Baby som zúfalá. V piatok mi bolo oznámené že musím prerušiť IVF kvôli veľkému počtu vajíčok. Mám PCOS. Na konzultáciu mám ísť až v stredu do vtedy sa asi zbláznim 😭
Jednak sa necítim úplne ok, jednak neviem aký bude ďalší postup. Koľko čakať? Niekde som čítala že sa ide na druhý mesiac hneď, niekde že až o 3 mesiace. Stalo sa to aj Vám? Keď ste išli na druhu stimuláciu podarilo sa?
@jj298 lebo informáciu mi iba zavolali telefonicky, nepovedali žiaden postup nič
@jj298 nie nebudú odoberať.
@elisabetta14 bola som na sóne a potom som išla na krv a volali mi výsledky, že nemám pokračovať v stimulácii lebo som prestimulovana čiže nedošlo ani k odberu vajíčok. V podstate sa pôjde asi celá stimulácia od začiatku
@elisabetta14 zavolaj im opäť a pýtaj sa. Mali ti hneď povedať aký bude postup. Máš na to pravo predsa sa jedna o tvoje telo
@elisabetta14 dostanes sa z pcos. nastavia ti inak liecbu a o mesiac dva tri podla toho ako sa das dokopy sa to posunie
@elisabetta14 to je isto Helios ze??
@jj298 Helios
@dominikahr áno je
@elisabetta14 myslela som si to je ich postup. 🙈
@elisabetta14 a ktorý helios konkrétne?
@dominikahr píšem Vám správu.
@jj298 volala som im že v stredu sa dohodneme. Mám taký pocit že to pokazili. Robila som všetko tak, ako mi bolo nákazané. Ak týmto prídem o cyklus hradený poisťovňou tak to budem určite riešiť.
@jj298 povedali že ich mám veľa. Nepovedali presný počet
@elisabetta14 odporúčam všetkým 10radsej Reprofit Brno,na slovenské centra sa vykašli.Preplatia ti IVF aj v Čechách
@elisabetta14 neprides vsak o cely cyklus hradeny poistovnou. presla
Som si tym tiez v heliose
@elisabetta14 otras, ja som mala 30 folikulov a nic mi nestopli(vsetky mali cez 19-22mm) 29 vajicok som mala. Odporucam odist do Reprofit Brno(vdaka nim som na 1 vklad v 33 tyzdni). Tu na Slovensku som peniaze vyhadzovala len do luftu. Keby viem,idem rovno tam.
@elisabetta14 nemuseli nič pokaziť. PCOS je pri stimulácii strašne nevyspytateľné. Ja som mala pri prvej konské dávky hormónov a 3 vajíčka. Pri druhej takmer rovnaký postup a bolo ich 17.. poznám babu, ktorej tiež stimuláciu pozastavili, lebo by ich vraj mala asi 50. Ono to nie je sranda. Zrelé folikuly majú okolo 2cm. Určite vedia čo robia a ak ti stimuláciu pozastavili, majú na to dobrý dôvod a myslia hlavne na tvoje zdravie. Pri pcos je aj vyššia pravdepodobnosť OHSS, po druhom odbere som si tým prešla a bolo to peklo napriek tomu, že bolo vajíčok "len" 17. Skoro som skončila v nemocnici, 2 týždne som mala neznesiteľné bolesti. Ver lekárom, vedia čo robia, tu len zlyhala komunikácia. Ja som bola v Heliose maximálne spokojná, neviem ale, do ktorého chodíš ty.
@elisabetta14 ja mam pcos a mala som aj hyperstimulacny syndróm (veľa vajíčok) ale odber spravili. Mala som potom pauzu 3 mesiace až tak vkladali. A keď som bola na ďalšie ivf tak som mala stopku ale kvôli covid tuším 3ti deň cyklu Stimulácie (tento cyklus mi nerátali kvôli covid) a ďalší o 3 mesiace keď s a situácia zlepšila a telo malo pauzu. Urcite6by som si dala pauzu od liekov keď máš hyperstimulacny syndróm kým sa telo dá do normálu. Držím palce
a ktory konkretne Helios?
Baby ja tomu trochu nerozumiem. Nie je bezpečnejšie tie vajíčka odobrať za každých okolností ako nechať obrovský počet nech len tak samovoľne popraská? Vysvetľovali vám to v cár že prečo stopnú stimuláciu a nechajú to tak? Alebo je to kvôli tomu že nerastú? Vtedy by som to chápala keď vidia že z nich nič nebude.
@evaachesa pri hyperstimulačnom syndróme je riziko,že praskne vaječník a žena môže dokonca vykrvácať. Tak mi povedal lekár, keď ma tiež príliš napchali hormónmi, ale nebolo to kvôli ivf, bolo to u bežného gynekológa (keďže mi zistil anovulačné cykly). Vtedy som chodila na sono každé 2 dni až kým sa stav neupravil, bola som sledovaná. Nakoniec som napriek PCO otehotnela asi o pol roka prirodzene,aj keď mi bolo povedané, že sa to nemôže stať 🙈 Potom som v priebehu 9 rokov otehotnela ešte 3×. Dievčatá, držím Vám všetkým palce,dôvera k lekárovi je dobrá vec,ale treba sa naučiť porozumieť svojmu telu a nehľadať pomoc za každú cenu iba v liekoch. 🍀
@mentolka12 a do koľkých dni ti prišla MS? Od poslednej injekcie hormónov?
@kikulienkadd ďakujem za info
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@elisabetta14 Ahoj, mne tiež prerušili stimuláciu, ale z dôvodu, že mi vajíčka nerástli, nezareagovala som na lieky. Hneď na druhy mesiac sme išli do toho znovu, zmenili lieky a všetko bolo ok.