Ahojte.Je možné, že sa to raz podarí aj prirodzene?
Manželova morfológia je vraj v podstate ešte v norme vzhľadom k ostatným parametrom kedže spermie má na svoj vek vo veľmi dobrom stave.Nič iné okrem zhoršenej morfológie nenašli.
Z centra nám povedali, že na imunológiu nás zatiaľ neposielajú lebo mne z krvi vyšla vraj len nejaká malá odchýlka a neradi by ma dávali na kortikoidy zvytočne.
Vraj mi robili v centre nejaké imunologické testy a tie sú v poriadku.
Na hematológií mi vyšla porucha zrážanlivosti krvi, ale žiadne lieky neberiem.
Triafame sa poslednú dobu vždy do ovulácie kedže sme tomu nechávali voľný priebeh dostatok času.Som čerstvo po laparoskopii.Chýba nám už len genetika.Nechránime sa 2 roky a 4 mesiace.
Kde ešte by sa mohol nájsť problém?
Budem mať 27 rokov, manžel má 40, obaja sme športovci.
@e1i Tiež nám odporúčajú IVF, ale tak kým našetríme kým prebehne celý ten proces tak prejdú aj 2/3 roky.
Este si celkom mlada, tak stale mate nejaky cas.
Co ma ale zaraza je, ze na ivf musite 2-3 roky setrit? A ako si myslis, ze budete financovat dieta, ked sa narodi? Podla mna ked nemate ziadnu financnu rezervu teraz, tak na dieta nie ste pripraveni, pokial sa nechcete dostat do financnych starosti (alebo triet biedu). A to este za predpokladu, ze sa vam narodi dieta zdrave.
No ale ked musite, tak chod do centra, nech ta pozru. Ovulujes? Hormony mas v poriadku? Priechodne vajecniky? Ovarialnu rezervu dost vysoku?
Lacnejsim pokusom by mohlo byt iui.
@veselo_neveselo Vysvetlím 🙂
Finančná rezerva a peniaze na IVF sú podľa mňa 2 rozdielne veci.
Mohla by som našetriť oveľa rýchlejšie, ale pre dobro našej psychickej pohody chcem chodiť ku moru, na lyžovačky a užívať si život bez toho aby som musela sedieť nejaký čas doma na zadku a dostať z toho depresiu.Konečne tu nie je korona a máme všetko čo potrebujeme aby sme si po 5 rokoch konečne aj my niečo zažili.
Takže je to skôr o prioritách, že ak chceme normálne fungovať tak budeme šetriť po menšej sume.
Áno ovulujem.Potvrdené cez folikulometriu aj testy pozitívne aj odsledovaný ovulačný hlien.
Hormonálny profil aj endokrinológia v poriadku.
Vajcovody priechodné: potvrdené cez hyfosy aj laparoskopicky.
AMH v poriadku.
IUI nám vraj nepomôže.Tak sa vyjadrili v centre.
Že spermie sa dostanú kam majú, žiaden zázrak by nespravili.Ale napriek tomu nad tým uvažujeme.
@veselo_neveselo Zistili mi endometriózu.Pred laparoskopiou sa v centre lekár vyjadril, že ak sa to potvrdí tak do 2 rokov môžem byť neplodná, ale endometrióza mi nezasahuje do reprodukčných orgánov.
Len mi znepríjemňuje menštruáciu dole v panve.
Manžel má zlú morfológiu, snažili sme sa od mojich 26tich, teraz mám 30 a máme za sebou prvé IVF a ľutujem, že sme do toho nešli skôr.
@sandra811 A ostatné hodnoty mal v poriadku?
U môjho je zlá každá 10 spermia tak to v centre vyhodnotili, že to nie je nič hrozné, ale kvôli dĺžke snaženia nás už posielajú na IVF.
Áno ostatné mal dobré. Morfologicky má dobré len 1%, ale ostatné mal super.
@sandra811 U môjho 3 krát spermiogram každý inak.
Prvý 3% potom 2%, 1% po záťažovom teste sa zase zlepšili.
Takže jemu sa to stále mení.
No pri takejto dlhej dobe by som isla do IVF. Je super ze ste sportovci, no zrejme tam ide o nieco ine.
Nečakala by som budeš ešte nervóznejšia, ďalší čas ubehne...budete už len starší.
@luccija Nervózna nie som akurát ma hnevá, že nepoznám dôvod, ale je mi už jasné, že prirodzene to nepôjde.
Nechcem to však siliť.Ešte nám chýba genetika, neviem či predsa aj tu imunológiu netreba absolvovať aj keď v CAR povedali, že netreba.
Nejaké emócie už opadli.Ja už ani nedúfam, že by som mohla otehotnieť a nespolieham sa ani na IVF.
Ja to beriem tak, že budeme bezdetní takže či o rok/dva je mi to už jedno.Nič mi nezaručí, že to výjde.Spermiogram čo sa týka morfológie je zlý už viac ako 2 roky.
Na IVF teraz nedám toľko peňazí, potrebujem si vyvetrať hlavu.Začnem to riešiť po novom roku, možno odložím väčšiu sumu.Teraz sme si ešte naplánovali dovolenku nech si trochu oddýchneme.
Aj to je riešenie.Ale už boli ľudia na tom horšie a IVF pomohlo zase to nemusíš vidieť tak negativne
Ja by som skusila nasadit tie kortikoidy a nieco na zrazanlivost. Dva mesiace ten dryak telo vydrzi, za pokus to stoji. A ked to nevyjde, tak IVF, ale ked mas nejaku muchu v systeme, tak to moze byt aj tazke udrzat cez 12tt. Ale treba dufat. Drzim velmi palce
@kiki68 Na zrážanlivosť sa čudujem, že mi nič nedali.Mohli vyskúšať.
Brala som jedine tak bromelain.
V centre sa lekár vyjadril, že tie kortikoidy sú pokus/omyl a môžu to ešte zhoršiť.Že to neodporúča pokiaľ to nie je vážne.Tak ja už neviem.
@luccija Ja to nevidím negatívne 🙂.
Ja už len neverím, že to raz výjde akoukoľvek formou.
Už tomu veriť neviem.
Ale veď IVF ti preplatí poisťovňa, ak máš na to indikáciu 🙂 doplácaš si len vtedy, ak máš záujem o nejaké naviac metódy k tomu.
@bambulka711 Minimálne 2000/2500 musíš mať vlastné zdroje a možno aj viac.
Aby to nevyznelo, že sme nejaký sociálny prípad tak nie sme. :D
Len nám trvalo kým sme obaja začali zarábať viac.Kúpili sme si bývanie.Počas korony sme mali zrazený plat na minimum, stále niečo treba zaplatiť vo vyššej sume, máme ešte jednu nehnuteľnosť o ktorú sa treba starať a popritom si chceme konečne aj dopriať dovolenku, výlety takže na IVF šetríme zvlášť po menšej čiastke aby sme si život mohli aj užiť a nie len pracovať.
Kebyže len sedíme doma tak takú sumu našetrím oveľa rýchlejšie.
Je to podľa mňa o prioritách😊 buď si vyberiete výlety alebo cestu za bábätkom,každopádne držím palce
@ashleyka Vyberáme si oboje 🙂.Keď sme mohli čakať viac ako 2 roky tak nejaký rok/dva už vydržíme.Dali sme tomu šancu prirodzene, skúsili sme vitamíny, prírodnú liečbu.
Nemôžeme však prestať normálne fungovať.Psychika robí veľa a človek potrebuje oddych.
Ja to beriem pozitívne.Dobehneme aspoň to čo sme zameškali a možno sa dovtedy podarí aj prirodzene.
Ahoj ja odporúčam tlačiť na to, nech ti dajú lístky na imunologiu. Mne nechceli dať, mali sme ísť na IVF a v ten mesiac som zistila, že som tehotná (po 3 rokoch snahy). Nanešťastie som potratila v 8tt a konečne mi boli ochotní dať výmenný na imuno a hemato. Na imunologii mi zistili vraj menší problém ktorý má za následok potraty ale nie neplodnosť. Ale že mi skúsi nasadiť liečbu, nie kortikoidy ale Omegaven a hneď po prvej som ostala tehotná a ešte stále som (5 mesiac). Kým nepoznáš dôvod neplodnosti odporúčam domáhať sa vyšetrení. Nám by ani umelé nevyšlo a zbytočne by sme platili a nehovorím o tých stresoch. Odporúčam imunologicku dr. Dzurillovu v NR. Držím palce
@cokoladova_babovka Dnes ma objednali na imunológiu.
Mám aj odporúčanie z hematológie na imunologické vyšetrenie.
skuste Dr Jonas metodu https://www.centrumjonas.com/en/dr-jonas https://astrologie.najdise.cz/plodne-dny/jonaso... mne to magicky vypocitalo den mojho oplodnenia a to som sa snazila okolo 10r. A dokonca aj pohlavie budes vediet. A vraj vela ludom to pomohlo, mozes pozriet ich starnku a link na ich facebook tam vela zien dakuje (po celom svete; on je inak Slovensky Dr).
@mqkm Mne to vôbec nevychádza.V januári mi píše, že 8.1 pozitívny test aj hlien som mala 15.1.2024 a 16.1.2024
6.2.2024 a reálne mi test vyšiel aj hlien 9.2 a 10.2
Ovulujem úplne inak, presne viem kedy, nepodarilo sa to ani keď nám lekári naplánovali styk, ani s ovitrelle.
Ja s ovuláciou problém nemám 🙂 vždy viem kedy prebieha ak to odsledujem a časovo by sme to nevychytali na hodinu presne kedže sme každý vždy inde.
Podľa mňa to nefunguje :D
ved skus mat pohlavny styk v jeden den ktory ti vypocita ta kalkulacka teraz v aprili a maji a uvidis.. ;) drzim prsty
@mqkm Za skusku nic nedam 🙂.
Musí sa dodrziavat ten cas ktory tam pise?
1) Pohlavní styk je dobré provést 12-24 hodin před termínem pro početí.
2) Pravděpodobnost početí bude vyšší, pokud vypočtený termín bude souhlasit i s ovulačním cyklem.
(Jonášova metoda ale nezávisí na ovulačním cyklu a jsou známy případy, kdy se pomocí Jonášovy metody podařilo otěhotnět i během menstruace).
https://astrologie.najdise.cz/plodne-dny/jonaso...
A povedz manzelovi aby uzival vitamin C (moj uzival mesiace) a E, a ty skus pit Alchemilku caj https://www.centrumjonas.com/sk/otazky-odpovede aj to sa radi..
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Muz mal blbu morfologiu,povedali ze sa podari aj prirodzene ale netusia ako dlho to bude trvat,snazenie sa. Mala som 33,on 40,isli sme do ivf a mame uz 2 deticky. Prve v 34,druhe v 37. Zvazujem aj tretie,kedze este mame embryjka