Upchaté obidva vajcovody a umelé oplodnenie

zdewma
14. sep 2020

Prosím Vás viete mi poradiť píšem mene sestry má upchaté obidve vajcovodov a už prekonala potrat ,doktorka jej odporučila ísť na prefuknutie vajcovodov ak to nepomôže následne ich vybratie a umelé oplodnenie.Chcem sa spýtať ked si ich neda vybrat má šancu otehotniet alebo musia ísť von a ako pre ieha umelé oplodnenie a načo sa má prichystať ďakujem krásne za každú odpoveď 😀

matkahelka
14. sep 2020

@zdewma ak nebola na prefuku ani laparoskopii, odkial jej lekarka vie, ze ich ma upchate? ci to len predpoklada? k veci: ak su upchate, vezmu jej ich. logicky- s upchatymi prirodzenou cestou neotehotnie.

zdewma
autor
14. sep 2020

@matkahelka to ani ja nechápem ževraj na sone to videla ale nechápem že to jej zistila nie jej doktorka ale zastupujúca lekárka veď by to jej lekárka vydela veď aj keď mala mimomaternicové tehotenstvo a potratila bola práve v Čechách aj tam nič nezistili

karhu
14. sep 2020

ak by boli nepriechodne, tak neotehotnie..tehotna uz bola..cize priechodne tam nieco je..a to ci su priechodne sa na sone neda vidiet..nech sa necha vysetrit inym lekarom

zdewma
autor
14. sep 2020

@karhu to som jej vravela nech sa nezdáva a nestráca nádej veď by jej to dávno zistili

matkahelka
14. sep 2020

@zdewma priechodnost na sone vidiet nemohla! priechodnost sa zistuje ambulantne vstreknutou kontrastnou latkou, alebo pod narkozou laparoskopiou. ale ak sa jej od potratu nedari dlho otehotniet, tak overenie priechodnosti vajcovodov je spolu so spermiogramom standardny postup

janula66
1. okt 2020

Dobrý deň, ako to prosím dopadlo? Ja mám rovnaký problém, bola som na laparoskopii a mam upchaté oba.

zdewma
autor
1. okt 2020

@janula66 este nevieme je na pondelok objednaná tak hádam jej to nezrušila keď bude mať potom tak napíšem 😀

ckatka
1. okt 2020

@zdewma keďže.mala potrat, zrejme ich upchate nemá (to by ani neotehotnela).
Odporúčam.diagnosticku laparoskopiu. Tam sa do.toho krásne vedia pozrieť a ak je problém rovno ho odstránia. Kamoška takto.bola, zistili jej endometriozu prerastenu až do čreva, rovno na mieste ju zoperovali a dnes má zdravé dvojičky.
Ja som bola takisto minulý rok, na pohľad som nič upchate nemala, ale ako sa tam porypali zrejme niečo pouvolnovali nejaké zrasty po cystach alebo co...lebo do polroka som otehotnela prirodzene. A to dovtedy ani po umelom sa nám nepodarilo.

ckatka
1. okt 2020

@janula66 a preco.ich pri laparoskopii neprefukli??

matkahelka
1. okt 2020

@ckatka ak su upchate "uplne" prefuknut sa nedaju a vyberaju sa - rovnako laparoskopicky. v takom pripade uz otehotniet prirodzenou cestou nie je mozne
@janula66

ckatka
1. okt 2020

@matkahelka no lenze to obyčajným sonom nezistia.

matkahelka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matkahelka
1. okt 2020

@ckatka a kde som ja pisala, ze to zistia ultrazvukom? 🤦‍♀️ ja som reagovala na tvoj koment... ty si pisala, ze preco jej ich pri laparoskoii neprefukli, ak su upchate... ja som vsetky tieto "procedury" absolvovala, takze viem, o com pisem 😉

ckatka
1. okt 2020

@matkahelka ja tiež. Lenže tuto autorka nie...čiže nemá ako vedieť že su "úplne upchate".

zdewma
autor
1. okt 2020

@ckatka super tak má šancu pondelok ide na tú laparoskopiu tak uvidíme ako dopadne 😀

janula66
3. okt 2020

@ckatka doktor za mnou prišiel po operácii, skrcil úplne prst a povedal, že takto sú úplne zalomene, že sa to už ani prefuknut nedalo a hneď mám ísť na IVF... Ale mám si zistiť, či si ich nemám dať úplne vybrať, lebo je menšia šanca uhniezdenia, v porovnaní, keby mi vajcovody úplne vyberu.

janula66
3. okt 2020

@ckatka ja mám túto skúsenosť . Ja som otehotnela , pred 2a pol rokom.. hneď na prvýkrát "snaženia" ale bol z toho biochemicky potrat.. a odvtedy ani tuk.. až teraz som bola na laparoskopii a tam mi povedali, že už som neprechodna...

zdewma
autor
3. okt 2020

@janula66 to mi je ľúto aj sestra mala ísť pondelok na laparoskopiu žiaľ jej to naposledy chvíli zrušili 😢aj sestra sa snazi a nič ale chce vyskúšať všetko aj napriek lekarke ktorá chce silou mocou jej vybrať vajcovody ked konečne si vybojovala laparoskopiu tak jej ju zrušia 😢

janula66
4. okt 2020

@zdewma fu, tak to ma mrzí. Odkiaľ ste? Resp. Sestra?

zdewma
autor
4. okt 2020

@janula66 z Martina 😀aj sestru to nahnevalo piatok všetko dojednala vsetke papiere zaniesla a došla domov a volali jej že rusia jej zákrok a zase na novo

janula66
5. okt 2020

@zdewma ja som v minulosti bola na súkromnej gynekologickej jednodňovej klinike v Sliaci. Nič sa nedoplacalo. Skúste si to obvolat. Podľa mňa tam operujú stále. Lebo zase vybavovať predoperačné a všetky tieto ceremónie 😩 a cakat

marculik
11. okt 2020

@zdewma ja mam problem s vajcovodom,jeden mi museli vyoperovať kvoli mimo.tehu a jeden mi ostal tiež nepriechodny môj gyn mi povedal raz mal pacientku čo tiež mala obidva vajcovody upchate nedarilo sa jej to umelym oplodnenim a že raz prišla že jej to meška a keď to už nedufala že by sa jej podarilo prirodzene otehotnela ,čiže prefuk niekedy aj to pomaha ,držim palce 👍