Sterilita - prechod v 24. rokoch

malinka26
15. jún 2014

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či má niekto podobné problémy ako ja, respektíve, či už niekto zažil prechod v tak skorom veku. Pred cca. jedným rokom som šla na gyndu na prehliadku, plánovali sme s manželom dieťatko, tak som sa chcela uistiť, že je všetko ako má byť. Tam mi však po odberoch krvi oznámili, že som už po prechode... V 24 rokoch.... Vraj mám atrofované vaječníky, hladina FSH 80 (potom sa to časom ešte zvyšovalo na 90 ...92...),minimálnu rezervu vajíčok ( AMH 0.5), nijaká menštruácia, skrátka "vyhorená ženská". A prečo? To sa nikdy nezisťovalo...Možno genetika, možno hormonálna antikoncepcia, možno... Čaká nás za pár dní IVF z darovaných vajíčok, tak aspoň dúfame v zázrak.

anatalia77
15. jún 2014

@malinka26 ano,citala som o jednej dievcine ktora mala takyto stav uz v 15 rokoch. Zacalo sa to vlastne vtedy,ked riesili menstruaciu.
Je mi to luto. Drz sa.

malinka26
autor
15. jún 2014

Ďakujem za podporu 🙂 Mne to vlastne zistili v 24 rokoch, ale stopku v mens. som dostala už asi v 17/18 rokoch.. a riešenie- nasadila sa hormonálka ... bez akéhokoľvek vyšetrovania prečo to tam nefunguje...

haimi
15. jún 2014

@malinka26 s vlastnymi je to uz nepriechodne? Pri amh 0,5 baby este otehotneli pri ivf aj s vlastnymi

malinka26
autor
15. jún 2014

priechodné možno sú, ale neovulujem..vaječníky nevykazujú nijakú aktivitu, sú vraj vyhladené a zmenšené.. a aj tá malá rezerva je tým vraj nekvalitná...

reluska
15. jún 2014

mne min. leto lekárka povedala že začínam prechod, meškajúci menzes, potom silný menzes s kusami maternice.... to som mala 36r. hovorím si fajn, dve deti máme.... a čuduj sa svete, zač. januára sme mali na tehu teste dve paličky a v auguste ku nám zavíta Jakubko ...

bahira1962012
15. jún 2014

reluska gratulujem 🙂 k babatku ...

malinka26
autor
15. jún 2014

tak to naozaj gratulujem. Tiež by bolo pekné, keby ma stretol nejaký zázrak.. aspoň ten v podobe podareného ivf...

bahira1962012
15. jún 2014

@malinka26 velmi ti držím palčeky 🙂

malinka26
autor
15. jún 2014

ďakujem 🙂 cca o dva týždne dám vedieť, ako to dopadlo..

linda81
15. jún 2014

@malinka26 aj ja drzim velmi palce....my sme tiez taky "beznadejny" pripad( sice s inou diagnozou)...a napriek tomu mame dietatko prirodzene...

janyc
15. jún 2014

@malinka26 Ahoj, ja ma presne to iste....oneskorená puberta...neskorý nástup menzes cca 17rokov, parkrat som ju mala a dosť....začali sme behať po dr. Nezistila sa presná príčina, len že znížená činnosť štítnej žlazy. Pred pár rokmi som začala riešiť CAR...a či by vyskúšali u mna stimuláciu, FSH som mala 38, vraj po prechode ako 50r. Tak sme sa dali na darcovské...nebolo to ľahké na psychiku, ale podarilo sa...a cakáme bábo 😉 a to mám tiež len 32 rokov....Dr. v CAR mi povedal, že takéto prípady sa stávajú aj po prekonaní nejakého ochorienia napr. chripky....alebo autoimunita....držím palce v boji o váš sen 🙂

malinka26
autor
15. jún 2014

janyc- a na ktorý pokus ivf sa vám zadarilo mimčo?

malinka26
autor
15. jún 2014

ešte ma napadlo, cca pred tromi rokmi som prekonala ťažkú formu ovčích kiahní...myslíš, že by to mohlo hrať úlohu?

stellamaris
15. jún 2014

@malinka26 drzim ti palce,mam znamu s rovnakym osudom,kratko po 25tke predcasny prechod,vajecniky bez cinnosti,tiez skusili IVF s darcovskymi vajickami,klaplo to na prvy krat a maju Lukaska 🙂 ten predcasny prechod sa niekedy stava,ale vidis,da sa pomoct k tehotenstvu. 😉

tortelinka
15. jún 2014

@malinka26 ahoj, je to aj môj prípad, tiež cca 24-25 rokov to začalo, dnes sme rodičmi krásneho adoptovaného syna a snáď čoskoro aj súrodenca ☹ ,mala som šťastie na super endokrinologičku, podarilo sa jej odhaliť príčinu, bohužiaľ neliečiteľnú, držím palce

janyc
16. jún 2014

@malinka26 Do darcovstva vyberajú ženy s kvalitnými vajíckami, takže úspešnosť je dosť vysoká....pokial nebudú nejaké problémy z vašej strany (genetika manzela, zrazanlivost krvi u teba...a pod.) Nám to vyslo na druhý vklad 🙂

tromboska
17. jún 2014

@malinka26 ahoj stitnu zlazu mas ok?
Ja pre nedbanlivost nasich lekarov nemozem otehotniet.

malinka26
autor
17. jún 2014

Štítnu žlazu mi kontrolovali, vraj všetko OK.

1marsia
18. feb 2020

@malinka26 ahoj, prosim ako sa vyvija tvoj pribeh?
mne tiez zistili predcasnu menopauzu.. menstruacia sama neprisla uz roky, predtym som brala antikoncepciu 10 rokov a chodika pravidelne, ale len kvoli antikoncepcii.. ked som ju vysadila, menstruacia neprisla... mam 33,neberiem ziadne lieky a nemam deti ani som v pre asistovanu reprodukciu(nemala som partnera s kt. by som. dieta planovala)...

fairestofthemall
5. okt 2024

@malinka26 to iste nie je z antikoncepcie. Tá skôr vajíčka ušetrí.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre