Umelé oplodnenie - druhé dieťa

15. okt 2020

Ahojte. Mam 33 rokov a ročného syna. Dva roky sa nám nedarilo otehotniet, až nakoniec sme šli do car a našťastie sa podarilo iui na prvý krát. Chcela by som druhé dieťa, už sme sa s manželom začali snažiť, lenže aj s ohľadom na vek nechcem dlho čakať. Ak máte skúsenosti, ako to chodí v car v prípade ďalšieho tehotenstva, je potrebné znovu absolvovat všetky vyšetrenia? Keď sme boli prvý krát, všetko sme obaja mali v poriadku.

ajca123
15. okt 2020

Ahojky,chcem ta psychicky podporiť. Prvého syna sme splodili presne ked som mala plodne dny. Druhého sme počali deň pred menzesom,tretieho deň po menzesu a štvrte sme počali 4den menzesu 🙂... Držíme všetky palčeky... a naše 4te dieťa porodim mesiac po 40ke 😉..

zuzkavladko
16. okt 2020

Nam pri snahe o surodenca robili v CAR vsetky vysetrenia ako pred prvym IVF.

mikasz
16. okt 2020

My sme sa pred letom rozhodli, ze chceme surodenca. Mali sme 2zamrazene embrya. Vysetrenia len bezne sono, horm.profil a mohli sme ist na to.

lucmm
4. nov 2020

@mikasz Ahoj chcem sa ta spýtať.nam sa podaril cez KET syn,mame ešte jedno zamrazené a začiatkom roka by sme chceli ísť na vloženie.Uz ste boli na vklade?Ja ešte kojím syna ma rok a určite ho budem musieť už stopnúť keďže budem musieť brat lieky.Myslis že by bol problém keď malého odstavím teraz ku koncu roka a pôjdeme nato začiatkom budúceho?Dakujem za odpoved

mikasz
5. nov 2020

@lucmm maleho som odstavila v aprili, mal cerstve 2r.a v juni som mala ket. Dr.to vobec neriesila ako dlho nekojim, takze myslim, ze v pohode

lucmm
5. nov 2020

@mikasz ďakujem za odpoved 😊

lucmm
5. nov 2020

@lucmm prosím ta otázka ešte aj sa Vám podarilo v poriadku rozmrazit embryo a bolo vhodne na vklad?A ako dlho ste mali zamrazené toto druhé embryo.My už 4 roky malého sme po 2 rokoch išli vkladať tak sa obávam či aj prežije rozmrazenie..Ďakujem

mikasz
5. nov 2020

@lucmm embrya boli uplne krasne, obe sa rozmrazili v poriadku,boli zamrazene 3r. Ale nevysiel ani jeden 😞 po prvom mi zistili zvysene tsh, tak mi nasadili euthyrox a tento druhy vklad tiez nevysiel, aj som mala na teste slabeho ducha, ale potom uz negativny test aj krv, tak neviem 😔🤷🏼‍♀️

evaachesa
5. nov 2020

@lucmm určite to nemá vplyv na kvalitu embrya... mrkni: https://mamaaja.sk/clanky/infosky/25-rocna-zena...

lucmm
6. nov 2020

@mikasz tak to ma mrzí,snáď sa Vám to raz podari a budete mat vytúžene babo..Ak by si si chcela s niekym popísať kľudne mi napis aj na mail myslovicova.lucia@gmail.com..Budem držať palce 🍀

lucmm
6. nov 2020

@evaachesa Ďakujem veľmi pekne za poslanie článku,hneď mám veselšie myšlienky 😊Nám sa syn zadaril zo zamrazeneho embrya a chceli by sme súrodenca čiže som zvedavá nato druhé..Ale článok ma hneď ukludnil 😀pekný večer

evaachesa
6. nov 2020

@lucmm nie je za čo 🙂 silno držím palce 😊❤️🍀

mikasz
7. nov 2020

@lucmm dakujem 🤗 mame uz doma vytuzeneho 2,5r syna, teraz sme chceli surodenca a zial posledne 2embrya nevysli 😔🤷🏼‍♀️

lenusteq
27. feb 2023

@mikasz ako dlho tvrvalo pokial ste mohli ist na vklad?mali ste zmrazene embrya?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre