Prosím Vás viete mi poradiť píšem mene sestry má upchaté obidve vajcovodov a už prekonala potrat ,doktorka jej odporučila ísť na prefuknutie vajcovodov ak to nepomôže následne ich vybratie a umelé oplodnenie.Chcem sa spýtať ked si ich neda vybrat má šancu otehotniet alebo musia ísť von a ako pre ieha umelé oplodnenie a načo sa má prichystať ďakujem krásne za každú odpoveď 😀
@matkahelka to ani ja nechápem ževraj na sone to videla ale nechápem že to jej zistila nie jej doktorka ale zastupujúca lekárka veď by to jej lekárka vydela veď aj keď mala mimomaternicové tehotenstvo a potratila bola práve v Čechách aj tam nič nezistili
ak by boli nepriechodne, tak neotehotnie..tehotna uz bola..cize priechodne tam nieco je..a to ci su priechodne sa na sone neda vidiet..nech sa necha vysetrit inym lekarom
@zdewma priechodnost na sone vidiet nemohla! priechodnost sa zistuje ambulantne vstreknutou kontrastnou latkou, alebo pod narkozou laparoskopiou. ale ak sa jej od potratu nedari dlho otehotniet, tak overenie priechodnosti vajcovodov je spolu so spermiogramom standardny postup
Dobrý deň, ako to prosím dopadlo? Ja mám rovnaký problém, bola som na laparoskopii a mam upchaté oba.
@zdewma keďže.mala potrat, zrejme ich upchate nemá (to by ani neotehotnela).
Odporúčam.diagnosticku laparoskopiu. Tam sa do.toho krásne vedia pozrieť a ak je problém rovno ho odstránia. Kamoška takto.bola, zistili jej endometriozu prerastenu až do čreva, rovno na mieste ju zoperovali a dnes má zdravé dvojičky.
Ja som bola takisto minulý rok, na pohľad som nič upchate nemala, ale ako sa tam porypali zrejme niečo pouvolnovali nejaké zrasty po cystach alebo co...lebo do polroka som otehotnela prirodzene. A to dovtedy ani po umelom sa nám nepodarilo.
@matkahelka no lenze to obyčajným sonom nezistia.
@ckatka a kde som ja pisala, ze to zistia ultrazvukom? 🤦♀️ ja som reagovala na tvoj koment... ty si pisala, ze preco jej ich pri laparoskoii neprefukli, ak su upchate... ja som vsetky tieto "procedury" absolvovala, takze viem, o com pisem 😉
@matkahelka ja tiež. Lenže tuto autorka nie...čiže nemá ako vedieť že su "úplne upchate".
@ckatka doktor za mnou prišiel po operácii, skrcil úplne prst a povedal, že takto sú úplne zalomene, že sa to už ani prefuknut nedalo a hneď mám ísť na IVF... Ale mám si zistiť, či si ich nemám dať úplne vybrať, lebo je menšia šanca uhniezdenia, v porovnaní, keby mi vajcovody úplne vyberu.
@janula66 to mi je ľúto aj sestra mala ísť pondelok na laparoskopiu žiaľ jej to naposledy chvíli zrušili 😢aj sestra sa snazi a nič ale chce vyskúšať všetko aj napriek lekarke ktorá chce silou mocou jej vybrať vajcovody ked konečne si vybojovala laparoskopiu tak jej ju zrušia 😢
@zdewma ja mam problem s vajcovodom,jeden mi museli vyoperovať kvoli mimo.tehu a jeden mi ostal tiež nepriechodny môj gyn mi povedal raz mal pacientku čo tiež mala obidva vajcovody upchate nedarilo sa jej to umelym oplodnenim a že raz prišla že jej to meška a keď to už nedufala že by sa jej podarilo prirodzene otehotnela ,čiže prefuk niekedy aj to pomaha ,držim palce 👍
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@zdewma ak nebola na prefuku ani laparoskopii, odkial jej lekarka vie, ze ich ma upchate? ci to len predpoklada? k veci: ak su upchate, vezmu jej ich. logicky- s upchatymi prirodzenou cestou neotehotnie.