Vyše 90% vajíčok sa podarilo vykultivovať do štádia blastocysty

lilitela
15. okt 2015

Ahojte. Pri druhom IVF mi získali počas OPU 12 vajíčok. Z nich sa až 11-im podarilo po predĺženej kultivácii dosiahnuť štádium blastocysty na piaty deň - vhodné k transferu. Vraj je to veľmi nezvyčajné a preto by ma štatisticky zaujímalo, či je nás tu takých viac. Ak ste mali povedzme 6 vajíčok a z toho 5 blastocýst, alebo 20 vajíčok a napr. 18 blastocýst - proste vysoké percento úspešnosti po PK (na počiatočnom počte vajíčok nezáleží), ozvite sa mi. Vďaka

adejka
15. okt 2015

ahoj ja 5 vajičok z OPU a po 5 dnoch PK všetky blastocysty. Pri ET 1 vložene aj sa chytilo ale hcg kleslo pri kontrolnej krvi...

ludinka
15. okt 2015

@lilitela ja som mala 5 vajicok z toho 3 blastocysty ale len jedna sa ujala, nie vsetky blastocysty su naozaj zivotaschopne

bobulka109
15. okt 2015

ahoj, ja som mala oplodnenych 10 oocytov, po pk na 5. den 8 expandovanych blastocyst ale aj tie 2 zvysne blastocysty, avsak mi to nevyslo, je to teraz cerstve aktualne, bolo to 2.ivf. pri prvom ivf oplodnenych 11, po pk 7 prezilo, z toho 6 exp. blastocyst, 1 morula.

yanka88
16. okt 2015

Odobratych 5 vajicok, z toho po pk na 5.den 4 blastocysty. Do transferu to v embryoscope prezili tri. Prvy transfer neuspesny, zajtra mame druhy pokus.

bubinko1506
16. okt 2015

ja som mala odobratych 16 vajicok, 15 sa podarilo oplodnit a mali sme 13 embryi. polovicu zamrazili hned ako prvojadra, ostatne boli na PK. po PK boli vsetky v stadiu hatchovanej blastocysty vhodne na transfer. vkladali sme jedno, ale krv na 10. den bola uplne negativna

magdus999
16. okt 2015

@lilitela mne z odobratých 15 vajičok sa bez problémov stalo 13 blastocýst, dve zaostávali o deň, dohnali to tiež 🙂 takže 100% 😀

lilitela
autor
16. okt 2015

@adejka A ostatne ta teda cakaju zamrazene?
@bobulka109 Mas z tych dvoch IVF deticky? Boli aj kvalitne tie blastocysty?
@magdus999 A mas z toho deticky? Ak ano, kolko transferov bolo treba kym sa podarilo?

magdus999
16. okt 2015

@lilitela ahoj, mne sa podaril teraz až 8.vklad, som v treťom mesiaci 🙂 blastocysty boli v úplnom poriadku, až teraz mi prišli na to, že mám imunologický problém, ktorý som preliečila a hneď aj otehotnela

lilitela
autor
16. okt 2015

@magdus999 Dobre ze ta riesili, inak by si vkladala a vkladala. Aj ste mali PGD? Sama si si riesila imunologiu, ci na podnet centra? Mna v CAR vobec neriesili, ked sa nedarilo. Ty si v ktorom CAR?

magdus999
16. okt 2015

@lilitela PGD sme nemali, neodporúčali, že v našom prípade je to zbytočné, my sme obaja veľmi zdraví, nik nechápal, prečo sa nedarí. CAR-Helios ma len prehováral do vkladov, že to je len mojou psychikou. Repro imunológiu som si poriešila svojou cestou a tam mi konečne našli diagnózu a dopadlo to super 🙂

bobulka109
16. okt 2015

@lilitela bohuzial to nevyslo, ale embryologovia stale tvrdili, ze sa vsetky blastocysty krasne vyvijali, som z toho nestastna, ale to nemozno takto zovseobecnovat, je vela faktorov, kt. na uhniezdenie posobia a netreba zabudat, ze existuje nieco medzi nebom a zemou, drzim palce, nech kazdy kto tymto vsetkym prechadza sa docka stastneho konca

adejka
16. okt 2015

@lilitela tak tak čakaju zmrazene ostatne 4

adejka
16. okt 2015

aj ja to už tak vnimam všetko čo sa deje , ako piše @bobulka109 že niečo existuje medzi nebom a zemou a dnes bude štastna ta...zajtra zase ina...ja už neviem...

lilitela
autor
17. okt 2015

@magdus999 Aj my sme zdravi, v uvodzovkach. Niekedy je to vekom. Neviem, kolko mas ty, ale ja uz 38.
@bobulka109 Ja zas na toto vobec neverim, som velmi pragmaticka - proste ak su obaja zdravi, tak bud su tie embrya zdrave, alebo nie. Ty si v akom centre?

magdus999
17. okt 2015

@lilitela ja mám momentálne 32 a snažíme sa 6 rokov, tak vekom to u mňa zatiaľ nesúvisí 🙂 a za tie roky mi na nič neprišli, ani len náznak nejakých zhoršených výsledkov....až nakoniec tá imunita 🙂

janazet29
17. okt 2015

ja som mala 13 vajicok a do tretieho dna ostali len dve embrya, ktore mi vlozili a jedno z nich sa ujalo. kazdu chvilu cakame na prichod nasho vytuzeneho babatka 😉

juliana30
17. okt 2015

Z 21 vajíčok bolo 18 oplodnených,po 2.vklade mám dvojičky 😃

bobulka109
17. okt 2015

@lilitela ja mam PCO, velmi vysoky luteinizacny hormon, manzel ma astenoteratozoospermiu lahkeho st, ale ze to nie je velky problem, teraz sme v Helios Martin