS diagnózu mi stanovili až v CAR pred rokom. Prvé IUI bolo neúspešne. To len v skratke,ak by si chcela detaily,napíš mi správu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Myslim, ze je tu skupina IVF... skus pohladat, lepsie ti poradia... ale podla toho, co pises, bude podla mna IVF ta spravna cesta, obaja mate problem a IUI neviem ako realne vyriesi to, ze neovulujes... tam treba stimulku, vybrat tie najlepsie vajicka, tie najlepsie spermie a necakat na nejaky zazrak... nie, nic nie je stratene, len pojdete zlozitejsou cestou. Po IVF vkladat cely prvy trimester progesteron. Muz moze dovtedy zacat trochu riesit spermie, minimalne selen, zinok, d-ko a pohyb, schudnut, pomoze to dost... ale zazrak neurobi... drzim palce, nech vam v centre pomozu ♥