Ahojte, zakladam mozno pre niektore kontroverznu temu. 25.12 zacinam stimulaciu Decapeptylom 0,1mg. Od 1.3. pridavam Pregoveris. Kedze budu sviatky, silvester, pomedzi to mame oslavu, mam otazku ci si mozem vypiť a dať jednu dve cigarety. Lekar v CAR povedal, ze mozem, konzultantka, ze nie. Vela som hladala na internete a nazory sa lisia. Najradsej by som bola za osobnu skusenost. Hlavne nepotrebujem ziadne vycitky ale relevantne nazory. Dakujem a pekny vecer
@bilberryday to fakt? To som netusila, moja predstava bola ze to je aspon MUDr. bez atestacie alebo nieco podobne
Urcite ako povie lekar. A verim tomu, ze sa nesprasis pod obraz a nevyfajcis cely balik. Cize no stress, uvolni sa a dopraj si.
@queen_mary urcite nie. Vieme si s manzelom dat teply grog po dva tri pohare, jasne ze z toho niesom na bomby 😀 a zafajcim si tak dve tri vecer. Ziadna otrava alkoholom... ale tie cigy obmedzim lebo tam hrozi tromboza. A od noveho roka s tym uplne seknem niesom nejaky zavislak ze ma trasie ked si nezapalim
Ja som bola v stimulácií a raz za čas som si dala alkohol 🙂 a tiež by som verila lekárovi.
Ahoj, ako to dopadlo? My máme ísť počas stimulácie na svadbu a keby nepijem, tak sa nevyhnem otázkam, či som tehotná a to nedám.
@cokoladova_babovka ahoj uprimne sa priznam ze som mala dva tri vecery kedy som si dala aj tri pohare vina 🙈 tymto nikoho nenavadzam ani to neodporucam 😀 ale nic sa mi nestalo a stimulaciu som mala bez akychkolvek tazkosti
Výborne, ďakujem 🙂 Nepotrebujem sa opíjať, ale aspoň ukázat, že pijem, nech sa ma nikto nič nepýta. To je inak hrozné, že toto musíme robiť. Aspoň mám taký pocit, že musím :(
@cokoladova_babovka nebuď blázon, toto vôbec nemusíš. Vypi si ak chceš, ale nie kvôli ľuďom. Pár krát som sa dostala do situácií, keď som nepila a keď padla táto otázka som na drzovku povedala, že aj keby som bola tak by som im to určite hneď nevešala na nos. Ja toto považujem za nevhodnú otázku a keď sa niekto stará do niečoho do čoho nemá, dám mu to jasne najavo. Určite to nerieš takto, lebo máš pocit že "musíš". Urobí to zle na psychike len tebe samej :/
Ja viem, že v ideálnom svete by to tak malo fungovať. Ja som sa ešte do toho nedostala, že by som odpovedala takto asertívne. Je to veľmi neslušné, ale to pochopia až ľudia, keď sa ich to začne týkať. Poznámok typu, či nám treba pomôcť (rozumej od chlapa, že on teda zaskočí), či potrebujeme návod, na čo čakáme a a pod. je z každej strany veľa. Musím sa naučiť nejakú dobrú odpoveď. Zase nechcem ich úplne odbiť, aby vznikla nepríjemná atmosféra. Ale to si už musím sama upratať. máš pravdu, že si robím sama sebe zle.
@cokoladova_babovka aj my sme si zopár takých poznámok vypočuli ale tam už zasiahol môj muž a viac si to nikto nedovolil. Uvidíš časom to možno príde aby si sa vedela obrániť. Držím prsty 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.