Ahojte baby, prosim ak by ste mi mohli zodpovedat zopar otazok ohladom umeleho opl.
Som po laparke, endometrioza. Neberiem ziadnu hormonalnu liecbu, povedali sme si ze skusime ci sa konecne podari otehotniet. Ale ak by sa nedarilo, zvazujem umele.
Prosim ak by ste mi mohli popisat co vsetko to zahrna, myslim cely postup od zaciatku. Co vsetko k tomu treba vybavit ( poistovna...atd) a hlavne v akom casovom useku sa to cele da absolvovat...som totiz v zahranici, tak aby som mala predstavu, ked sa na to dame, kolko asi budem potrebovat byt doma....dakujem vam krasne..🙂
@katheriny dakujem pekne. No ja mam 32, endometriozu. Partner je zdravy. Prosim ta este, co je ohss? 😊.
No ja som uz dostavala asi pred rokom Pregnyl, ale sama som si to pichnut nebola schopna, tak uvidime..
A este, ta klinika Iscare je kde?
Juj, potesila si ma a povzbudila ze sa vam to podarilo na 1.krat..to gratulujem 😊.
A dakujem za pomoc.
Iscare je v BA...a este su tusim aj v Martine. Pozri web. O ohss je tiez vela popisane-overialny hyperstimulacny syndrom-odporucam postudovat tu aj na webe. Ale niekto ho mat nemusi... Vela stastia!
Aj nam sa podarilo na prvykrat....v gynfive. Tiez v blave. Ale predtym nam odporucili aj inseminacie. Tie nevysli. Este si premysli aj to ci chces dat vajicka umelo napichat alebo nechas spojit so spermiou prirodzenou cestou. Aj jedno aj druhe ma nieco do seba. Na to sa ta spytaju, tak aby si vedela co chces. Zvacsa ak si uz niekedy bola tehotna, len sa nepodarilo donosit, tak ti odporucia nechat spermie, nech same oplodnia vajicko....priroda vybera tie schopne spemie....ak si nebola nikdy tehotna, poradia ti to, ze oni vyberu, podla nich tie najlepsie, spermie a tyminoplodnia tvoje vajicka. Alebo mozno aj pol na pol sa da. Podla toho kolko vajicok ti vyberu. Napriklad mne vybrali 9, z toho dve nevhodne, ostatne umelo oplodnili, ale spravne sa embryo rozvijalo len v dvpch pripadoch...no a tie dva pripady uz mam aj doma 🙂. A nebooooj, nic neboli, vsetko je ok. Aj tie injekcie zmaknes.
@pemizb dakujem za rady, ja vobec zatial neviem do coho pojdem, tak som vdacna za kazde info....este som tehotna nebola, snazime sa 2 roky. Najprv mi zistili anovulacny cyklus, neskor endo. Ale nastastie som mala len 2 male loziska v podbrusnici. Tak uvidime ako to pojde. Ale chcem sa pripravit aj na to, ze to nepojde a teda ideme na umele...
A ak som este nebola tehotna, nedoporucuju nechat spermie volne splynut s vajickom? Vtedy lepsie ich umelo napichat? Tak?
Ja som bola v Blave na laparke v Koch. Ale tam asi umele nerobia. Tak pozriem nejaku inu kliniku.
@adapn tak neviem ci nedoporucuju v tvojom pripade...ja som len chcela, aby si bola pripravena, ze existuje viacero moznosti. Ja som bola uz rozhodnuta ze co chcem a oni mi to v podstate aj odporucili v mojom pripade. Mozno tebe odporucia ine, neviem....ved uvidis kolko vajicok budes mat....da sa to totiz spravit aj pol na pol. V gynfive maju potom aj taky pristroj kde embrya pozoruju. Myslim ze embryoskop. Najdi si na nete o com to je. Ja som si dala embrya do toho.....v podstate ide o to ze ich neustale sleduju bez tpho aby im menili klimu. A tiez si mozes nechat v nom embrya dlhsie na sledovanie...co je tiez podla mna dobre, lebo tam mi napriklad zistili ze styri sa vyvijaju pomaly a len dve ok, takze skoda by bolo tie styri aj dat mrazit. Proste pri umelom zistis ze je kopu moznosti ktore mas na vyber. Je to zaujimave....velmi. Kazdopadne keby som nemala kamosku co mi vsetko vravela, tak by som bola totalne nepripravena. Vsetko by ma prekvapilo. Takto nieco vies a mozes sa potom lekara pytat. Ja som nevedela na co sa mam pytat, on potom nevedel co vsetko ma povedat....ono ked s tym robi, tak mu to pride normalne a nenapadne ho povedat ti.....to je normalne. Takto budes vediet co asi. Inak v gynfive su podla mna fajn. Mili su tam vsetci, od recepcie az po geneticku. Keby ta nieco napadlo tak napis....rada odpoviem. Ved iste aj ine ti povedia svoje skusenosti. 😉
Ahoj , odporucam Ferticent v BA , super prostredie , super ludia , nam sa podarilo na 2. krat
ahojte, vedeli by ste mi popisat, ako prebieha stimulacia? predpokladam, ze injekcie si budem musiet pichat kazdy den, ale chcela by som vediet, ako casto musim kvoli tomu chodit do centra, kolko to trva, ci mi robia este nejake vysetrenia pocas stimulacie
dakujem kocky 🙂
Pozrem sa v diari a popisem ti jeden cyklus
Pozrem sa v diari a popisem ti jeden cyklus
@bubinko1506 ano, injekcie kazdy den a lekarka ta bude volat. Ja som si pichala sama, nechcelo sa mi kazdy den chodit. Trva to rozne-lekarka ta sleduje ako ti dozrievaju vajicka a podla toho ti nastavuje davky. Pocitaj mesiac-dva...
@bubinko1506 takze co sa tyka Ferticentu , moja diagnoza PCO , najprv sme boli na konzultaciu , musela som absolvovat laparoskopiu , tu som absolvovala v nitre , potom sa posielala ziadost do poistovne , myslim , ze schvalenie trvalo asi mesiac .´popisem jeden cyklus , datumy budu , ako som to ja absolvovala . 5.11. navsteva ferticent , predpisali mi injekcie - bolo treba ist tyzden predtam , ako mas dostat menzes , za lieky som dala 200 eur , 12.11 - menzes , 13.11. gonal , 14.11. gonal ( absolvovala som predoperacne vysetrenia na internom oddeleni ) , 15.11 . gonal , 16.11 4x merional , 17.11. 4x merional , 18.11. 4x merional , kontrola vo Ferticente , 19.11. 4x merional , 20.11. 4x merional , kontrola vo ferticente , este 120 eur za lieky 21.11. 4x merional , 22.11. 1x cetrotide , 4 x merional , kontrola vo ferticente , 23.11. 1x cetrotide , 4x merional , 24.11. 5x merional , kontrola v ba - vajicka narastli o 21,00 hod doma si picham 1x cetrotide , 25.11 nic , 26.11 odber vo fericente, odobrali 8 oocytov , 27.11 telefonat - 4 oocyty su oplodnene , 1.12 - vklad vo fericente - zostali 2 embrya - tie aj boli vlozene , rada napisem aj viac ... ak budes chciet .
@kelina my sme sa zatial ani k ziadosti nedostali - vsade cakame dlho, ci uz na termin alebo na vysledky, ale snad sa dopracujeme k uspesnemu koncu 🙂
@bubinko1506 a v ktorom centre?
Ahoj adapn. Umelé oplodnenie je veľmi vážny zásah do ženského organizmu.
Určite by som ti najskôr odporúčala prirodzenú cestu. Vieš kedy máš plodné/neplodné dni? Zo skúseností viem, že veľa párov sa snaží o dieťatko aj v neplodných dňoch a ak je žena v plodnom období, muž je už "vystrieľaný" a nemá dosť dozreté spermie, aby boli schopné oplodniť vajíčko. Ak by si chcela k tejto téme viac info, napíš.
Prípadne radšej odporúčam toto www.plodar.sk
Prajem všetko dobré
@adapn nie je zaco nie je to uplne jednoduche ale ja som cakala ze to bude zlozitejsie injekcie do brucha som si pichala sama vobec ich necitit naozaj a merional do zadku ti musi niekto pichnut na 2 krat sa nam podarilo odporucam ferticent ja som popritom chodila do roboty normalne
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
...ahoj, pocitaj tak 2 mesiace cca. Ale zalezi od toho, ci tvoj partner je ok, alebo tiez musi ist na zakrok. To hlavne bude na tebe-pichat si denne hormonzy2-3injekcie (zvyknes si, treba to brat sportovo-aspon budes vediet podat injekciu), potom mozno budes mat ohss, co bolo asi najneprijemnejsie (horsie ako porod-aspon pre mna). Potom pojdes na odber, nasledne oplodnenie a potom na vklad a cakas... Odporucam ISCARE, absolutna spokojnost a v mojom pripade bejby na 1.krat. Je absolutne nadherna a zdrava. Co sa tyka poistovne, vsetko pripravia oni-zavisi od veku -a poistovna posle vyjadrenie, mne schvalila. Preplacaju tusim 3 pokusy-ale ak si starsia ako 35, tak uz musis byt samoplatca. Samozrejme, musi byt indikovane, ze ako par nemozete normalne pocat (mate nejaky problem) a je potrebny suhlas partnera. Vela stastia a nevzdavat to!