Ukončený vývoj embrya v deň oplodnenia

sabinami
5. júl 2022

Ahojte
Môže byt ukončenie vývoja embrya už v prvý deň kultivacie teda v deň oplodnenia ? Vidia to už hneď prvých pár hodín po oplodnení že tam nie je niečo v poriadku ?

mogaa
5. júl 2022

@sabinami nie...stačí trochu rozmýšlať...krátko po oplodnení ani nikto nezistí že si otehotnela...

lucyluska
5. júl 2022

@sabinami nie nevidia. Preto odporúčajú prísť k lekárovi keď si tehotná až okolo 6teho týždňa.

ukulela
5. júl 2022

@lucyluska pyta sa asi na umele oplodnenie.

lucyluska
5. júl 2022

@ukulela aha, rozumiem.

loliki
5. júl 2022

@sabinami Môže byť a keď to vidia a skúmajú, asi vedia o čom hovoria.

mogaa
5. júl 2022

@loliki ale v deň oplodnenia toho veľa nenaskúmajú😉

zanajana
5. júl 2022

@mogaa Ona sa pýta na umelé oplodnie, nie na prirodzené počatie. V momente oplodnenia sa embryá ďalších 3 až 5 dní kultivujú, až potom sú pripravené na vklad. V ktorýkoľvek z týchto 3 až 5 dní to môže embryo vzdať. A áno, vedia povedať, v ktorý deň to vzdalo.

@sabinami Samozrejme, vedia, priebežne to kontrolujú. Ak by si si extra zaplatila monitoring embryí, tak Ti úplne presne vedia povedať, ktoré embryjko sa delí presne tak ako má a v ktorom momente pri tých čo to vzdali nastala chyba a prestalo sa vyvíjať.

zanajana
5. júl 2022

@sabinami Pri tom monitoringu sa robí záznam a potom to vyhodnocujú.

mogaa
5. júl 2022

@zanajana autorka sa ale pýta na deň oplodnenia....takže v deň oplodnenia vajíčka toho veľa nezistia.....

sabinami
autor
5. júl 2022

@zanajana ďakujem veľmi pekne za odpoved no mna zaujima konkrétne ten prvý deň kedy vajicka oplodnili, pretože v mojom ucte na ich stránke to vyzerá že už včera o 18tej vedeli že vajicka ukončili svoj vývoj (včera rano som mala vyber vajicok), no aj na letáku od nich píšu že až 16-18 hodín po oplodnení vidno dve prvojadra takze mi nejde do hlavy ako mohli už tak skoro vedieť že sa to nevyvíjalo vobec keď vajicka boli zrelé mali byt oplodnené a až dnes zhodnotené či došlo k oplodneniu

jarrys
5. júl 2022

@sabinami ano vedia to povedat. Ja som si priplatila za embryoskop kde kamerovali 25hodin vyvoj a presne vedeli ako sa vyvijali a kde nastala chyba, kedy sa to spomalilo. Ano moze to vzdat aj na prvy den oplodnenia.

jarrys
5. júl 2022

@sabinami moze sa stat ze aj zrele vajicko sa proste neoplodni.

zanajana
5. júl 2022

@mogaa Ty asi nerozumieš. Od momentu oplodnenia nastáva proces kultivácie, teda embryo je "sledované". Ak by to vzdalo povedzme 6 hodín po oplodmení, tak vidia, že to vzdalo.

jarrys
5. júl 2022

@mogaa autorka sa pyta na oplodnenie pri IVF A TAM ZISTIA AJ PRVY DEN. Mozno ste si nevsimli ze ste na fore ASISTOVANA REPRODUKCIA, kde zeny neoplodnievaju prirodzene

jarrys
5. júl 2022

@zanajana netrap sa vysvetlovanim. ona sem asi zabludila a nevsimla si ze sa to tu vola asistovana reprodukcia a teda tu su zeny ktore prirodzene neoplodnievaju. A asi dotycna nema ani paru o tom co je to asistovana reprodukcia a ako to prebieha.

jarrys
5. júl 2022

@sabinami upravujem 24hodin denne kamerovali vyvoj.

sabinami
autor
5. júl 2022

@jarrys
@zanajana
Ďakujem všetkým za odpovede, dufala som že len ja tomu zle rozumiem a že to tak nie je 😔 nase 3. IVF a už aj posledné, najradšej by som to aj tak ale počula priamo od nich no v Cechach majú aj zajtra sviatok čiže až vo stvrtok tam zavolám 😔

zanajana
5. júl 2022

@sabinami Koľko si mala vajíčok? Ani jedno sa nedostalo cez prvý deň? To je mi ľúto. My sa tu hádame za somariny, ale pre Teba je to nesmierne dôležité. Uvidíš časom čo ďalej, možno sa to vyvŕbi tak, že ešte bude možnosť ísť do ďalšieho IVF. Darcovstvo ste nezvažovali?

jarrys
5. júl 2022

@sabinami este ma napadlo ze niektorym zenam co mali zlu kvalitu vajicok a bud sa im nepodarilo ich oplodnit alebo vykultivovat pripadne po transfere to vzdali. tak pomohli infuzie intralipidov. mne ich v centre idu nasadit pri dalsom transfere lebo uz mam tri za sebou a vzdy to male vzdalo. resp. mozno maternica chybuje preto mi odporucili hysteroskopiu pres nasledujucim vkladom.

sabinami
autor
5. júl 2022

@zanajana mala som 14 zrelých- 7 bolo oplodnenych darcom a 7 manželom, tie darcovské mi ukazuje že sú v poriadku a manželove zastavené vo vývoji

sabinami
autor
5. júl 2022

@jarrys ja mam vajicka v poriadku manžel ma zle spermie práve preto sme davali časť darované spermie aby sme zistili kde je chyba

sabinami
autor
5. júl 2022

@zanajana
@jarrys
Ešte mi napadlo a možno uplna blbosť a zasmejeme sa ale je možné že len so mnou manžel nemôže mat deti že sme nejakým sposobom nekompatibilní ? Že s inou ženou by problém nemusel mat ?

17alexis
5. júl 2022

@sabinami samozrejme, ze ano, vidia, ako sa embryam dari. Sancu im vsak davaju dalsie dni, nevyhadzuju ich. My sme v lrvych dvoch cykloch mali len po jednom lebo zvysok sa prestal vyvijat a do tretice sme mali az tri. Jedno uz coskoro porodim a dve na nas este cakaju. 😊 Jedno z toho nechali az 6 dni lebo zacalo zaostavat, ale napokon sa dotiahlo. Drzim ti palce.

zanajana
5. júl 2022

@sabinami To by Ti lekári mali vedieť povedať. A aj na to sú lieky, aby sa tá nekompatibilita obišla. Ale keď má celkovo zlý spermiogram, tak to nebude o Tebe, pravdepodobne by so žiadnou nepočal. My sme na tom boli podobne. Ja odobratých 21 vajíčok, 20 sa oplodnilo, 5ty deň kultivácie nám prežili len 4. A super, že tie darcovské idú ďalej. Nech sa vám podarí a manžel nech ani neuvažuje o tom, že to nebude jeho dieťa/deti. Otcovstvo nie je o genetike.

jarrys
5. júl 2022

@sabinami moze aj to byt kludne. kopec parov boli zdravych a nemohli spolu mat dieta a ked sa rozisli tak zrazu s inymi partnermi mohli. Alebo mas protilatkY proti manzelovym spermiam ale to by zistili na genetike a reprodukcnej imunologii.

loliki
5. júl 2022

@mogaa Ako vieš? Robíš tam? Keď sa nevyvíja, tak to zistia.

martinaju
5. júl 2022

@mogaa samozrejme že vidia už v ten deň, embryo môže zastaviť vyvoj kedykoľvek.

martinaju
5. júl 2022

@sabinami možne to je ale keď ma zlý spermiogram skôr nepravdepodobne že je problem tu. Ale toto sa zistuje na genetike páru. Ja si osobne myslím, že muž by nemal dietatko so žiadnou ženou sice si nenapisala ako moc zly ma spermiogram ale tak hlavny dôvod bude skor toto

sabinami
autor
11. júl 2022

@martinaju nakoniec je teda chyba v mojich vajickach nevedia to dotiahnut do konca ani s darovanymi spermiami

sabinami
autor
11. júl 2022

@martinaju a genetiku mame v poriadku všetky vysetrenia mame spravene, skratka je to vo vajickach 😔

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre