Ahojte,
mozem sa opytat ake mate skusenosti so spermiogramom? Priatel mal uraz a operovany semennik. Chceli by sme sa pokusit o dieta, tak sa objednal na spermiogram ci je vsetko v poriadku. Vzorku prinesenu z domu lekar hodil pod mikroskop par kvapiek co odobral z vrchu, pozrel asi 20 sekund volnym okom pod mikroskop, povedal ze je to zle, treba znova objednat, pridite o dva tyzdne, tak sme prisli o dva tyzdne, scenar sa zopakoval, je to zle, pridite o mesiac. Za kazde vysetrenie zobral 40 EUR, ked som sa spytala ze co je zle, ci su mrtve, tak len odvrkol ze je ich malo, malo sa pohybuju a su degenerovane, ze treba zopakovat. Liecba ziadna ani nic. Prebieha vysetrenie takto? Lebo ja som si myslela ze skumaju cely doneseny obsah a nie nahodne zobratych par kvapiek co hodi pod mikroskop a hned je zaver. Takto tam mozeme chodit dva roky, kazdy mesiac, ked nevieme ani kolko bolo spermii ani nic, len ze je to zle.
Dakujem za odpovede
Rebeka
@rebeca192 podla mna yz len ten pristup cely je divny...muz ked bol na spg tak urcite nesedel pri urologovi a nepozoroval ho ako skúma vzorku...ak bol spg zly,tak sa nechodi na kontrolu kazde 2 tyzdne alebo mesiac....predpisal alebo povedal mu ci ma nieco užívať na zlepsenie? Papier a vysledkami mate doma? Aku diagnozu priateľovi stanovil?
Tak ci tak by som hned zmenila lekara...
@rebeca192 boze napísala som to ako madar 😂 ked moj muz bol na spg tak nesedel pri urologovi a nesledoval ho ako mu vysetruje vzorku...vzdy ju od neho zobral a potom ho o chvilu zavolal,dal mu papier s vysledkami,kt.mu hneď aj vysvetlil,stanovil diagnózu a nasadil liečbu..
Ale ako vidim tvojho totalne odpísal,bez diagnozy,papiera s vysledkami...
Praveze mu nedal nic, ovjednal ho na dalsi termin a zobral peniaze. Ked sme chceli vediet ze co je zle tak jasnu odpoved sme nedostali. Ze je ich malo a trikrat povedal ze treba zopakovat vysetrenie. Ani ziadnu liecbu nedal, zmenit zivotny styl a zdravo sa stravovat. Ani papiere s diagnozou nic ...Tak som bola nahnevana, lebo neviem co je zle a priatel nervozny.
@rebeca192 okamžite zmeňte urológa hneď vám mal dať lieky co to ma za zázračnú liečbu bez liekov myslím že mu ide iba o eurace ,hneď vám mal dat vitamini aby sa napravili poprípade odporučil nefajcit ... My sme boli v Heliose v Martine peniaze od nás zobrali až keď sme vedeli čo a ako dostali sme dvojo liekov a po nejakom čase sme sa prišli ukázať ako sa to vivinulo... všetko sa dá riešiť na to existujú špeciálne techniky hlavne že má plavcov dnešní doktory sú geniálny dokážu pod mikroskopom vibrat tú najlepšiu spermijku a šup oplotenia vajíčko .... Nenechajte sa odbyt skúste aj inich doktorov ... Prajem veľa stastia
Ahoj, dakujem za informaciu, tak nakoniec som nas objednala do centra asistovanej reprodukcie, kde mu spravia spermiogram a podla vysledkov urcia liecbu. Do telefona boli velmi mily, tak hadam to dobre dopadne 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj,nam robil sper.gynekolog sice len pod mikroskopom ale nam hned povedal že tam nič nieje.tak možno vam povie či su tam sper.alebo nie.A urolog by to mal poslat na vyšetrenie,švagrovi to tak robil.