Ureaplazma a IUI

lelelen
24. máj 2022

Ahojte, chcem sa spýtať či tu ma niekto tiež skúsenosti s ureaplasmou a inseminaciou? S manželom chodíme do iscare k pani doktorke Grossovej. Ukážkovo ovulujem, všetky hormóny v poriadku a manželovi sa zlepšil spermiogram, jediné čo je problém je že mi zistili ureaplasmu. Doktorka mne aj manželovi predpísala Doxyhexal na dva týždne :( a povedala že budúci mesiac určite nebude plodiaci. Prosím máte niekto skúsenosti s ureaplazmou? Vyliečili ste sa hneď? Podarilo sa vám následne iui?

saeedi
24. máj 2022

@lelelen na IUI som nebola, ale ureoplazmu mam dlhodobo, viem o nej iba preto, že si nechavam robiť rozšireny screening inak mi nespozobuje žiadne problemy. Pred dvomi rokmi som dobrala ATB a mala som si ist po ďalšie nakoľko prve nezabrali, ale už som bola tehotna 🙂. Ja chapem tvoju Dr ze vas chce preliečit nakoľko si za to IUI platite a chce čo najviac zyšiť šance. Ale da sa otehotniet aj s touto diagnozou. Vela žien o nej ani nevie.

kat_
24. máj 2022

ono hlavne v inych krajinach sa ureaplazma povazuje za beznu sucast flory, nelieci sa nijak, to su najnovšie poznatky... zial tu sa ide podla starych zauzivanych postupov z roku pana... tak sa hned hodia lieky... takze drzim palce pri iui 🙂

nevenka
24. máj 2022

@kat_ hej, nevedia ju riesit, lebo je to odolna bakteria, tak ak nesposobuje problemy, nechavaju tak. Lebo sa lieci tazkymi ATB a aj tie nemusia zabrat a dlhosobo. Tak sa voli mensie zlo. Ale moze za vela predcasnych porodov. Ja som mavala dlhodobo premnozeneho "iba" streptokoka a neriesili to. Nas sexualny zivot bol jedna katastrofa, stale stipanie, palenie, musela som mat pauzu dlhsie par dni, poliecit. Sliznica popraskana, ale to doktorom nevadilo. Co ich nepali, neriesia...☹. Nakoniec mi pred tretim porodom davali infuziu a to bola asi pol roka potom cista parada so sexom, som nevedela, co od radosti potom, nic ma nepalilo, vsetko v poriadku. Az potom v lete som dostala mykozu, ale tak, ze tesne pred menzesom a nemohla som brat hned lieky na to, az potom a odvtedy znova neviem dat floru do poriadku.

p.j.jacky
24. máj 2022

@lelelen ja keď som bola na vyšetrení som tehotná nebola a keď som išla si pre vyskedky a oznámili tuto diagnózu bola som cca 7 tt tehotna .

lelelen
autor
25. máj 2022

Ďakujem baby 🙂 ja nemám nejaké príznaky…aj keď v decembry som bola tehotná ale neujalo sa…neviem či tato baktéria mala niečo s tým spoločne…ale určite ma podporili vaše odpovede.

liana21
13. júl 2022

@lelelen aj my sme mali ureaplazmu...dobrali sme tie isté antibiotiká, nasadili probiotiká, manželovi Folandrol a mne kyselinu listovú...a všetko ok 😁

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre