Taka otázka... Keď ide o umelé oplodnenie, kedy zvyknú vypisovať doktori na pnku? Uz po procese alebo sa počká kým sa to zahniezdi, bude akcia s? Mate skúsenosť?
Zalezi od lekara, niektori vypisu bez problemov niekto nemusi.
to som este nepocula, preco by malo byt umele oplodnenie dovod na pn?
@florina9 podla toho ako sa citiš. Pred OPU posledne dni som bola doma. Nedalo sa mi ani normalne chodiť a mala som všetky nežiaduce učinky liekov.Rovnako po odbere som cca 3 dni bola nepoużiteľna. Pri vklade embrya sa odporuča ešte cca jeden deň oddychovať , ale ak nemaš vyslovene fyzicky naročnu pracu tak nejaky ten pohyb je aj dobrý.
Pn ku ti daju aj v reprodukčnom centre ako potrebuješ.
@florina9 ahoj, mňa vypísali už od stimulácie 😊
A nemala som žiadne ťažkosti . Proste som chcela mať kľud .
Ja som povedala dr. Ze chcem byt pocas procesu ivf na pn. Nemal s tym problem. Jedina nevyhoda- vychadzky
@florina9 je to asi individuálne. Aku máš prácu, záťaž, ako sa cítiš.
Mne DR hneď navrhla PN, ale nakoniec som celú stimulaciu chodila do prace (cítila som sa fajn), doma som bola keď som šla na KET a 14 dní potom a to najmä preto, lebo bolo chrípkové obdobie a pracujem v škole.
Myslím si, že ak ty budeš chcieť, doktor ti kľudne da PN, v CAR to sami navrhujú.
Ja pri najbližšom KET budem chodiť do práce, lebo to čakanie na krv/test po vklade je neskutočne dlhé a v robote na to nebudem toľko myslieť.
@florina9 dá sa aj pred. Ja som bola na PN po vklade, 2x...Ďakujem, nabudúce PN neprosím. PN nie je žiadna záruka úspechu (nevravím o prácach, ktoré sú pre tehotnú ženu zakazane). Hlavne mi prekážalo, že som nemala slobodu pohybu, ale stanovené vychádzky, cele zlé.
Aktuálne som po vklade, chodím do práce.
@florina9 napíšete mi pričiny prečo dr sa rozhodol za ivf u vás ? Robili isto najprv hysteroskopiu a tam vám zistili niečo? Alebo sa vám nedalo spontanne otehotniet? To len preto sa pytam lebo ja som sa az teraz dostala ku tomu že mi chcú v Žiline spravit ten výkon a som zvedavá či z tej vzorky alebo vlastne po absolvovani zákroku či mi budú vedieť zistiť prečo sa mi nedá donosit plod.
@florina9 ahoj. My sme išli do IVF preto, lebo som po prirodzenom otehotneni mala 2x biochemicke tehotenstvo a 2x spontánny potrat. A vedeli sme, že môj manžel má zlý spermiogram. Po 1.transfere som však opäť spontánne potratila. Až potom som išla na hysteroskopiu - na nič sa neprišlo.
2.transfer dopadol tiež rovnako zle. Takže u nás sa v podstate príčina nenašla. Okrem zlého spermiogramu mame všetko vraj OK. A pri IVF sme si dali robiť genetiku embryi, takže tam je 100% istota (dufam), že vkladane embrya sú zdravé.
@florina9 ahoj, u nás bola prvotná príčina oligoastenoteratozoospermia (v preklade ťažká porucha spermiogramu). Hystereskopiu mi nerobili zatial v CAR. Dnes som bola na biopsiu endometria uNK buniek, pretože sa nedarí otehotnieť po vkladoch. Ak ti urobia hystereskopiu spolu s odberom vzorky tkaniva maternice, tak môže to niečo napovedať, alebo pátrať ďalej.
Mala som manuálnu prácu dali mi hneď na PN ako prislo ku vkladu
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Podľa toho kedy máte zdravotné komplikácie vyžadujúce PN