Stimulácia pred IVF - vedľajšie účinky

pasikavamacka
10. sep 2022

ahojte, male ste nejake vedlajsie ucinky zo stimulacie? mam dlhy protokol, stimulaciu si picham 10den, doteraz sa to dalo zvladnut, ale od vcera uz len lezim. Neda sa mi pracovat, ani nic spravit v domacnosti. Citim sa celkovo slaba, akoby ma lopatou bili a presiel cezo mna buldozer. Citim sa chora, unavena, bez energie, boli ma cele brucho, chrbat, krize, nechuti mi jest, na vracanie mi je, tazko ide mocenie, lebo vajecniky tlacia na mechur. Citala som vedlajsie ucinky a boli tam uvedene aj tieto vedlajsie, takze asi je to normalne. Mal niekto take neprijemne reakcie? Dakujem

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pasikavamacka
autor
10. sep 2022

@bilberryday bola som tam na kontrole dnes, chodim na kontroly kazde 2-3dni, doktorka poznamenala, ze mam citlivy organizmus a citlivo reagujem na lieky, co teda viem. Takze nic ine mi neostava ako oddychovat a vydrzat do odberu. Len ma zaujimalo, ci aj ine reagovali tak citlivo 🙂 koordinatorka povedala, ze OHS byva po odbere vajicok, nie pred, tak snad to nie je ono. S dychanim mam len taky problem, ze sa lahko zadycham, pri aj pri chodzi

katuskamala1
10. sep 2022

@pasikavamacka to je podla mna teda riadna blbosť co ti lekarka vravela, lebo ja som mala hyperstimulaciu pred pripravou na IUI sposobenu obycajnymi liekmi (pregnyl? Neviem uz presne, takbeltky na vacsiu tvorbu folikulov).

A pri ivf raz tiez ked som zle zareagovala na lieky, to bolo tak, ze som mala zavraty, ale az na odpadnutie, neskutocne silne, uz som lezala na zemi s hore nohami aby som neodpadla doma sama... A zial prerusili pripravu..

No ale vsetko sa nakoniec podarilo a mame 2 deti. A aj tebe sa! Si silna, vydrzis, a dockas sa vytuzeneho ciela, no konzultuj vsetko s lekarmi.silno drzim palce

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pasikavamacka
autor
10. sep 2022

@bilberryday spytam sa v pondelok, ci nevidi tekutinu v bruchu nahodou 🙄 brucho mam normalnej velkosti

pasikavamacka
autor
10. sep 2022

@katuskamala1 dakujem ❤ konzultujem, verim, ze to bude ok. naozaj som velmi citliva, tak verim, ze je to "len" to

pasikavamacka
autor
12. sep 2022

tak bola som na dalsej kontrole a nemam nastastie tekutinu v bruchu, takze nemam OHSS. Vraj take typy ako ja maju narocne tehotenstvo, ze im je velmi zle a vela vracaju, kedze reagujem na hormony citlivo.

gabrielamodrykonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katuskamala1
3. okt 2022

@pasikavamacka ano, moze byt na tom nieco pravdy. Obe moje tehotenstva boli prve trimestry tazke... Kedy mas vklad

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre