Umelé oplodnenie Soft v Iscare Martin

kubena
13. júl 2014

ahojte , absolvovala ste uz niektora umele oplodnenie SOFT v ISCARE Martin ? ako to prebiehalo , lieky , cena ?... velmi pekne dakujem za informacie 🙂

ada83
14. júl 2014

@kubena ja by som mala ist na soft ale v ba tento mesiac ale pojdem asi v septebri viem len tolko že mám prisť na 8 den na kontrolu a potom dostanem merional

ludinka
14. júl 2014

@kubena pokial viem tak soft v is care nerobia, davaju skor kratky protokol
ja som mala soft v reprofite a mala som stimulaciu len clostylbegytom , na 9 den bolo sono a podla toho sa naplannovalo kedy sa pichne pregnyl a bude OPU, stalo to vsetko aj so zamrazenim 2 embrii 900 eur a to som bola samoplatca

kubena
autor
14. júl 2014

@ada83 super drzim palce 🙂 , tak mozno pojdeme naraz len ja v MT 🙂 ,ako to vychadza cenovo ? a cca kolko by malo byt vajicok ?

snazilka1983
14. júl 2014

Soft v iscare martine nerobia. Tiez som ho chcela ked sme tam chodily.

kubena
autor
14. júl 2014

@snazilka1983 tak asi nastala zmena lebo maju to aj v cenniku 🙂

buru
14. júl 2014

Radšej vám odporúčam gynekologickú ambulanciu Gianna v Žiline, kde pôsobí MUDr. Wallenfels a ktorý sa venuje NaProTechnológiam, ktoré sa snažia riešiť neplodnosť prirodzenou cestou. viac info tu www.plodar.sk

kubena
autor
14. júl 2014

@buru joj prepac ale si mudra 😀 , nie kazdemu pomoze nieco take , ja viem kau mame diagnozu a ver ze mne pomoze IBA IVF 🙂

snazilka1983
14. júl 2014

@kubena aj ja to mam v cenniku a povedali mi ze to nerobia hmm.

kubena
autor
14. júl 2014

@snazilka1983 no tak ja uvidim v utorok 🙂 na buduci tyzden idem na konzultaciu 🙂 , a nepovedlai ti ze preco to nerobia ?

snazilka1983
14. júl 2014

@kubena ee to vobec. len ma tym odbili ze to nerobia.

kubena
autor
14. júl 2014

@snazilka1983 no tak ja uvidim ako dopadnem 🙂

snazilka1983
14. júl 2014

@kubena potom napis co ti povedali nato.

kubena
autor
14. júl 2014

@snazilka1983 jasne dam vediet 🙂 , ja sa nedam odbyt 😀

snazilka1983
14. júl 2014

@kubena to nieje o odbiti oni ak to stale nerobia tak mozes sa aj poskladat a neurobia to. a v konecnom dosledku je to skoro tak drahe ako keby si sla na normalne IVF a z toho mas aspon viac pokusov

kubena
autor
14. júl 2014

@snazilka1983 no to nie je pravda ze to je rovnako drahe 🙂 mam za sebou klasicke IVF a viem co ma to stalo 🙂

buru
15. júl 2014

@kubena Minimálne by som sa u nich informovala. Aby si mala pohľad aj z inej strany... btw. aj mojej sesternici tvrdili, že inak než cez IVF nebude môcť otehotnieť, tak prve dieťa si tak nechali spraviť. A o pár rokov počala prirodzene...takže ako sa vraví: Nikdy nehovor nikdy...
A verím, že už máš zodpovedané aj otázky, čo ak sa ti uchytí viac než jedno dieťa a čo s tými zvyšnými, čo ostanú v tekutom dusíku ...

ludinka
15. júl 2014

@buru prosim ta ked chces preferovat liecbu nejakeho lekara, tak prosim ta zaloz svoju temu...
nazov tejto temy je ivf SOFT v is care, nie vsetky zeny co idu na ivf su take ako si asi ty myslis ze si povedali chcem dieta a hned!!
reci o tom ,,co so zvysnymi v tekutom dusiku ,,naozaj nerobia dobre zene, ktora nema vajcovody alebo iny naozaj zavzny problem a bez ivf svoje vlasne dieta mat nemoze
navyse ak o tom nevies, tak pri ivf soft sa zvacsa ziadne embria nemrazia!! ide totiz o metodu pri ktorej zena neprodukuje vajicka ako pri normalnom ivf ale iba v pocte 2-5

kubena
autor
15. júl 2014

@buru si mudra ako slamanova rit by ti moja babina povedala ...
presne ako pise @ludinka , su naozaj pripady ked inak ako cez IVF ci uz take alebo onake je jednina sanca otehotniet !
ziadny dr ti nepovie pokial mas vajcovody ze nemozes otehotniet normalne , ja aspon takeho dr nepoznam akurat sanca je privelmi mala a to som pochodila peklo raj u dr.
a ak mas doma deti tak sa ti mudruje , takych mam najradsej . Ja chcem aj z moralneho a etickeho SOFT. a ked chces @buru niekoho poucat sama si nastuduj o com to je a zvacsi si rozhlad .... nie len A ale aj B ,lebo potom rozdavas dezinformacie

buru
17. júl 2014

@ludinka
@kubena O (ne)etickosti a (ne)morálnosti IVF metod (bez ohladu na to, ake slovo pred to/za to pridas) by sa dala viest rozsiahla debata, ale ako pise ludinka, na to treba zalozit dalsiu temu...
a asi uz len tolko, zatial deti nemam, skor sa v praxi stretavam so zenami, ktore trpia po umelom oplodneni nielen fyzicky, ale aj psychicky... cize moj prispevok mal byt len podnetom na zamyslenie...
kazdopadne prajem vsetko dobre

kubena
autor
17. júl 2014

@buru no tak vies poviem t len jedno kazdy den sa modli ku komu chces aby si ty nemusela nikdy riesit dany problem ... a inak dufam ze sa drzis hesla ze sexujes iba vtedy ked ides plodit deti lebo ako urcite vies ze vtedy tvoja cirkev ti to dovoli 😉
ja nikde netvrdim ze to casom nebude mat dosledky , a ty nemozes tvrdit ako sa citi ze na po IVF ci uz takom alebo onakom , pretoze si to nikdy nezazila ...alebo ze taku zenu chapes ... nechapes , nemozes lebo si to neprezila , zaidna sa do toho nedava len tak ze nema co robit , ale zenie kazdu z nas pocit byt matkou , a bohuzial nie kazdy ma gule ist do adopcie a toto je moznost si splnit sen ... ktorý nemalo slz, zdravia, penazi ,...
mozno ze si jedna z feministiek alebo zien ktore nechcu mat ziadne deti , ak je to tak je to len a len tvoja vec ale prosim ta nepoucuj druhych pokial si nenazila to co zazivame my ..
a prajem ti aby si to nikdy nemusela osobne riesit a prezivat

kubena
autor
24. júl 2014

@snazilka1983
@ludinka takze kocky konzultacia uspesne za mnou 😝 , a odpoved na otazku ci robia soft bola ze ano 🙂 pokial na tom zakaznik trva nemaju s tym problem ale skor potom odporucaju kratky protokol a s inymi liekmi kvoli financnej stranke lebo ze moze sa stat ze mozu pri soft odobrat iba 1 vajicko alebo 2 a tie nemusia ,,prezit,, do vkladu

snazilka1983
24. júl 2014

@kubena no tedaaa. Tak teda drzim palce. 🙂

kubena
autor
25. júl 2014

@snazilka1983 dakujem 🙂 a aj ja tebe ako kukam strihas meter 😀

snazilka1983
25. júl 2014

@kubena veru po 5 r snazenia sa mi uz patrilo zacat strihat 😀

kubena
autor
25. júl 2014

@snazilka1983 to ano 😀 tak to podla tejto kombinacie uz by som mala aj ja rodit 😀

snazilka1983
25. júl 2014

@kubena kolko vas cca vyjde to soft? ja ked som to vtedy chcela robili to len niekde v BA ale vyslo by ma to skoro 750 eur co je skoro tolko co IVF v MT. tak som sa nato vykaslala.

kubena
autor
25. júl 2014

@snazilka1983 no my nakoniec ze nejdeme do soft ale ideme do kratkeho protokolu ale az ked budem mat vsetky vystrenia a vysledky. a ze budem mat tak cca 5 vajok iba , ze je vacsia sanca ze bude co vobec vkladat

ludinka
26. júl 2014

@kubena vidis presne to iste som ti hovorila namiesto softu ti daju kratky protokol...........ja som mala 5 vajicok aj pri softe a to som uzivala iba clostylbegyt 1-0-1 (ziadne inekcie ani nic......)ale drzim ti palce nech sa ti to podari akokolvek 😉

kubena
autor
3. aug 2014

@ludinka dakujem no rozhodli sme sa na kratky ale to kvoli tomu zlemu spermiogramu ☹ ale ja by som kludne isla do soft , keby to bolo OK , ale uvidim co teraz po tych vystreniach ci sa nahodou nieco nezmeni , lebo zaidost nemame vypisanu este , cakame na vysledky

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre