Výsledky z CAR

lucy3080
16. mar 2023

Ahojte dnes nám prišli výsledky z CAR. Ja mám potvrdené PCO hodnoty až 11 normálne je tak max do 3… nemám žiadny progesteron preto žiadna ovulacia ani menzes . A malo vitamínu D ten som si hneď aj nasadila … mám naďalej užívať lieky ktoré mi na poslednej konzultácii dali a prísť najbližšie na folikulometriu . Manželovi prišlo vo výsledkoch že ma všetko v poriadku až na normálnu morfológiu spermií to ma len 1% a ma byt minimálne 3% . Výsledok teratozoospermia , Doporucenie IUI alebo IVF …. Skúste ma prosím trochu upokojiť že nieje ešte nič stratené a bude aspoň nejaká liečba u nás úspešná 😞 po pravde som zhrozena čo všetko nám zistili pritom prvé dieťa sa nám podarilo dva roky do zadu ani nevieme ako od vtedy sa toľko toho pokazilo Ach … na konzultáciu a folikulometriu idem až tak o 2 týždne tak sa potrebujem do vtedy trošku upokojiť ak máte niekto s týmto skúsenosť …

anjelicek26
16. mar 2023

Myslim, ze je tu skupina IVF... skus pohladat, lepsie ti poradia... ale podla toho, co pises, bude podla mna IVF ta spravna cesta, obaja mate problem a IUI neviem ako realne vyriesi to, ze neovulujes... tam treba stimulku, vybrat tie najlepsie vajicka, tie najlepsie spermie a necakat na nejaky zazrak... nie, nic nie je stratene, len pojdete zlozitejsou cestou. Po IVF vkladat cely prvy trimester progesteron. Muz moze dovtedy zacat trochu riesit spermie, minimalne selen, zinok, d-ko a pohyb, schudnut, pomoze to dost... ale zazrak neurobi... drzim palce, nech vam v centre pomozu ♥

lucy3080
autor
16. mar 2023

@anjelicek26 ahoj áno napísala som aj do tej skupinky tak uvidim čo mi ešte napíšu tam. Momentálne mi nasadili utrogestan , siofor a letrozol , keď dostanem menzes čo by som mala po užívaní utrogestanu tak mám volať a objednať sa na folikulometriu … vôbec neviem čo nás ešte čaká , čím si budeme musieť všetkým prejsť a mám z toho strach . Vôbec ani nepoznám všetky tie skratky ako IUI , ICSI, IVF všetko som si musela googlit lebo nemám ani ponatia … partner užíva už druhý mesiac folandrol a začali sme sa obaja zdravšie stravovať aj viac pohybu on hráva futbal a trénuje skoro každý deň takže toho sa tak nebojím a nadváhu nemáme ani jeden …. Sama som prekvapená z čoho sa mi spravili tie PCO vraj to zvyknú mať ženy čo majú trošku viac kg ale očividne to nemusí byt pravidlom

barju
16. mar 2023

@lucy3080 ahoj, tiež mám PCOS,manžel morfologia 2% a po vyše 2 rokoch žiadne dieťa,boli sme na prvom IUI neúspešne, tiež som si musela všetko naštudovať, lebo PCOS diagnózu mi stanovili až v CAR pred rokom. Prvé IUI bolo neúspešne. To len v skratke,ak by si chcela detaily,napíš mi správu.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre