ahojte , absolvovala ste uz niektora umele oplodnenie SOFT v ISCARE Martin ? ako to prebiehalo , lieky , cena ?... velmi pekne dakujem za informacie 🙂
@kubena pokial viem tak soft v is care nerobia, davaju skor kratky protokol
ja som mala soft v reprofite a mala som stimulaciu len clostylbegytom , na 9 den bolo sono a podla toho sa naplannovalo kedy sa pichne pregnyl a bude OPU, stalo to vsetko aj so zamrazenim 2 embrii 900 eur a to som bola samoplatca
Soft v iscare martine nerobia. Tiez som ho chcela ked sme tam chodily.
@snazilka1983 tak asi nastala zmena lebo maju to aj v cenniku 🙂
Radšej vám odporúčam gynekologickú ambulanciu Gianna v Žiline, kde pôsobí MUDr. Wallenfels a ktorý sa venuje NaProTechnológiam, ktoré sa snažia riešiť neplodnosť prirodzenou cestou. viac info tu www.plodar.sk
@kubena aj ja to mam v cenniku a povedali mi ze to nerobia hmm.
@snazilka1983 no tak ja uvidim v utorok 🙂 na buduci tyzden idem na konzultaciu 🙂 , a nepovedlai ti ze preco to nerobia ?
@kubena ee to vobec. len ma tym odbili ze to nerobia.
@snazilka1983 no tak ja uvidim ako dopadnem 🙂
@kubena potom napis co ti povedali nato.
@snazilka1983 jasne dam vediet 🙂 , ja sa nedam odbyt 😀
@kubena to nieje o odbiti oni ak to stale nerobia tak mozes sa aj poskladat a neurobia to. a v konecnom dosledku je to skoro tak drahe ako keby si sla na normalne IVF a z toho mas aspon viac pokusov
@snazilka1983 no to nie je pravda ze to je rovnako drahe 🙂 mam za sebou klasicke IVF a viem co ma to stalo 🙂
@kubena Minimálne by som sa u nich informovala. Aby si mala pohľad aj z inej strany... btw. aj mojej sesternici tvrdili, že inak než cez IVF nebude môcť otehotnieť, tak prve dieťa si tak nechali spraviť. A o pár rokov počala prirodzene...takže ako sa vraví: Nikdy nehovor nikdy...
A verím, že už máš zodpovedané aj otázky, čo ak sa ti uchytí viac než jedno dieťa a čo s tými zvyšnými, čo ostanú v tekutom dusíku ...
@buru prosim ta ked chces preferovat liecbu nejakeho lekara, tak prosim ta zaloz svoju temu...
nazov tejto temy je ivf SOFT v is care, nie vsetky zeny co idu na ivf su take ako si asi ty myslis ze si povedali chcem dieta a hned!!
reci o tom ,,co so zvysnymi v tekutom dusiku ,,naozaj nerobia dobre zene, ktora nema vajcovody alebo iny naozaj zavzny problem a bez ivf svoje vlasne dieta mat nemoze
navyse ak o tom nevies, tak pri ivf soft sa zvacsa ziadne embria nemrazia!! ide totiz o metodu pri ktorej zena neprodukuje vajicka ako pri normalnom ivf ale iba v pocte 2-5
@buru si mudra ako slamanova rit by ti moja babina povedala ...
presne ako pise @ludinka , su naozaj pripady ked inak ako cez IVF ci uz take alebo onake je jednina sanca otehotniet !
ziadny dr ti nepovie pokial mas vajcovody ze nemozes otehotniet normalne , ja aspon takeho dr nepoznam akurat sanca je privelmi mala a to som pochodila peklo raj u dr.
a ak mas doma deti tak sa ti mudruje , takych mam najradsej . Ja chcem aj z moralneho a etickeho SOFT. a ked chces @buru niekoho poucat sama si nastuduj o com to je a zvacsi si rozhlad .... nie len A ale aj B ,lebo potom rozdavas dezinformacie
@ludinka
@kubena O (ne)etickosti a (ne)morálnosti IVF metod (bez ohladu na to, ake slovo pred to/za to pridas) by sa dala viest rozsiahla debata, ale ako pise ludinka, na to treba zalozit dalsiu temu...
a asi uz len tolko, zatial deti nemam, skor sa v praxi stretavam so zenami, ktore trpia po umelom oplodneni nielen fyzicky, ale aj psychicky... cize moj prispevok mal byt len podnetom na zamyslenie...
kazdopadne prajem vsetko dobre
@buru no tak vies poviem t len jedno kazdy den sa modli ku komu chces aby si ty nemusela nikdy riesit dany problem ... a inak dufam ze sa drzis hesla ze sexujes iba vtedy ked ides plodit deti lebo ako urcite vies ze vtedy tvoja cirkev ti to dovoli 😉
ja nikde netvrdim ze to casom nebude mat dosledky , a ty nemozes tvrdit ako sa citi ze na po IVF ci uz takom alebo onakom , pretoze si to nikdy nezazila ...alebo ze taku zenu chapes ... nechapes , nemozes lebo si to neprezila , zaidna sa do toho nedava len tak ze nema co robit , ale zenie kazdu z nas pocit byt matkou , a bohuzial nie kazdy ma gule ist do adopcie a toto je moznost si splnit sen ... ktorý nemalo slz, zdravia, penazi ,...
mozno ze si jedna z feministiek alebo zien ktore nechcu mat ziadne deti , ak je to tak je to len a len tvoja vec ale prosim ta nepoucuj druhych pokial si nenazila to co zazivame my ..
a prajem ti aby si to nikdy nemusela osobne riesit a prezivat
@snazilka1983
@ludinka takze kocky konzultacia uspesne za mnou 😝 , a odpoved na otazku ci robia soft bola ze ano 🙂 pokial na tom zakaznik trva nemaju s tym problem ale skor potom odporucaju kratky protokol a s inymi liekmi kvoli financnej stranke lebo ze moze sa stat ze mozu pri soft odobrat iba 1 vajicko alebo 2 a tie nemusia ,,prezit,, do vkladu
@kubena no tedaaa. Tak teda drzim palce. 🙂
@snazilka1983 dakujem 🙂 a aj ja tebe ako kukam strihas meter 😀
@kubena veru po 5 r snazenia sa mi uz patrilo zacat strihat 😀
@snazilka1983 to ano 😀 tak to podla tejto kombinacie uz by som mala aj ja rodit 😀
@kubena kolko vas cca vyjde to soft? ja ked som to vtedy chcela robili to len niekde v BA ale vyslo by ma to skoro 750 eur co je skoro tolko co IVF v MT. tak som sa nato vykaslala.
@snazilka1983 no my nakoniec ze nejdeme do soft ale ideme do kratkeho protokolu ale az ked budem mat vsetky vystrenia a vysledky. a ze budem mat tak cca 5 vajok iba , ze je vacsia sanca ze bude co vobec vkladat
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@kubena ja by som mala ist na soft ale v ba tento mesiac ale pojdem asi v septebri viem len tolko že mám prisť na 8 den na kontrolu a potom dostanem merional