Ahojte
Môže byt ukončenie vývoja embrya už v prvý deň kultivacie teda v deň oplodnenia ? Vidia to už hneď prvých pár hodín po oplodnení že tam nie je niečo v poriadku ?
@mogaa Ona sa pýta na umelé oplodnie, nie na prirodzené počatie. V momente oplodnenia sa embryá ďalších 3 až 5 dní kultivujú, až potom sú pripravené na vklad. V ktorýkoľvek z týchto 3 až 5 dní to môže embryo vzdať. A áno, vedia povedať, v ktorý deň to vzdalo.
@sabinami Samozrejme, vedia, priebežne to kontrolujú. Ak by si si extra zaplatila monitoring embryí, tak Ti úplne presne vedia povedať, ktoré embryjko sa delí presne tak ako má a v ktorom momente pri tých čo to vzdali nastala chyba a prestalo sa vyvíjať.
@zanajana ďakujem veľmi pekne za odpoved no mna zaujima konkrétne ten prvý deň kedy vajicka oplodnili, pretože v mojom ucte na ich stránke to vyzerá že už včera o 18tej vedeli že vajicka ukončili svoj vývoj (včera rano som mala vyber vajicok), no aj na letáku od nich píšu že až 16-18 hodín po oplodnení vidno dve prvojadra takze mi nejde do hlavy ako mohli už tak skoro vedieť že sa to nevyvíjalo vobec keď vajicka boli zrelé mali byt oplodnené a až dnes zhodnotené či došlo k oplodneniu
@sabinami este ma napadlo ze niektorym zenam co mali zlu kvalitu vajicok a bud sa im nepodarilo ich oplodnit alebo vykultivovat pripadne po transfere to vzdali. tak pomohli infuzie intralipidov. mne ich v centre idu nasadit pri dalsom transfere lebo uz mam tri za sebou a vzdy to male vzdalo. resp. mozno maternica chybuje preto mi odporucili hysteroskopiu pres nasledujucim vkladom.
@sabinami samozrejme, ze ano, vidia, ako sa embryam dari. Sancu im vsak davaju dalsie dni, nevyhadzuju ich. My sme v lrvych dvoch cykloch mali len po jednom lebo zvysok sa prestal vyvijat a do tretice sme mali az tri. Jedno uz coskoro porodim a dve na nas este cakaju. 😊 Jedno z toho nechali az 6 dni lebo zacalo zaostavat, ale napokon sa dotiahlo. Drzim ti palce.
@sabinami To by Ti lekári mali vedieť povedať. A aj na to sú lieky, aby sa tá nekompatibilita obišla. Ale keď má celkovo zlý spermiogram, tak to nebude o Tebe, pravdepodobne by so žiadnou nepočal. My sme na tom boli podobne. Ja odobratých 21 vajíčok, 20 sa oplodnilo, 5ty deň kultivácie nám prežili len 4. A super, že tie darcovské idú ďalej. Nech sa vám podarí a manžel nech ani neuvažuje o tom, že to nebude jeho dieťa/deti. Otcovstvo nie je o genetike.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@sabinami nie...stačí trochu rozmýšlať...krátko po oplodnení ani nikto nezistí že si otehotnela...