Ahojte. Je tu veľa skupín s touto témou, no nenašla som nič aktuálne. Zaujimalo by ma, na ktoré centrum sa mám obrátiť, ak chceme s partnerom zatiaľ len vyšetrenia neplodnosti. U môjho gyn sa cítim ako na bežiacom pase. Pokúšali sme sa s partnerom už dva krát za pomoci doktora a hormonálnej liečby, no naposledy mi povedal, že nám už nevie pomôcť a mame sa obrátiť na CAR. Dokopy sme s partnerom nepodstúpili skoro žiadne vyšetrenia a teda takmer nevieme na čom sme. Môj lekár mi len bral krv kvôli hormonalnemu profilu a chodila som na folikulometriu. Ale neviem žiadne možné príčiny toho, prečo sa nedarí. Chcela by som preto najskôr podstúpiť vyšetrenia niekde v Bratislave a až v prípade nutnosti umelého oplodnenia sa obrátiť na nejakú kliniku v Brne. Viete mi prosím poradiť, kde nebudú s vami zaobchádzať ako s číslom?
Dôležitá je endokrinológia, hematológia, imunológia, genetika, priechodnosť vajcovodov, pct test, hormonálny profil, folikulometria, spermiogram.
Niečo robia v centre ale na niektoré vyšetrenia buď odosielajú oni alebo si treba od gyn opýtať výmenný lístok.
Aj keby ste nechceli podstúpiť IUI/IVF tak s vami prekonzultujú výsledky.
A nezáleží len od centra, ale aj od lokality kedže všade je iný personál.
@medda_beda na endokrinológiu chodím kvôli zníženej funkcii, no okrem horm. profilu a folikulometrie so mnou nič iné lekár neriešil. Už nie som najmladšia, preto už nič nechcem nechávať na náhodu.
@mistucka Obvodný gynekológ sa nezaoberá neplodnosťou preto s tebou ďalej nič neriešil.
Neplodnosť sa rieši v CAR.
Tam ti vedia urobiť niektoré vyšetrenia ako napríklad priechodnosť vajcovodov, ale niekedy posielajú aj na laparoskopiu.
Mužovi vedia urobiť viacero testov spermií.
Nečakala by som viac lebo všetko to trvá nejaký čas.
@medda_beda možno áno, ale mohol mi aspoň niečo odporučiť. Ak sa môžem spýtať, ty si chodila na ktorú kliniku? Je ťažké sa rozhodnúť, keď človek nevie, do čoho ide 😊
my sme boli v Reprofit ( predtym Iscare) a bola som spokojna, Aj nam dopomohli k uspesnemu tehotenstvu, ako aj par kamoskam.
@mistucka Treba vyskúšať 🙂.
Nebudem menovať centrá pretože sme z iného kraja a v BA môže byť iný personál a prístup, ale boli sme najprv v jednom a potom sme prestúpili do druhého.
V prvom sme mali pocit nezáujmu a prišlo mi to ako keby sme ich otravovali.Prvý dojem nebol dobrý.
V druhom centre nám vysvetlili úplne všetko a snažili sa nájsť príčinu, vysvetliť nám podrobne výsledky.
Kamoska bola v reprofit Brno a uz maju dietatko. Mali aj vyse 40 obaja ako partneri
Uplne hned by som zacala spermiogramom. A to je asi jedno kde, vo vela centrach je to v ramci konzultacie.
Moja skúsenosť s centrami je taká, že ich nezaujímala príčina neplodnosti ale rovno nám naplánovali IVF. Na začiatku síce spravili nejaké základné vyšetrenia a neplodnosť zvalili na manzelov spermiogram aj keď mu urológ povedal, že tam problém nevidí. Máloktoré centrum hľadá príčinu hneď na začiatku, ak nie je zrejmá (zlý spermiogram alebo nepriechodné vajecniky či stitna) Náš problém bol v imunológii a to by ani IVF nevyriesilo. Tlač na gynekológa, nech ti dá výmenné lístky na hematologiu, Repro. Imunológiu a neskôr možno genetiku a ries si to sama. My sme tak ušetrili tisíce € a sklamania z nevydarených IVF.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
My sme chodili do Gyn fiv v BA. Doktori/ky boli sice mili/e a vela veci vysvetlili, ale citila som sa tam trochu ako "cislo".
Ale podarilo sa nam tam 1.IUI 🙂