Dobrý deň chcem sa opýtať je tu nejaká žena ktorá isla na umele oplodnenie po druhy krát zo zmrazenymi embryami ?
Mala by som patrí otázok 🙂 ďakujem
@andreatytler a po kolky krat sa podarilo ? 🙂
@mikasz chcem sa vás všetkých teda opýtať mame zamračené dve emb. A keďže by am dosť ďaleko od blavy chcela som ísť na umele po druhy krát ale mame to ťažko.pritel pracuje v nemecku ja nemám vodiča
Ze ako to prebieha mam doma.take.lieky lebo sme mali ísť v lete ale nakoniec sme to odložili. Keď dostanem menzes len začnem užívať tie lieky a hneď po sa ide na vklad ? Alebo ešte sa medzi tým chodi aj na vyšetrenie?
@andreatytler lebo prvý krát keď som.si injekcie pichali.to bolo zdĺhavé furt som.tam.musela chodiť.
Teraz som.to.chcela.spravit tak ze ci by ma nemohol.moj zensky
lekar vyšetriť pred uzivanim liekov a už na ten zákrok jeden krát by priateľ.prisiel.
@karinaaaa zalezi ci je nativny cyklus (tam sa caka na ovulaciu), pichne sa ovitrelle a zacnes uzivat progesteron a ides na vklad. Alebo medikovany, ze od 2.dna MC uzivas estrofem, potom sa prida progesteron a podla vysky sliznice sa urci datum,no vzdy su aj kontroly.
Pokial svojmu dr.doverujes, tak myslim, ze by sa dalo s car dohodnut na postupe. No vzdy je potrebny pred ms ultrazvuk aby pozreli, ci nemas cysty a podobne.
Takze za mna, zavolaj do car, vacsinou robia aj telefonicke ci online konzultacie a dohodnete sa.
Ja som mala dokopy 7 vkladov (4cerstve, 3mrazene) a vysiel nam cerstvy, teraz som tyzden po poslednom vklade, tak uvidim ako dopadol ✊
Ja som bola dva krat, embrijka boli skoro 5 rokov zmrazené, na vyšetrenie som bola iba raz a potom som išla na vklad, podarilo sa nám 2 krát otehotnieť ale bohužiaľ som potratila, ale doteraz neviem čím to mohlo byt, či tým že som si dala vložiť 2embrijka alebo tým že boli staré 5rokov, ja ináč chodím do Košíc,
@chuandavid ja chodím do Bratislavy mame to tam už tiež skoro dva roky uložené. Prve nevyšlo potom sa vždy niečo vyskytlo teraz mam.tetaniu a nezvládam veľmi dlhé cesty aj kvôli tomu by som tam najradšej išla uz len na ten vklad. A aj to ze nemám uz skym.poriadne keďže priateľ musi zarábať aby sme si to mohli dovoliť.
@mikasz no ja mam vlastne doma.lieky v auguste som.tam bola pred menštruáciou dali mi tabletky ze užívať od menzesu len sa mi vyskytla tetania tak som to ani nezačala užívať a prerušili sme to. Ale ano chcem im zavolat len som chcela približne vedieť ako to prebieha tento druhy vklad 🙂
@karinaaaa ja tiež takto ako som bola tam po prvý krát tiež mi dali lieky a injekcie že to mám brať keď dostanem menzes, potom som bola na ultrazvuk že či sliznica je v poriadku a tak, a dali mi aj termín kedy mám ísť na vklad, tak prajem vám aby vám to všetko bez problémov vyšlo 🙂
@chuandavid ďakujem 🙂🙂
@karinaaaa Ja so isla takto na dialku... dokonca z Kanady do Ciech.
Zavolala som do centra v cechach a dohodli sme sa ze od nasledujuceho cyklu ideme na to.
Oni mi poslali cez internet protokol... to je navod ze kolko mas uzivat ktorych liekov. Vacsinou sa 3 dni po zaciatku menzesu zacina uzivat Estrogen 3x dve tabletky. Uz sa nepamatam ci bola aj kontrola sliznice na 3 den... ale mala by byt.
Na 12-14 den som isla k svojmu doktorovi tu v Kanade na kontrolu sliznice. Vysledky som poslala e-mailom do Ciech. Ak bola dostatocne vysoka (tusim min. 6 mm) tak mi povedali aby som prisla ze urobime transfer a zaroven aby som zacala brat Utrogestan.
Transfer sa konal 6 dni po tom ako som zacala brat Utrogestan (lebo som mala 6 dnove embrya). V Cechach som ostala asi tyzden a potom letela spat do Kanady... ty mozes kludne zvladnut cestu na otocku.
Skus sa aj ty dohodnut s centrom ze ci tvoj miestny doktor moze skontrolovat sliznicu a poslat vysledky e-mailom do centra. Tym padom budes cestovat do Blavy len raz na samotny transfer.
Ja som mala preve 3 transfery negativne. Transfer# 4 a 5 boli biochemicke a Transfer# 6 je nas 14 mesacny syn.
Vela stastia.
@helec do akeho car si chodila? To ich v native vobec nezaujimala tvoja ovulacia?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@karinaaaa Ja som bola na IVF so zmrazenymi embryami 5x. Co by si chcela vediet?