ahojte! chcela by som sa spýtať, či niekto nemá skúsenosti s dg. teratozoospermia. Ideme totiž s mangelom na 1.IVF a mangelovi zistili zo spg. skoro 100 % abnormálnych.
emjee. Ďakujem za odpoveď. Idem si to hneď mrknúť. 🙂
Emjee, nie je to to isté. Dopady týchto dvoch diagnóz sa môžu prudko líšiť.
ok
Dievčatá , nejaké nové poznatky ohľadom teratozoospermie? Nám akosi nič nezaberá........
@nemko
@bbtina ahojte, baby hore hlavu. Moj mm mal minulý rok teratozoospermiu 100% zlých. Tento rok to bolo ešte horšie- oligoastenoteratozoospermia, tiež sme zvažovali už darcu. Embryologička nás od toho odhovorila, tak sme do IVF išli len s našími spermoškami a malou nadejou. A ono to vyšlo, po Ket čakáme jednovaječné dvojíčky. 🙂
aha , čo som teraz našla
http://magazin.atlas.sk/zdravie/ihla-co-zachran...
zdravim vsetky, aj my mame tuto diagnozu, poskodenych je 99% spermii, otehotniem lahko, bez problemov ale vzdy nastane potrat-uz 3x 😢 skumame ci to moze byt touto diagnozou...
@nemko no ja mam trosku chaos v tych genetickych vysetreniach, neviem ci ich je viac, teda robili nam genetiku v NR, zobrali nam obidvom krv a pytali sa na vsetky ochorenia v rodine, toto vysetrenie nam vyslo v poriadku-karyotypy mame obidvaja v poriadku, neviem ci sa robi nejake dalsie geneticke vysetrenie? je nejaka genetika spermii? 😅
@lulu10 skus imunologiu, ja som si posielala krv do Kosic a cakame na vysledky.Tiez som zvedava, v tomto case cakame aj na vysledky genetiky - teda este si take 2 tyzdne pockame, ale som rada, ze to mame za sebou, ale ta imunologia je super, tam sa dozvies tiez podstatne veci - robia protilatky protilatky na spermie, ovaria a fosfolipidy.
pokial viem liecit nie akurat to Prednison potlaca, ale nelieci
@nemko ta genetika spermii to je vlastne ta fragmentacia DNA spermii? je to to iste? a vy cakate na vysledky z genetiky na karyotypy? tu krv si posielala ako do Košíc-cez tvojho gynekologa? takze tam nemusim ist osobne? Mne robili protilakty proti trofoblastu a proti spermiam v Heliose v Martine a vyslo to negativne,
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ahoj, nie je toto to iste? https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...