Úhrada od poisťovne verzus samoplatca

lucik284
30. aug 2016

Ahojte žienky, neviete mi náhodu poradiť, dnes sme sa objednávali na svoj prvý termín v CAR a zabudla som sa opýtať na jednu dôležitú otázku. Ide o cenník, neviem s ktorým stĺpčekom mám rátať. Ja som normálne poistená a teda by som mala ísť cez poisťovňu, ale partner pracuje v zahraničí a teda je tam aj poistený, čo u nás znamená automaticky, že bude braný ako samopltaca. Je mi jasné, že to čo budú robiť mne, by mala hradiť poisťovňa + môj doplatok poprípade ale čo vyšetrenia partnera? Prípadne spoločná konzultácia?

bubinko1506
30. aug 2016

@lucik284 Ahoj, IVF sa hradi z tvojej poistky (to plati aj pre spermiogram manzela v ramci IVF) . V niektorych centrach sa za spermiogram plati, aj ked si poistena, inde je preplacany poistovnou. Na stranke svojej poistovne by si mala najst diagnozy, pri ktorych poistovna preplaca cast penazi na IVF. Treba ale ratat s tym, ze poistovna nepreplaca kompletne celu sumu a priemerny doplatok pacienta, s ktorym mozes ratat, je cca. 1500e na jeden cyklus - zalezi na liekoch, metode oplodnenia, ci budete davat mrazit spermie a embrya, ci si vyberiete predlzenu kultivaciu.

lucik284
autor
30. aug 2016

@bubinko1506 Ahoj, ďakujem za odpoveď ja som si cenníky pozrela a však skôr ma teraz zaujímajú všetky tie vstupné vyšetrenia čo nás čakajú na začiatku. IVF zatiaľ neplánujeme nakoľko mi ešte len začíname snažilkovať, ale moja gynekologička rozhodla, že v rámci všetkých mojich diagnóz jednoznačne CAR a nastavenie cyklu s cieľom rýchlo otehotnieť 😀 😀 ako mi predpovedala sestrička v decembri už isto budem tehotná 😀

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre