Umelé oplodnenie, ale nie kvôli tomu, že nemôžem mať bábo

lienocka_a
9. jan 2014

Ahojte. Mate niekto skusenosti s umelym oplodnenim nie kvoli tomu, ze nemozete mat babo, ale kvoli tomu, ze chcete vylucit to, aby babo zdedilo po vas chorobu (je na 100% iste, ze ju budu mat moji synovia, je to uz 4. generacia v nasej rodine)? Je tam rovnaky proces ako keby deticky mat nemozem? Dakujem za odpovede

tatinka
9. jan 2014

@lienocka_a ahoj, potrebne informacie ti daju v ktoromkolvek centre asistovanej reprodukcie,,,,ale v celku ja som bola na dve ivf, a pokial viem ak mas chorobu ci porouchu taku ze by to z genetickeho hladiska mali detit tvoje deti tak ta urcite poslu na podrobne geneticke testy a ak sa zisti ze by to naozaj tvoje deticky dedili je moznost ist na ivf kde budu vyberat specialne embryko ktore tu poruchu nezdedi, nic nie je stopercentne ale pises ze by ju zdedili synovia z toho dedukujem ze dievcatka ju asi nebudu mat takze by ti vybrali embryko dievcatko ktore by ti vlozili, a postup teda stimulacia je presne ako pri ivf akurat ze by ste si davali robit este jednu specialnu metodu kde vam vyselektuju len embryko dievcatko , ale pozor treba si pripravit vela peniazkov,,,,neviem kolko mas rokov, zene do 39 rokov su ciastocne hradene 3 ivf, ale ako pisem len ciastocne cize na jedno ivf okolo tisic e hradis z vlastneho vrecka a kedze by bolo potrebne urobit aj genetiku plus teda specialne vyselektovat embryko len dievcenske to si hradis tiez sama ale tam sumu neviem...pozri si toto tam je komplet cennik na take ukony http://www.iscare.sk/pre-klientov/financovanie/... ale ten cennik je to len pre centrum iscare v martine, kazde centrum ma svoje ceny takze v inom to moze byt lacnejsie/drahsie...

jasna
10. jan 2014

Ahoj, ja mám skúsenosť s predimplantačnou genetickou diagnostikou embryí v Martine - v centre Sanatórium Helios, majú bezplatné konzultácie, kľudne sa tam objednaj a všetko ti podrobne vysvetlia, majú vymakané stránky aj na nete, veľa sa dozvieš aj z nich : http://www.sanatoriumhelios.sk/pgd

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre