Dobrý deň chcem sa opýtať má niektorá skúsenosti že má prvé dieťatko choré a druhe veľmi neodporúčali prirodzenou cestou lebo podľa genetiky by mohlo byt aj druhe choré je tam riziko .Mala niektorá z vás skúsenosť umelého oplodnenia v Košiciach ? Ďakujem
@svetlonos v Brne a tiež mala geneticky problém ?
@44veronika222
to asi nie len ona je zrejme neplodna. Jej muz z prveho manzelstva deti uz ma.
@44veronika222 síce nemám ešte deti, ale i nás je zlá gentika. Prirodzené počatie nám neodporúčajú, pretože dieťa by mohlo byť choré. Ideme na IVF s PGT (gentické vyšetrenie embryí) a uvidíme či bude niektoré zdravé a či je vhodné na vklad, ak niečo vydrží predĺženú kultiváciu.
@44veronika222 určite si treba vybrať dobre centrum nejde len o umelé oplodnenie ale vy potrebujete geneticke vyšetrenie embryí. Nerobí to každé centrum.
@chelsey987 u nás boli vsedci zdraví zistilo sa to až keď sa maly narodil tak dúfam že snáď sa to podarí lebo chyba je vo mne a preto by sq mi mohlo choré narodiť bud to mám risknúť že mali aj prípady keď sa narodilo zdravé ale zase keby som mala dievčatko tak by bolo zdravé synček ma chromozóm 9 navyše všetkému rozumie len nerozpráva dúfam že aspoň jedno vajíčko bude dobre keby nebolo veľmi by ma to sklamalo
S umelym oplodnenim mam skusneost ale na klinike repromeda v Ostrave, ja ju môzem len dororucit, maju skevly pristup a vzdy vsetko ochotne vysvetlili.
Kto ti povedal, že aj druhé by mohlo byť choré? Ja by som si takéto informácie nechala preveriť na nejakej kvalitnej klinike.
@beahavala doktor ktorý mi robil testy
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@44veronika222
Ahoj,
odpoviem ti trosicku mimo temy. Znama bola v brne a tam vybrali zdrave embrio.