Dievcata, som v takejto situacii a trochu neviem, co dalej. Mozno mi niekto da nejake dobre postrehy, budem vdacna za kazdu radu k veci.
Som po trochu nevydarenej stimulacii a odbere v gynfive. Mame zamrazene 1 embryo. Gynfiv navrhuje dalsiu stimulaciu (so zlavou ako duostim), akurat, ze skoro rovnaku ako tu, co nevysla a tak tomu velmi nedoverujem. Stalo sa vam, ze druha velmi podobna stimulacia vysla? Prvykrat som mala velmi vela nezrelych a aj par uz prezretych vajicok a doktorka konstatovala, ze som velmi rychlo reagovala (ale nic neupravovali, to nechapem preco).
Chceme ist na konzultaciu do Brna, akurat tam nastava problem, ze tento mesiac uz mam 40, cize by sme zaplatili asi celkom palku, ak sa tam na to dame... Vlastne vobec neviem, ako sa preplaca cyklus v Cechach...
Moja dilema je este aj v tom, ci teda ist -neist na druhe kolo do gynfiv (co ked predsalen vyjde) alebo tam ist rovno vyskusat KET a na druhe kolo sa tam vykaslat...
Co by ste robili, pripadne ake mate skusenosti, ak ste riesili nieco podobne? dakujem
Inak dakujem mk, ze zmenil nazov temy na taky, co velmi nevystihuje podstatu...
nám vyšla druhá. A dala som si potom pre istotu vložiť dve vajíčka. Povedali sme si, že ak sa zadaria dve, tak budú dvojičky. 🙂 Vyšlo nakoniec jedno. Takže máme jedno dieťa 🙂
pred druhou som musela mať na 3 mesiace atikoncepciu, aby sa vaječníky upokojili a potom bola stimulácia. To isté čo predtým.
Aky si mala protokol? Ja som pri dlhom protokole podobne reagovala, ze folikuly rastli velmi nerovnomerne. Mne vtedy odporucili stimulaciu ukoncit, neriesit vobec OPU, com som aj posluchla. Na druhy krat mi dali kratky protokol a stimulacia dopadla ovela lepsie. Po predlzenej kultivacii sme mali sice len dve embryjka, obe sme vkladali a ujalo sa jedno. Dg u nas bol velmi zly spg u manzela a u mna nizke AMH.
@zuzkavladko mala som kratky, dve kontroly a na ziadnej nikto nespominal, ze nieco nie je ok, este som bola spokojna, ze mi odobrali 15 vajicok (na dalsi den z toho uz bolo len 5 pouzitelnych). my mame zly spermiogram, ja som podla vsetkych ok (az na vyssi vek).
nam vysla stvrta stimulacia, uz to bolo nase posledne rozhodnutie a zmenili sme na Reprofit Brno. Nehovorim, ze v CZ spravia zazraky, ale u mna konkretne to bolo o tom, ze nemozeme robit tie iste veci a cakat iny vysledok. Vyssi vek u zeny je o kvalite vajicok. Mala som 40, nastavili mi soft protokol, 1 vajicko odobrate, jedno embryo vlozene. Citila som sa ovela lepsie sama so sebou aj pocitovo, emocne... Na SR dlhy/dlhy/kratky protokol. 2x nic, raz potrat. Odobratych 6/7/15 vajicok ostalo do 6 dna kultivacie vzdy jedno. Nesla by som v tvojom pripade na kvantitu, ale na kvalitu. Ak chces, napis mi SS 😉
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Nam vysla az tretia stimulacia. Teraz sa pripravujem na stvrtu. Sla by som na KET a potom uvidis.